Marknadsföring på Youtube, kan man köpa sig en topplistning?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skövde
Registrerad
Dec 2004

Marknadsföring på Youtube, kan man köpa sig en topplistning?

Okända artisten "Lisa Heller" ligger först på svenska youtube med en av sina låtar men kollar man på hennes kanal är hon helt okänd utan tidigare hits.

Läser man kommentarerna ligger videon på framsidan i flera andra länder också.

https://www.youtube.com/user/lisahellermusic/videos

Kan man köpa sig en plats på youtubes förstasida som inte är "sponsored video" utan smälter in lite oskyldigt som ett "riktig" video?

Eller hur går detta till? Köpa views gjorde artister får några år sedan men google rensade och tog bort flera miljoner views och läxade upp musikbolagen...

Med "rätt kontakter" kan man köpa sig in på "populära klipp" på youtube? Eller vad är det som händer här? Vi kan väl alla vara rörande överens om att videon i fråga inte blivit "viral", högst medioker låt och video, detta är ju uppenbar setup.

Rubrik korrigerad enl § 3.1 // MOD

8MB RAM, mekaniskt tangentbord, 14" skärm med certifierat strålningsskydd.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2015

Youtube har vart helt ur kontroll på senaste tiden.
Om man ser på commentary gaming sidan med idioterna som bråkar och copystrikar var å en olagligt. En kanal kallad H3H3 blev inte för så länge sen copystrikad av en idiot kallad Ricegum. Detta gjorde att de 2 ägarna fick betala 100,000$ för att få tillbaka kontot. Anledningen var att de gjorde en video där de kommenterade en av Ricegums videor. löjligt.

~ FD Define S ~ EVGA Supernova G3 750W ~ ASUS Z97-A ~ [Intel Pentium G3258 @ 4.3 GHz - RAM 8GB 1600MHz - Noctua NH-U12S] ~ SAPPHIRE R9 390 Nitro ~ [Samsung 850 Pro 128GB + 850 EVO 250GB] ~