Sälja och skicka en produkt med posten - säkert?

Permalänk
Medlem

Sälja och skicka en produkt med posten - säkert?

Hej,

Om jag får betalt via swish och ska skicka en dator, är det säkert från min sida? Aldrig skickat annat än brev och undrar vad som skulle hända om personen efter att ha fått datorn hävdar att han inte är nöjd eller liknande? Eller påstår att datorn inte har kommit fram?

Permalänk
Avstängd

Du har ju fått dina pengar, varför skulle det inte vara säkert för dig? Det är ju den som köper i det här fallet som står någon risk.

Skickar du med posten (paket lär det bli) så måste mottagaren kvittera paketet. Inte för det spelar någon roll i det här fallet men det kan vara bra att veta.

Permalänk
Medlem

Skicka datorn med spårbar frakt, exempelvis Postpaket med Postnord. Paketet är då både försäkrat och mottagaren får legitimera sig själv för att hämta ut det. Det går då alltså att se när mottagaren hämtar ut det.

Affären sker väl på egen risk för köparen. Det är väl fördelaktigt att ha en dialog och komma till någon sorts kompromiss om köparen inte är nöjd om varan säljs via exempelvis Sweclockers eller Tradera, så att du får ett bra rykte som säljare.

Permalänk
Medlem

Säkert är det aldrig, finns så mycket idioter när det gäller sälja mellan privatpersoner.

Permalänk
Medlem

Mycket säkrare än att använda något annat fraktbolag, skulle något hända med paketet, oavsett värde, får du maximalt tillbaka 1500 av Schenker/DHL eller dyl.

Alla paket som skickas med Posten är försäkrade däremot (afaik).