Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
KISTA
Registrerad
Okt 2009

Hjälp med antec kuler h2o vattenpump

Hej.
Har precis bytt nätaggregat från ett gammalt coolermaster från 2009 till ett corsair rm750x. När allt var klart startade jag upp datorn så lät kylaren (Antec Khuler h2o vattenkylning) som ett mindre jetplan och den slutar inte.
Både i bios och i core temp visar tempen på processorn 88 grader Celsius. Processorn throttlade mycket Pga den höga tempen så datorn blev ganska seg. Testade att låta den vila ett tag och sen starta om den men den låter fortfarande fruktansvärt illa. Låter nästan som den håller på att skära.
Är det någon som har en ide om vad det kan vara för fel? Är det kanske bäst att köpa en ny kylare?
Önskar få råd/tips innan jag köper ny kylare. Kan tänka mig luftkylning men vill helst ha vattenkylning.

Med vänlig hälsning Mats

FD define r4 vit// MB: ASUS MAXIMUS VII RANGER Z97 + HyperX Savage red 16GB (2x8GB) 2400Mhz// CPU: 4790K 4,6GHz 1.2371v + Corsair Hydro H75 PnP// GPU: EVGA GTX 970 4GB FTW+// System Disc: Samsung 850 evo 500Gb + Win10 x64// lagring: Seagate 2TB// PSU: Corsair RM750x// MATTA: Xtrfy NiP Lightning Large// MUS: CM Storm Reaper aluminium// Tangentbord: ASUS CERBERUS// 1+1 sandstone black 64Gb

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Trollhättan
Registrerad
Aug 2007

Nån kabel du fick lossa när du bytte nätagg som du kanske missat att sätta tillbaka?

Chassi: Fractal Design S / SSD: Corsair Force GT 2x120GB / SSD: Samsung 850 EVO 250GB / CPU: i7 4790K @ 4,2 Ghz / Kylning: Noctua NH-D15S push/pull / GPU: Asus 970 Turbo 4GB / PSU: Corsair RM1000i / MB: ASUS z97-A / RAM: HyperX Fury 4x8GB 1866 mhz / OS: W10 / Mus: Logitech G602 / TB: Logitech G710 / Ljud: SB Fatal1ty Pro, Sennheiser PC 360, Skärm: Acer Predator 24", Benq XL2411Z

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
KISTA
Registrerad
Okt 2009
Skrivet av Valonen:

Nån kabel du fick lossa när du bytte nätagg som du kanske missat att sätta tillbaka?

Hej.
Nej, den enda kabel jag lossade på är den till fläktarna till radiatorn.
Jag dubbelkollade allt innan jag startade upp systemet.

FD define r4 vit// MB: ASUS MAXIMUS VII RANGER Z97 + HyperX Savage red 16GB (2x8GB) 2400Mhz// CPU: 4790K 4,6GHz 1.2371v + Corsair Hydro H75 PnP// GPU: EVGA GTX 970 4GB FTW+// System Disc: Samsung 850 evo 500Gb + Win10 x64// lagring: Seagate 2TB// PSU: Corsair RM750x// MATTA: Xtrfy NiP Lightning Large// MUS: CM Storm Reaper aluminium// Tangentbord: ASUS CERBERUS// 1+1 sandstone black 64Gb

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Trollhättan
Registrerad
Aug 2007

Har ett h20 920 här och det var den kabeln jag tänkte på faktiskt. Låter ju mysko, säker på att den är isatt? Ser att det går 3 kablar från själva pumpen här, alla sitter i och har kontakt?

Skrivet av mrbrix:

Hej.
Nej, den enda kabel jag lossade på är den till fläktarna till radiatorn.
Jag dubbelkollade allt innan jag startade upp systemet.

Chassi: Fractal Design S / SSD: Corsair Force GT 2x120GB / SSD: Samsung 850 EVO 250GB / CPU: i7 4790K @ 4,2 Ghz / Kylning: Noctua NH-D15S push/pull / GPU: Asus 970 Turbo 4GB / PSU: Corsair RM1000i / MB: ASUS z97-A / RAM: HyperX Fury 4x8GB 1866 mhz / OS: W10 / Mus: Logitech G602 / TB: Logitech G710 / Ljud: SB Fatal1ty Pro, Sennheiser PC 360, Skärm: Acer Predator 24", Benq XL2411Z

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
KISTA
Registrerad
Okt 2009
Skrivet av Valonen:

Har ett h20 920 här och det var den kabeln jag tänkte på faktiskt. Låter ju mysko, säker på att den är isatt? Ser att det går 3 kablar från själva pumpen här, alla sitter i och har kontakt?

Hej. Nu har jag dubbelkollat alla kablar och alla sitter i korrekt. Har till och med kännt på dom och dom sitter bra. Startade igen och den lät fortfarande som ett mindre jetplan. Blir väl till att köpa en ny kylare.

Skickades från m.sweclockers.com

FD define r4 vit// MB: ASUS MAXIMUS VII RANGER Z97 + HyperX Savage red 16GB (2x8GB) 2400Mhz// CPU: 4790K 4,6GHz 1.2371v + Corsair Hydro H75 PnP// GPU: EVGA GTX 970 4GB FTW+// System Disc: Samsung 850 evo 500Gb + Win10 x64// lagring: Seagate 2TB// PSU: Corsair RM750x// MATTA: Xtrfy NiP Lightning Large// MUS: CM Storm Reaper aluminium// Tangentbord: ASUS CERBERUS// 1+1 sandstone black 64Gb

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Trollhättan
Registrerad
Aug 2007

Då kanske det är pumpen som är på väg att ge sig, googlade runt lite på dina symptom. Förhoppningsvis kanske någon annan här inne har någon bra fundering och hjälp till dig.

Chassi: Fractal Design S / SSD: Corsair Force GT 2x120GB / SSD: Samsung 850 EVO 250GB / CPU: i7 4790K @ 4,2 Ghz / Kylning: Noctua NH-D15S push/pull / GPU: Asus 970 Turbo 4GB / PSU: Corsair RM1000i / MB: ASUS z97-A / RAM: HyperX Fury 4x8GB 1866 mhz / OS: W10 / Mus: Logitech G602 / TB: Logitech G710 / Ljud: SB Fatal1ty Pro, Sennheiser PC 360, Skärm: Acer Predator 24", Benq XL2411Z

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
KISTA
Registrerad
Okt 2009
Skrivet av Valonen:

Då kanske det är pumpen som är på väg att ge sig, googlade runt lite på dina symptom. Förhoppningsvis kanske någon annan här inne har någon bra fundering och hjälp till dig.

Hej. Tack för din hjälp och dina snabba svar. Har haft Antec kylaren i 5 år nu. Blir nog en ny kylare imorgon.

Skickades från m.sweclockers.com

FD define r4 vit// MB: ASUS MAXIMUS VII RANGER Z97 + HyperX Savage red 16GB (2x8GB) 2400Mhz// CPU: 4790K 4,6GHz 1.2371v + Corsair Hydro H75 PnP// GPU: EVGA GTX 970 4GB FTW+// System Disc: Samsung 850 evo 500Gb + Win10 x64// lagring: Seagate 2TB// PSU: Corsair RM750x// MATTA: Xtrfy NiP Lightning Large// MUS: CM Storm Reaper aluminium// Tangentbord: ASUS CERBERUS// 1+1 sandstone black 64Gb