Nätverk dör = Krävs Reboot för att komma online igen

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
080808
Registrerad
Jul 2010

Nätverk dör = Krävs Reboot för att komma online igen

Hej!

Har ett irriterande problem. Om nätverket dör så krävs det en omstart för att få internetåtkomst igen. Vanligtvis så märker ju en dator av detta så fort den kan koppla upp igen och ordnar detta automatiskt. Men inte på denna dator, är det någon inställning jag lyckats ändrat?

Amd 1055T | GTX1060OC 6GB | 8GB 1333Mhz
Logitech G19 | Logitech G35 | SteelSeries Xai | SteelSeries 9HD
Eizo EV2455-WT

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hedesunda
Registrerad
Dec 2005

Du har en operatör X som du får internert via X och har apparat X för det lokala nätverket där dator X med operativ X ansluter via X. Vad vill du egentligen ha hjälp med?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
080808
Registrerad
Jul 2010
Skrivet av hasenfrasen:

Du har en operatör X som du får internert via X och har apparat X för det lokala nätverket där dator X med operativ X ansluter via X. Vad vill du egentligen ha hjälp med?

Varför just denna dator kräver omstart för att komma online igen och inte etablerar en internetuppkoppling automatiskt som andra enheter på nätverket.

Win 10 Home.
HP Prodesk 600 MT.
i5 6500 / 16gb ram / Intel I219LM
Asus RT-N66u.
Bahnhof.

Amd 1055T | GTX1060OC 6GB | 8GB 1333Mhz
Logitech G19 | Logitech G35 | SteelSeries Xai | SteelSeries 9HD
Eizo EV2455-WT

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Har du sökt efter nya firmwares och drivrutiner ? Det kan kanske vara nått buffertfel som gör att minnet i nätverkskortet tar slut och då dör nätet och när du startar om så är ju minnet tomt och börjar återigen fyllas för att till sist krascha.

Phenom 2 960T (körs x6) med passivt Ninja på Asus Crosshair 4 Asus 4850 och en väldig massa masslagring.Passiv kyld Northq nätdel 450W Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, väldigt tyst, oftast passivt. Datorljud 2kanal: ljudkort/dsp Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop och mätmikrofon.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2013
Skrivet av el30:

Varför just denna dator kräver omstart för att komma online igen och inte etablerar en internetuppkoppling automatiskt som andra enheter på nätverket.

Win 10 Home.
HP Prodesk 600 MT.
i5 6500 / 16gb ram / Intel I219LM
Asus RT-N66u.
Bahnhof.

Drivrutinen för det ditt nätverkskort dör av någon anledning vilket gör att den behöver laddas om och kortet återinitialiseras vilket görs vid omstart.
Det som gör mig förvånade är att du har windows 10 home på en maskin som bör vara såld med windows X pro så är det så att du har uppgraderat den med windows 10 eller manuellt installerat windows 10 home på den?
Hp maskiner vill gärna ha hp drivrutiner.

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Sverige
Registrerad
Dec 2005

Det lilla jag tvingats pyssla med W10 så har jag sett massor av nätverkskortsdrivrutinsproblem, så jag gissar på inkompatibilitet. Testa olika drivrutiner, gärna direkt från tillverkaren.

Synpunkter på min moderering? Hör av dig via PM eller mail.

W7, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Huawei P10 Plus
* Stolt paragrafryttare *

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Luleå
Registrerad
Aug 2003

Jag har haft liknande problem, löste sig med en ominstallering av win10.. Problemet kom från uppgraderingen win8->10

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
umeå
Registrerad
Jun 2005

1. Kolla om du har uppdaterade drivrutiner till nätverskortet
2. kolla om du har senaste bios till moderkortet (detta kan påverka nätverkskorten, trot eller ej)
3. Vart är det nätet försvinner? När du tappar internet vad händer? Ibland så kan du få ett rött kryss på nätverksiconen vid klockan - "hittar" den inte nätverkskabeln? Om den gör det, vilken länkhastighet tror windows du har?

Jag har haft flera hp-datorer där nätet försvinner efter resume från standby - enda som hjälpte var att uppgradera bios på dessa.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
080808
Registrerad
Jul 2010
Skrivet av aluser:

Drivrutinen för det ditt nätverkskort dör av någon anledning vilket gör att den behöver laddas om och kortet återinitialiseras vilket görs vid omstart.
Det som gör mig förvånade är att du har windows 10 home på en maskin som bör vara såld med windows X pro så är det så att du har uppgraderat den med windows 10 eller manuellt installerat windows 10 home på den?
Hp maskiner vill gärna ha hp drivrutiner.

Skrivet av MultiMan:

Det lilla jag tvingats pyssla med W10 så har jag sett massor av nätverkskortsdrivrutinsproblem, så jag gissar på inkompatibilitet. Testa olika drivrutiner, gärna direkt från tillverkaren.

Skrivet av Mezzlock:

Jag har haft liknande problem, löste sig med en ominstallering av win10.. Problemet kom från uppgraderingen win8->10

Ni är inte dumma ni! Precis som aluzer var inne på är denna dator såld med en annan disk och OS. Ny disk resulterade i nytt OS, vilket har uppgraderats till Win 10. Det skulle verkligen inte förvåna mig om detta är boven. Nu har jag iof rensat den på gamla drivers enligt konstens alla regler och installerat nya. Men konstigare saker har ju skett. Det finns inget av värde på denna dator så det blir en omformatering. Återkommer med resultat!

Skrivet av boibo:

1. Kolla om du har uppdaterade drivrutiner till nätverskortet
2. kolla om du har senaste bios till moderkortet (detta kan påverka nätverkskorten, trot eller ej)
3. Vart är det nätet försvinner? När du tappar internet vad händer? Ibland så kan du få ett rött kryss på nätverksiconen vid klockan - "hittar" den inte nätverkskabeln? Om den gör det, vilken länkhastighet tror windows du har?

Jag har haft flera hp-datorer där nätet försvinner efter resume från standby - enda som hjälpte var att uppgradera bios på dessa.

1. Check!
2. Oj, det har jag inte ens tänkt på. Ska kontrollera detta.
3. Inget kryss och den hittar nätverket lokalt. Det blir en orange-triangel. Närmaste beskrivning jag kan komma på är som att den ej får någon IP-adress.

Sista stycket lät intressant. Omformateringen pågår just nu, fungerar inte detta kavlar jag upp armarna och ger mig in i BIOS.

Amd 1055T | GTX1060OC 6GB | 8GB 1333Mhz
Logitech G19 | Logitech G35 | SteelSeries Xai | SteelSeries 9HD
Eizo EV2455-WT

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2013
Skrivet av el30:

Ni är inte dumma ni! Precis som aluzer var inne på är denna dator såld med en annan disk och OS. Ny disk resulterade i nytt OS, vilket har uppgraderats till Win 10. Det skulle verkligen inte förvåna mig om detta är boven. Nu har jag iof rensat den på gamla drivers enligt konstens alla regler och installerat nya. Men konstigare saker har ju skett. Det finns inget av värde på denna dator så det blir en omformatering. Återkommer med resultat!

1. Check!
2. Oj, det har jag inte ens tänkt på. Ska kontrollera detta.
3. Inget kryss och den hittar nätverket lokalt. Det blir en orange-triangel. Närmaste beskrivning jag kan komma på är som att den ej får någon IP-adress.

Sista stycket lät intressant. Omformateringen pågår just nu, fungerar inte detta kavlar jag upp armarna och ger mig in i BIOS.

Med tanke på att bästa resultat på fabriksmaskiner ofta uppnås med märkets egna drivare istället för dom generella som följer med windows även om dom är för samma hårdvara så bör dessa installeras.
Att dessutom installera ett sämre os bara för man byter disk låter som en dålig ide men du kanske inte hade oem disk och inte var medveten att sådan går att beställa även om det kostar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hedesunda
Registrerad
Dec 2005

De få fall som haft snarlika problem helt plötsligt "out of the blue" har haft ett "semi-självlärande" antivirus som blockerat DNS-uppslag.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
umeå
Registrerad
Jun 2005

på klienterna jag sett liknande fel så blir "länkhastigheten" nått annat ön vad det ska vara, tex 10mbps eller 100mbps när det ska vara 1000mbitt/gbitt men orange kryss dvs inget ip delas

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
080808
Registrerad
Jul 2010
Skrivet av aluser:

Med tanke på att bästa resultat på fabriksmaskiner ofta uppnås med märkets egna drivare istället för dom generella som följer med windows även om dom är för samma hårdvara så bör dessa installeras.
Att dessutom installera ett sämre os bara för man byter disk låter som en dålig ide men du kanske inte hade oem disk och inte var medveten att sådan går att beställa även om det kostar.

Skrivet av hasenfrasen:

De få fall som haft snarlika problem helt plötsligt "out of the blue" har haft ett "semi-självlärande" antivirus som blockerat DNS-uppslag.

Skrivet av boibo:

på klienterna jag sett liknande fel så blir "länkhastigheten" nått annat ön vad det ska vara, tex 10mbps eller 100mbps när det ska vara 1000mbitt/gbitt men orange kryss dvs inget ip delas

Skickades från m.sweclockers.com

Tänkte om ni ville ha en uppföljning på problemet:

Nu var det ett tag sedan jag postade om detta och jag lyckades aldrig riktigt hitta en lösning. Nu verkar det dock ha löst sig!
Enhetshanteraren > Nätverkskort > Egenskaper > Energisparfunktioner > Kryssa ur "Tillåt att datorn stänger av den här enheten för att spara ström" .

Detta även fast jag ändrat till rätt energischeman och avaktiverat allt som kan tänkas spara ström. Tydligen hade jag missat det här.

Amd 1055T | GTX1060OC 6GB | 8GB 1333Mhz
Logitech G19 | Logitech G35 | SteelSeries Xai | SteelSeries 9HD
Eizo EV2455-WT