PowerDVD15 laggar vid uppspelning av vissa bluray-filmer från skiva

Permalänk
Medlem

PowerDVD15 laggar vid uppspelning av vissa bluray-filmer från skiva

Hej!

Som rubriken lyder har jag problem med uppspelning av vissa bluray filmer från skiva, inte alla! Inga problem vid uppspelning från filer, t.ex. mkv

Burken är bestyckad med ett Nvidia gforce gtx 680, Asus maximus V gene, Intel core i5 3570k samt 16 gb DDR3. Körs på Windows 10, så hårdvarumässigt har det aldrig varit några problem, möjligtvis grafikkortet för ev. stöd. Ljud skickas direkt till min Marantz SR6003 via HDMI

För att komma till saken så har problemet artat sig mer och mer med tiden, från början fanns inga bekymmer alls och allt bara flöt på. Och det underliga i saken är att problemen inte visar sig direkt, utan det ökar ju längre in i filmen man kommer. Så vid början av uppspelningen flyter allt som det ska, tills det gått 10 - 15 min då man börjar upptäcka att förstärkaren tappar digitala signalen sporadiskt och ljudet hackar och med tiden börjar bilden också hacka. Notera då det jag skrev, att det bara visar sig i vissa filmer medans andra flyter på hur bra som hellst. Likaså mkv filer i 1080p är aldrig något problem!

Man kan tro att det beror på överbelastning, men alla prylar håller en jämn och låg temp. CPU'n arbetar med väldigt få procent, och det är ingen stor belastning på minnet heller. Och i och med att problemet inte är temporärt utesluter jag hårdvarufel.

All mjukvara är uppdaterad med senaste drivrutiner och jag har aktiverat hårdvaruaccelerering. Dock framgår via PowerDVD's information att DXVA inte används, vilket jag tycker är märkligt då det är aktiverat. Hårdvaruaccelerering fungerar med CUDA i t.ex. DVDFab.

Nåväl, finns säkert mycket mer info. som behövs för att komma fram till felet så enklast är väl att ställa frågor i rätt riktning. Jag är mest frustrerad i dagsläget och funderar på att köpa en "riktig" bluray spelare istället. Men betalar man så mycket för ett program som PowerDVD förväntar jag mig att det ska fungera.

Hoppas på att någon känner sig träffad och kan hjälpa mig felsöka. Med hälsningar/ Pontus

Permalänk
Medlem

Testa utan hårdvaruacceleration..
Prova WinDVD om det finns någon testversion för att se om det blir skillnad.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Alpha77:

Testa utan hårdvaruacceleration..
Prova WinDVD om det finns någon testversion för att se om det blir skillnad.

Märker ingen skillnad med hårdvaruaccelerering avaktiverat, heller inte med True theater. Däremot fanns en 30 dagars test version av WinDVD som jag prövade. Och där flöt det på! Så rent uppenbart ligger problemet hos PowerDVD vilket jag misstänkt. Någon med idéer på vart jag ska felsöka i programmet? Eller är det lämpligast att knåpa ihop ett mail till Cyberlink?

Skickades från m.sweclockers.com