Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2012

i5 4690k överklockningshjälp

Tjenare! Är relativt ny inom överklockning men har läst lite grann i olika forum och dylikt så har iallafall lite grann i lexikonet!

Speccs: I5 4690k, MSI gaming 5 moderkort, Msi geforce gtx 1070 FE, 16GB hyperx fury 2400mhz, corsair H80i, corsair cxm 750W

Har testat lite olika klocks såsom 4.2 4.3 4.5 4.6, just nu kör jag 4.5 med 1.25 vcore, har kört stability tests på alla klocks med aida64 och även lite spel och firestrike, har kört cirka 2 timmar på varje klock (ja jag vet att det är inte tillräckligt) men hursomhelst så har de rullat på kanon i spel och krånglar ingenting. MEN så fort jag har stängt av datorn och kör igång den igen så bootar den precis som vanligt glider in i windows och allt funkar prima, i cirka 10-15 minuter sen stänger den av sig och jag kommer till skärmen där det står "all previously settings have been reset, press F1 to run setup (runda slängar). Detta är alltså på varje clock och olika vcore inställda... Finns det någon slags inställning som kan orsaka detta? Eller är de bara som så att jag har årets sämsta chip? Är väldigt tacksam för hjälp och råd då jag somsagt är nybörjare. Trevlig helg!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
HBG
Registrerad
Jan 2014
Skrivet av wasmus2:

Tjenare! Är relativt ny inom överklockning men har läst lite grann i olika forum och dylikt så har iallafall lite grann i lexikonet!

Speccs: I5 4690k, MSI gaming 5 moderkort, Msi geforce gtx 1070 FE, 16GB hyperx fury 2400mhz, corsair H80i, corsair cxm 750W

Har testat lite olika klocks såsom 4.2 4.3 4.5 4.6, just nu kör jag 4.5 med 1.25 vcore, har kört stability tests på alla klocks med aida64 och även lite spel och firestrike, har kört cirka 2 timmar på varje klock (ja jag vet att det är inte tillräckligt) men hursomhelst så har de rullat på kanon i spel och krånglar ingenting. MEN så fort jag har stängt av datorn och kör igång den igen så bootar den precis som vanligt glider in i windows och allt funkar prima, i cirka 10-15 minuter sen stänger den av sig och jag kommer till skärmen där det står "all previously settings have been reset, press F1 to run setup (runda slängar). Detta är alltså på varje clock och olika vcore inställda... Finns det någon slags inställning som kan orsaka detta? Eller är de bara som så att jag har årets sämsta chip? Är väldigt tacksam för hjälp och råd då jag somsagt är nybörjare. Trevlig helg!

Det låter ju som en ostabil överklockning. Men om det flutit på som du beskriver det så behöver det inte vara så. Gissar att du använt dig utav något slags överklockningsprogram? Testa med att ställa in det manuellt i BIOS. Typ Sync All Cores på exempelvis 45 och ställ in vCore manuellt. Lyckas du med 4,5 GHz på 1,25 vCore så har du ett bra chip. Men normalt brukar det kräva lite mer för en så hög klockning. Nu är inte jag expert på det här utan också en glad nybörjare men det hela handlar inte om raketforskning

Så här har jag lyckat hittils: #16394663

Asus Z97-P | Intel Core i5 4690K | Noctua NH-D15 | Asus Strix GeForce GTX 970 | Corsair Vengeance LP 16 GB | Intel 530 240 GB * 2 | Crucial BX100 250 GB | Intel 335 240 GB | Corsair RM750X | Noctua NF-A14 | Fractal Design Define R5 | Asus ROG GX1000 | Func KB-460 | Asus Xonar U7 | Audio Technica ATH-M50x | Sony Bravia KDL-32W705B | Onkyo TX-SR333 | Argon 6350.

Asus ROG G750JX.