Elmor slår frekvensrekord med Core i7-6950X

Permalänk
Avstängd

är riktigt imponerade mhz och på max mhz är det standard att man droppar allt så det blir 1 core vilket inte gör det mindre imponerande utan är standarden som används även om jag kan hålla med om att det hade varit roligare med stabilitet på alla cores och test i cinebench eller något men det är inte standarden som används och som sagt imponerande och grattis till rekordet

Visa signatur

i3 6100 - MSI b150m pro-vd - 8gb 2133 ddr4 - GTX 950 GAMING 2G - z400s 120gb ssd - 1tb WD blue - Corsair 500w

Permalänk

Tycker denna typen av överklockning skulle passa bra som en vinter OS gren

Visa signatur

AMD Ryzen 9 5900X /Radeon RX 6950XT / Gigabyte X570 AORUS ULTRA / 32gb Corsair Vengeance RGB PRO DDR4 3600MHz /, EVGA Supernova G2 850W PSU/ Lian-li O11 Dynamic /M.2 Samsung 950pro,WD BLACK SN750 /EKWB Watercooling 240+120mm radiator /Corsair Hydro X Series XC7 RGB / Corsair K70 RGB / Phillips 27" G-sync + 2st 27" AOC .

Permalänk
Medlem

Syftet med just denna processor en gåta för mig då en Xeon förmodligen är billigare, stöder ECC RAM och har bättre tekniker för flertrådade scenarion.

I övrigt är detta ett monster till konsument CPU som tjänar bäst på att matas med mängder av flertrådade applikationer snarare än enkeltrådade som suktar efter MHz.

Elmor vann väl grenen "Överklocka en Core i7-6950X"
En CPU vars basfrekvens ligger på 3,5GHz med turbo upp till 4,0GHz
Så med en ökning av 1,7GHz är det ju helt ok.

Ett annat sätt att se på det är att man i detta fall bantat ner processorn till 1/10 kärnor och lyckas då "enbart" komma upp 1,7GHz över turbofrekvensen. Något som tar bort i princip alla fördelar med CPUn om man jämför med ex:
http://valid.x86.fr/lpza4n
http://valid.x86.fr/q0tc0h
http://valid.x86.fr/xuxjnn

Om man endast tittar på nummer i jämförelse med andra (äldre) modeller, som nu inte verkar vara fallet med just denna tävling, är nog resultatet inte så uppseendeväckande, äldre processorer har klarat betydligt högre frekvenser på både en och flera kärnor.

Visa signatur

Tower: ace Battle IV | CPU AMD Phenom II X2 BE unlocked 4cores@3,2GHz | RAM 8GB DDR2@800MHz | MB ASUS M4A785-M | GFK AMD Radeon HD 6850 1GB | HDD Kingston SSD Now 60GB (/) Seagate 2TB(/home) | OS Ubuntu 20.04 LTS
-Numera titulerad: "dator-hipster" då jag har en AMD GPU och dessutom kör Linux.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Hade varit mer relevant om alla 10 kärnorna använts. Nu blir det liksom inte "på riktigt". Inte för att dagligt användande skulle vara möjligt, men ändå.

På vilket sätt hade det blivit mer relevant? Extrem överklockning handlar ju inte nödvändigtvis om prestanda, utan i detta fallet om att nå så hög frekvens som möjligt med alla medel.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Haglund:

På vilket sätt hade det blivit mer relevant? Extrem överklockning handlar ju inte nödvändigtvis om prestanda, utan i detta fallet om att nå så hög frekvens som möjligt med alla medel.

Som någon tog upp så blir det då en fråga om hur mycket som är OK att stänga av. Man kommer säkert högre om man stänger av vissa cachear t. ex.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.