Ska köpa laptops - hjälp önskas

Permalänk

Ska köpa laptops - hjälp önskas

Hej!

Eftersom att bostadssituationen i Stockholm är som den är så ska jag och min sambo flytta in i en glorifierad garderob, och pga platsbrist får vi göra oss av med våra stationära datorer. Vi har kollat runt på lite olika modeller men kommit fram till att vi inte har en aning om vad vi ska leta efter, specs kunde lika gärna stå på grekiska för vår del. Vi har några kriterier men i övrigt öppna för förslag.

Laptop 1:
- Ska stå pall för Dark Souls 3 och Street Fighter 5 (inte nödvändigtvis på max, men det behöver inte se ut som skräp heller).
- Ej mindre än 15'' (17 vore optimalt men jag är inte kräsen)
- Minst 256 gb lagringsutrymme
- Batteritid irrelevant.
- Vikt irrelevant.

De jag tittat på som verkar mest iögonfallande har varit https://www.netonnet.se/art/dator/barbardator/gaming/lenovo-y... och https://www.inet.se/produkt/1978153/acer-predator-g9-791-i7-8... men jag har hört dåligt om både Acer och Lenovo, och jag vet heller inte hur man räknar "laptopprestanda", som tydligen ska vara keffare än för stationära diton, jag vet inte hur stor skillnad 8 kontra 16 gb minne gör etc, jag kan helt enkelt inte sånt här. Får helst inte kosta mer än 16-17k.

Laptop 2:
Här är det väl lite lättare. Sambon har inte fullt lika höga spelkrav utan vill mest ha något bekvämt att använda och som klarar mindre krävande spel. Har i princip bestämt sig för https://www.inet.se/produkt/1960149/asus-tp301ua-i5-8gb-128gb... och vi vill väl mest veta om det finns någon anledning att inte köpa den, typ den har en förmåga att självantända eller dyl.

Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

Laptop nr2 skulle jag hålla mig undan. U processor och bara 128 bg lagringsutrymme. Dessutom inget dedikerat grafikkort.