Kör windows 8 men kanske skall ladda ner windows 10

Permalänk

Kör windows 8 men kanske skall ladda ner windows 10

Hallåj, kör på min bärbara dator windows 8.1 idag men funderar på att börja köra windows 10. Vad tycker ni ? Varför bör man installera windows 10 ? Varför bör man inte installera windows 10 och hänga kvar i windows 8.1 ?

Väldigt tacksam för svar.
/Force

Permalänk
Hedersmedlem

Windows 8 var i mitt tycke något av det hemskaste jag har upplevt så där var mitt val självklart.
Annars känns det allmänt mycket nyare och fungerar väldigt bra tycker jag, saknar inte ens 7 så mycket jag trodde jag skulle.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Win10 >>>>> Win8.1

Erbjudandet att uppgradera till Win10 gratis går ut 1:e augusti så gör det ASAP. Tror du kommer ångra dig annars om du är det minsta intresserad av gaming. Fler och fler spel kommer att få stöd för DX12 som är exklusivt till Win10. Microsoft planerar att släppa framtida Xbox One-spel till Win10 också.

Utöver det så är i stort sätt alla störande funktioner som Win8 införde borta eller nedtonade.

Visa signatur

|Fractal design Define C|XFX Merc 6950 xt|AMD Ryzen 7 5800x3d|MSI 450b Gaming Plus|Corsair Vengeance 32gb DDR4 3200mhz|Corsair RM 850e|Alienware AW3423DWF|

Permalänk
Medlem

Windows 8 och 8.1 var ingen höjdare, men med lite handpåläggning gick det nästan att köra, dock ofta höll man på och klättra på väggarna i frustration.

Med Windows 10 slipper man det....

Visa signatur

Acer Predator Helios 300

Permalänk
Inaktiv

Windows 8.1 med alla 3 stora uppdateringspaket som släppts, är bra mycket stabilare och snyggare än 10:an.

Drar mindre ram,
har mer kontroll över uppdateringar,
mindre övervakning och reklam.

Se bara till att installera Classic shell så har du en schysst startmeny.

Dessutom kommer Windows 10 att förevigt vara en testplattform med ständiga "feature" uppdateringar som potentiellt får saker att sluta fungera eller strula. Ska man köra 10:an överhuvudtaget så blir det LTSB varianten som MS bara licensierar till företag. Denna lider inte av samma uppdateringshysteri och försökskaninmentalitet som home och pro varianterna som privatpersoner får hålla till godo med.

Permalänk
Medlem

Håller med @Crockett

Såvida du inte har behov av just DX12 på en laptop, så finns det ingen anledning till att köra Windows 10 i dagsläget enligt mig.

Har du pekskärm, så bör du även undvika Windows 10 helt, då 8.1 fortfarande är helt överlägset på den punkten (och då talar jag inte om startskärmen i sig, utan charms, ändra ljusnivå, skifta mellan program etc.)

Däremot tycker jag det är självklart att se till att aktivera 10:an innan den 29:e juli. Tänk bara på att Windows 10 aldrig kommer att bli en färdig produkt, utan nu är "Windows as a Service". Dvs dina rättigheter som användare över systemet är mer eller mindre obefintliga. Bland annat sägs det att Anniversary Update inte ska gå att undvika, utan är en tvingande uppdatering (likt allt annat i 10:an).

WinBeta listade 9 skäl till att uppgradera till 10:an. För mig är det just dessa skälen som gör att jag hänger kvar i 8:an:
http://www.winbeta.org/news/top-9-reasons-upgrade-windows-10

Permalänk
Medlem

Verkar bara bli värre: #16291127

Visa signatur

HTPC: Silverstone Sugo SG05W Vit, Asus H110I-Plus, G4560, Corsair Vengeance LPX 2133 MHz 2x4GB, Samsung 870 EVO 500GB, Toshiba N300 2x10TB, MSI GeForce GT 1030 Passive OC 2GB, (& 16 enkortsdatorer med div användningsområden). Har ett "par" andra stationära datorer åxå. LG OLED 65CX. Shield 2019 Pro.

Permalänk

@walkir:

Du skrev aktivera innan 29 juli. Betyder det att man kan ladda ner på usb-minne/DVD även efter den 29:e?
Om så, hur aktiverar man? Jag kommer ihåg att jag klickade på något när win10 startade och nu har jag en ikon längst ner till höger, men när jag klickar på den så räknar den ner - alltså ett fåtal timmar kvar.

Permalänk
Medlem

Man kan ladda ner på USB-minne/DVD efter den 29:e men skillnaden är att uppgraderingen inte kommer att vara gratis. Det kommer att krävas en Windows 10-nyckel.

Du måste installera Windows 10 idag för att din Windows 8-licens ska vara giltig för gratiserbjudandet.

Permalänk
Medlem

@Wanttolearn:
Nu sägs det att vi har fram till lunchtid imorgon (30/7) här i Europe.

Själv laddade jag hem Windows 10 ISO:n mha Media Creation Tool:
https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10

Sedan installerade jag 10:an på ett USB genom WinToUSB:
http://www.easyuefi.com/wintousb/

Nu sägs min dator vara aktiverad, utan att jag behövt ändra något på mitt befintliga system.