Koppla in headset i Behringer Xenyx QX1002USB

Permalänk
Medlem

Koppla in headset i Behringer Xenyx QX1002USB

Hej,

Har en Behringer Xenyx QX1002USB som jag använder med en XM8500 vanligtvis. Fungerar jättebra på det viset eftersom mikrofonen är ansluten via XLR.

Nu är det som så att jag också har ett headset med antingen 1x3.5 4pol eller 2x3.5 vanlig via adapter med inbyggd mute. Kingston HyperX Revolver.
Dock så har jag problem med att kunna använda mikrofonen, får verkligen inget ljud alls via line in. Har testat båda portarna samt att koppla loss XLR-mikrofonen för att få ljud. Allt utan att lyckas.
Jag vet inte ens om det ska gå att koppla in såhär, men det var detta jag trodde Line In var till för (exempelvis).
Mikrofonen fungerar till 100% även så alla adapters, då när jag kopplar in den via ljudkortet i datorn så kommer det ljud direkt.

Har ett annat scenario jag funderat på ett tag som jag skulle vilja möjliggöra.
Jag vill kunna via volymreglage på mixern höja och sänka ljud från musik som antingen spelas upp via datorn direkt (exempelvis Spotify eller Winamp), eller via mobiltelefon - UTAN att det följer med i samma stream som mikrofonens ljud.

Det finns ljudkort inbyggt i moderkortet (Asus P8P67 PRO), samt så har jag ett Asus Xonar Essence STX och mixern Behringer QX1002USB.

Tacksam för all hjälp till hur jag ska koppla och om det ens går!

Permalänk

testat med phantom power på/av ?

kan vara värt att kolla upp hur det ska användas då jag inte vet om det kan skada hörlurarna.

Visa signatur

Nä nu är det bannemej pizzadax

Permalänk
Rekordmedlem

En mikrofon kan ha nån form av elektronik inbyggt som gör att den ger linjesignal ut men det är ovanligt och på ett billigt headset är det inte så utan det är troligen en elektretkapsel som är kopplad direkt mot kablarna som kommer från headsetet.
Elektretkapseln ska alltså anslutas till en mikrofoningång och inte en linje ingång, det som anslutningsmässigt kan särskilja en elektret är att vissa behöver biasspänning, separata "musikmikrofoner" brukar då ha batterier i skaftet men datoranslutna mikrofoner kräver ibland bias enligt "Creativstandard" de gjorde en del kopplingar som blivit de facto standard eftersom de i praktiken var ensamm om att göra ljudkort till pc datorer under lång tid.
Bias är inte detsamma som fantommatning som används för musikmikrofoner så ibland går det inte alls att ansluta en datormikrofon till en musikmixer, ibland går det och ibland kan man fixa en biasmatningsenhet som strömförsörjer mikrofonen om den behöver ha det.

The approximate schematic of a Sound Blaster microphone input circuitry shows that the +5V voltage on the connector is heavily current limited. The card's voltage might not be exactly 5V, but it is usually something between 3 and 5 volts when no microphone is connected.
http://www.hobby-hour.com/electronics/computer_microphone.php

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.