Inga namn på uppdateringarna i win 8.1

Permalänk

Inga namn på uppdateringarna i win 8.1

Kör sedan en tid tillbaka manuella uppdateringar (väljer själv vad som skall installeras och har inte fått upp win10-fönstret efter det) och det har fungerat bra fram tills igår. Nu tar längre tid för win att hitta uppdateringar och när det är klart är det tomt i rutan där namnet på uppdateringarna står. Jag vet alltså bara att det finns x-antal valfria och x-antal viktiga uppdateringar och kan inte välja att installera enbart vissa uppdateringar.

Någon annan som har råkat ut för samma sak eller vet hur det skall lösas. Jag vill ju kunna installera vissa uppdateringar.

Permalänk
Vila i frid

Sättet jag själv löste det på var att stoppa tjänsterna Windows Update samt BITS. Sen raderade jag hela katalogstrukturen i SoftwareDistribution i "C:\Windows\" och återstartade de stoppade tjänsterna.

Permalänk

Tyvärr hjälpte det inte, namn och storleks-rutan blev tom nu också. Är det månne ett nytt trix från ms att trötta ut folk och få dem att uppgradera till win10?

Permalänk
Vila i frid

Om du trots allt installerar dem och har systemåterställningen aktiv kan du backa tillbaks, alternativt avinstallera dem.

Permalänk

Om jag inte minns fel så ligger uppdateringen för win10 i viktiga uppdateringar, den körs alltså igång om man installerar just viktiga uppdateringar (om jag har förstått rätt). Och däri ligger också de som jag vill installera (tex för windows defender). Man skall ju tydligen kunna avbryta installationen av win10 när den körs men... Sen vet man ju inte om det knasar ur om man kör Återställning efteråt. Det är ju ändå windows vi pratar om :).

Permalänk
Vila i frid
Skrivet av MammaMumin:

Det är ju ändå windows vi pratar om :).

Så sant. T.ex. för lab-ändamål har jag installationer av alla Windows operativ dvs både klient och server som VM. Uppdateringar för Vista, Windows 7 och 8 tar numera evigheter att utföra. Googlar man på det - ser det lika ut för alla som väljer att att sköta installationen av uppdateringar manuellt. Den Vista-installation jag meckar med nu fick käka över 6 timmar cpu-tid innan JAG gav upp.

Undras vad DET beror på, dvs inte att jag gav upp - utan att uppdateringarna tar sån himla tid. Skrivet utan frågetecken. Humbug och trams!