Avstänging under spel och kan inte längre starta datorn.

Permalänk

Avstänging under spel och kan inte längre starta datorn.

Satt och lira overwatch med diverse internetflikar uppe, dator kraschade och går nu inte längre att starta. Om jag startar den lyser en grön led på moderkortet(samma knapp som man kan starta den med) men inget annat. Inga fläktar, inga leds, inget.

Har testat att starta om, köra med brorsans nätaggregat i moderkortet (Cpu+24pin). Samt sätta mitt nättaggregats sladdar i hans moderkort (återigen bara cpu+24pin)

Resultatet i min med hans nättagregat var 6 lampor på toppen av mitt moderkort (Msi z68a-gd65, kan vara gd55).
Moderkortet läser detta som "cpu is in 6 phase power mode" och lamporna är konstanta vilket blir "Solid: Both primary and secondary BIOS failed" (citerat från moderkorts boken). Och att top fläkten lyste, men det känns inte alltför relevant, fram fläkten förblev dock av. Inget snurrade i något av fallen, utom vid avstänging då fläkten på hans nätagg rörde sig någon centimeter.

Med mitt nättagregat i hans lyste hans grafikort i rött(något gtx970) och vi kopplade ur den. Hann inte se noga om något annat hände

Delar är:
intel socket 1155 msi z68a-gd65 osäker på om det är 65 eller 55.
intel 2600k ocklockad på grund av rädsla, och avsaknad av behov. Har tidigare varit överklockad med ocgenie, men stängde av det då saker krånglade då och då, kyld med en H80.
Evga gtx580 sli Ocklockad med undantag för fabriksinställningar.
16 gb ram(vegance LP)
500 SSD(osäker på märket, men tror det är ocz)
1000 7200 black segate
nxzt hale 90 1000(version 1, dvs inte helt modulär)

OS: Windows 10 pro nuvarande version (minus en dag eller två)

Datorn är cirka 6-7 år gamal, och har använts rätt konstant 6-12 timmar per dag, mestadels slösurf.

Mina huvudmistänkta är PSUn, Moderkortet, Och moderkorts batteriet(som jag behöver en mer ingående guide om den behöver plockas bort).

Stavningsmistag... Tja några av dem.
Permalänk

Har nu plockat ut agget helt ur datorn, och försökt med Gem-Tricket men fläkten går inte igång. Tror detta är för att den inte drar någon el, men vet inte säkert, då jag inte har en fläkt jag kan koppla in.

När jag testar med en Multimeter kan jag inte heller få ner pinsen från multimetern i sladdingångarna, på 20+4 pinaren, då den har små utpukter på båda pinsen. typ "Handtag------|>--" fast något mindre extremt, de sticker ut en liten bit i varje fall. Eller är det bara att tvinga in dem?

Undrar även vad som händer om jag skulle koppla in nätagget i en gamla hårddisk, för att få den att dra el, och om den då skulle gå sönder(hårddisken, inte agget). Då för att se om fläkten på agget går igång. Och om jag i sådana fall skulle kunna använda en trasig disk för detta. Denna disk skulle inte sitta i något moderkort, utan bara ha elsladden/sata i sig.

Misstänker fortfarande Moderkortet, Moderkorts-batteriet, PSUn, och har nu även lagt till CPUn.

Samma fel som tidigare, vid start lyser en led upp på moderkortet, leden lyser grönt och sitter på något som liknar en power-knapp, vilket det även är om man klickar på den. Efter tvångsavstänging från nätagget(från 1 till 0) lyser den typ 4-5 sekunder och slocknar efteråt. Annars händer inget. Detta testats innan jag kopplade ur agget från datorn.

Permalänk

Sista uppdateringen. Var nättaget. Osäker på vad i den, men det spelar mindre roll. Tråden kan nu låsas eller plockas bort.

Testades genom att göra en full överflyttning från min dator till hans (nätagg för nätagg).