Hjälp med en Billig (Stationär) och ny vardagsdator till Mormor och Morfar

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2011

Hjälp med en Billig (Stationär) och ny vardagsdator till Mormor och Morfar

Hej,

Jag själv vet vilka saker jag vill ha i mina burkar men när det kommer till min Mormor och Morfar som inte gör något mer krävande än att använda internet och skicka e-mails från outlook klienten så är jag helt lost vad man "kommer undan med". Har ingen koll på intel pentium, intel celeron osv eller någon processor från AMD om vi ska ta processor biten.

Dom vill ha datorn från Elgiganten (enda som finns lokalt här och äldre människor gillar att köpa så att det är nära till hands ) men går nog att övertala om att köpa från andra ställen, men definitivt helst elgiganten. Ett krav är dock att den är ny, inget begagnat. Dom skulle kunna lägga upp till maximalt säg 5500 kr men spontant känns det som att dom bör kunna komma undan mycket mycket billigare för deras användarbehov?

Elgiganten har ju inte så maffigt utbud av Stationära datorer tyvärr i budget klassen: http://www.elgiganten.se/catalog/datorer-tillbehor/se_station...

Om nån kan hitta någon dator som håller ett par år åtminstone och funkar bra för internet och mailklient och datorn behöver inte vara speciellt snabb då dom är gamla, bara att datorn fungerar utan problem är tillräckligt, på den nivån är det och då gärna för en lite billigare kostnad och även väldigt gärna från elgiganten så skulle jag bli väldigt tacksam.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
växjö
Registrerad
Okt 2008

| Dustin Expo: Jonas// (Angående nuc:en) "Kommer vi se några mer högpresterande modell för oss som behöver lite mer oommph", Tomas Intel// "Det kommer mer oommph". Jonas// "Mycket trevligt" http://www.youtube.com/watch?v=Ur0V9ZsrQls