Vattenkylnings Hjälp | Pump & Temperatur

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2013

Vattenkylnings Hjälp | Pump & Temperatur

Hejsan, jag byggde min loop för ungefär ett år sedan, har bytt vatten en gång ( 3 månader sen ) och har haft min pump runt ~2500 rpm (vario pump mellan "level" 1-2) och ungefär 2 veckor sedan så såg jag att slangen från GPU blocket inte var riktigt fullt med vatten.

Så naturligt vis så tittar jag och känner på slangar och undrar varför det inte känns så fullt ut, så trycker jag till på slangarna och man ser att vattnet liksom går fram och tillbacka (loopen är i vacuum). Så går jag till min pump och leker med farten, jag går från 1 till 5 och så åker det lite mera vatten genom loopen och till slut så är slangen "full".

Detta så klart har inte hänt förut utan nyligen.

Så är det motstånd av min drain port?

Håller min pump på att dö ut? (Vattnet är ljus rött p.g.a jag bytte från EK blood red till EK clear, liten röd droppe färgar ju)

Är min front radiator för stor / dålig plats, kan inte vattnet komma fram? (Ursäktar dammet använde tryckluft på mina radiatorer ):

När min pump är på lägsta kan jag se att det forsar fram bra (när jag fixar "vacuumet" nere vid GPU blocket) och ljudet från pumpen inte är så jädrans besvärligt, men om jag kör med "level" 4-5 (~4500 rpm) på vario med pumpen så naturligtvis låter det som attans. Vill ju helst inte köra på full rulle.

Så jag skulle behöva lite hjälp o debugga varför just min pump eller antingen min loop skulle göra så att vattnet efter min GPU block inte flyter på fullt, det "droppar" eller har seg vatten framgång ner till min front radiator.

Bild GPU block > Front Radiator (Vattnet forsar fram efter jag trycker på slangarna och hjälper till):

Sen skulle jag ochså vilja veta om det är p.g.a det där jag har ganska höga temps?

Hur ska jag kunna veta om mina radiatorer är helt fyllda, så det inte blir "luft" eller tomt så man kyler jätte effektivt?

Måste jag ändra på nåt i min configuration?

Kanske värt o delidda en 4790k?

~2500 rpm:

TEMP 1 2500 rpm

TEMP 2 2500 rpm

TEMP 3 2500 rpm

TEMP 4 2500 rpm

~4500 rpm:

TEMP 1 4500 rpm

GTA 5 (Graffikortet "bara" på 41C med max settings på GTA 5?):

TEMP 2 4500 rpm

Övrigt Specs:

CPU - Intel Core i7-4790K - 4.1-4.5 Ghz
Moderkort - Asus Maximus VII Hero ATX
Minne - Corsair Vengeance 16GB 2133 Mhz
Grafikkort - GIGABYTE GTX 980ti G1 Gaming 6GB

EK-FC980 GTX Ti WF3 - Acetal+Nickel+Backplate
EK-Supremacy EVO - Acetal+Nickel
EK Water Blocks EK-MOSFET ASUS M7G - Acetal+Nickel
EK-D5 Vario X-RES100 (incl. pump)
Alphacool NexXxoS ST30 Full Copper 360mm
Alphacool NexXxoS ST30 Full Copper 240mm

Jag har köpt ny kylpasta Thermal Grizzly Kryonaut och nya slangar.

Ska draina hela loopen och flusha båda radiatorerna och alla block.

Tacksam för alla svar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2016

Oj vilka temps, jag fick liknande resultat.. Kanske inte riktigt så höga temps dock.... Men när det var luft i systemet helt enkelt. Vände på chassit åt alla håll, upp & ner osv. Öppnade locket på reservoaren och lät den köra utan locket på osv... Fortsatte fylla på med vatten ju mer utrymme det blev i reservoaren efter luften åkt ut, tillslut så gick det fullt med vatten genom alla slangar och tempsen blev snäppet bättre. Men hade inte i närheten av dina temps.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2013
Skrivet av DanKar1994:

Oj vilka temps, jag fick liknande resultat.. Kanske inte riktigt så höga temps dock.... Men när det var luft i systemet helt enkelt. Vände på chassit åt alla håll, upp & ner osv. Öppnade locket på reservoaren och lät den köra utan locket på osv... Fortsatte fylla på med vatten ju mer utrymme det blev i reservoaren efter luften åkt ut, tillslut så gick det fullt med vatten genom alla slangar och tempsen blev snäppet bättre. Men hade inte i närheten av dina temps.

Hehe aa nu har jag stabila 30-34 idle på cpu med 4.5ghz! Det har fixats nu det var tydligen något som hadde fastnat i pumpen och cpu blocket som inte kunde forsa fram vattnet vidare.

Var på semester utan internet hehe.