Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2014

RAM leak?

Hej SC!

Har sedan jag bytte till en Samsung 840 EVO fått bluescreens på min burk titt som tätt.

Detta verkar nu vara fixat då jag ändrat optimiseringsläget i Samsung Magician till "Reliability".
Även ett annat problem som jag nu har är att mitt RAM sugs totalt upp ett par timmar efter att jag bootat datorn.

Har haft koll och ser ingen process som utmärker sig i detta fallet.
Kört Memtest86 utan någon framgång, kontenta RAM är okej.

Så söker nu lite ideér på vad det kan vara som orsakar detta.
Ska försöka förklara dilemmat lite mer specifikt.

Ett par timmar efter att jag bootat upp datorn så ser jag att _ALLA_ processer drar rejält mycket mer RAM än de gör precis när jag startat upp datorn. Detta pågår fram tills den kommer upp i 90+% och processer börjar stängas då systemet inte har mer minne kvar.
Efter att processerna stängs så kvarstår problemet, dvs att inget RAM finns.

Här nedan är specs på datorn.

CPU: i7 3930k
RAM: Corsair 16GB Vengeance 1600MHz
SSD: Samsung EVO 840 (senaste firmwaren)
MB: Asus Rampage IV Formula

OS: Windows 7 Professional x64

Så min nästa fundering var att kanske de hjälper om jag flashar BIOS till senaste versionen.
Problemet där är att jag hittar ingen annat än (http://event.asus.com/2012/mb/USB_BIOS_Flashback_GUIDE/)

Där är inte mitt moderkort listat så osäker på ifall det fungerar med "Rampage V Extreme" versionen?

Har i nuläget BIOS version 2105 x64 från 2012?

Vet inte om BIOS uppdatering är relevant eller om det ens finns en senare version för mitt moderkort.
Men börjar få slut på ideér dessvärre.

Ifall det är någon som har kunskap vore det enorm tacksamt.
I nuläget måste jag boota om datorn vart 2-4:e timme lite beroende på om ja spelar eller inte.

Tack på förhand.

Intel Core i7 3930K @ 4.2GHz | Corsair 16GB Vengeance 1600MHz | EVGA GeForce GTX 660Ti 2GB | Samsung 840 EVO 250GB | WD Blue 2x500GB RAID0 | 3x24'' BenQ XL2411Z
Intel Core i5 760 @ 2.8GHz | Corsair 4GB XMS3 1333MHz | WD Green 10x2TB | WD Green 2x3TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlstad
Registrerad
Aug 2001
Skrivet av r-nano:

Vet inte om BIOS uppdatering är relevant eller om det ens finns en senare version för mitt moderkort.
Men börjar få slut på ideér dessvärre.

https://www.asus.com/se/Motherboards/RAMPAGE_IV_FORMULA/HelpD...

Där finns en från Februari 2014, version 5001.
Så det är nog en bra grej att göra först.

Kan du i aktivitetshanteraren, ctrl-shift-esc, se vilket program som suger ram?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2014
Skrivet av Falcon:

https://www.asus.com/se/Motherboards/RAMPAGE_IV_FORMULA/HelpD...

Där finns en från Februari 2014, version 5001.
Så det är nog en bra grej att göra först.

Kan du i aktivitetshanteraren, ctrl-shift-esc, se vilket program som suger ram?

Kanon ska dra in den. Just nu är det rätt lugnt då ja nyss boota om.

Det är ju samtliga processer, men räcker jag startar upp Firefox så ligger den på 3-400MB med en "flik".

Intel Core i7 3930K @ 4.2GHz | Corsair 16GB Vengeance 1600MHz | EVGA GeForce GTX 660Ti 2GB | Samsung 840 EVO 250GB | WD Blue 2x500GB RAID0 | 3x24'' BenQ XL2411Z
Intel Core i5 760 @ 2.8GHz | Corsair 4GB XMS3 1333MHz | WD Green 10x2TB | WD Green 2x3TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlstad
Registrerad
Aug 2001
Skrivet av r-nano:

Kanon ska dra in den. Just nu är det rätt lugnt då ja nyss boota om.

Det är ju samtliga processer, men räcker jag startar upp Firefox så ligger den på 3-400MB med en "flik".

Jag misstänkte det, svårt med läckor.
Testa senaste bios och se hur det blir.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2014
Skrivet av Falcon:

Jag misstänkte det, svårt med läckor.
Testa senaste bios och se hur det blir.

Flashat och klart, grymt smidigt.
Stort tack för länken till senaste versionen, kunde inte hitta den konstigt nog.

Lär väll återkomma inom de närmsta timmarna med status på det hela.

Mvh

Intel Core i7 3930K @ 4.2GHz | Corsair 16GB Vengeance 1600MHz | EVGA GeForce GTX 660Ti 2GB | Samsung 840 EVO 250GB | WD Blue 2x500GB RAID0 | 3x24'' BenQ XL2411Z
Intel Core i5 760 @ 2.8GHz | Corsair 4GB XMS3 1333MHz | WD Green 10x2TB | WD Green 2x3TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2005

RAMstickorna läcker inte utan det är dåligt programmerade applikationer som läcker RAM. Kan du ta en printscreen på alla processer som körs?

"I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones."
Albert Einstein (1879 - 1955)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
märsta
Registrerad
Aug 2004

@r-nano: Kolla så att du inte har Rapid-mode aktiverat i samsung-magician

hyperbol

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2014

@Subzero299 jo jag är medveten om det, väldigt säker på att de inte är något fel på stickorna då ja kört Memtest86 utan komplikationer.

@hyperbol Hade rapid mode igång och disablat det nu, får se lite vad de ger för resultat.

Får se om kombinationen av disabla rapid mode + flashat BIOS till senaste ger någon effekt.
Återkommer, och stort tack till alla som kommit med förslag.

Intel Core i7 3930K @ 4.2GHz | Corsair 16GB Vengeance 1600MHz | EVGA GeForce GTX 660Ti 2GB | Samsung 840 EVO 250GB | WD Blue 2x500GB RAID0 | 3x24'' BenQ XL2411Z
Intel Core i5 760 @ 2.8GHz | Corsair 4GB XMS3 1333MHz | WD Green 10x2TB | WD Green 2x3TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2007

Kolla i task manager hur mycket minne som ligger i Non-paged pool. Och det är ingen mening att posta skärmdumpar från när du precis startat datorn. Kolla när du ser problemet.

Förvänta dig inte mer hjälp om du inte svarat på alla mina frågor och provat alla mina förslag!
Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2014

Här är en print från när det börjar bli jobbigt.

https://imgur.com/a/aAk4L

Intel Core i7 3930K @ 4.2GHz | Corsair 16GB Vengeance 1600MHz | EVGA GeForce GTX 660Ti 2GB | Samsung 840 EVO 250GB | WD Blue 2x500GB RAID0 | 3x24'' BenQ XL2411Z
Intel Core i5 760 @ 2.8GHz | Corsair 4GB XMS3 1333MHz | WD Green 10x2TB | WD Green 2x3TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2007
Skrivet av r-nano:

Här är en print från när det börjar bli jobbigt.

https://imgur.com/a/aAk4L

Non paged pool?

Förvänta dig inte mer hjälp om du inte svarat på alla mina frågor och provat alla mina förslag!
Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2014
Skrivet av giplet:

Non paged pool?

Inte hundra på vad du menar.
Här är en annan.
https://imgur.com/a/zhJeX

Hittade nog vad du menade nu.
https://imgur.com/a/FFUkV

Här är de du efterfrågade, ursäkta min inkompetens.
https://imgur.com/a/9h5ge

Intel Core i7 3930K @ 4.2GHz | Corsair 16GB Vengeance 1600MHz | EVGA GeForce GTX 660Ti 2GB | Samsung 840 EVO 250GB | WD Blue 2x500GB RAID0 | 3x24'' BenQ XL2411Z
Intel Core i5 760 @ 2.8GHz | Corsair 4GB XMS3 1333MHz | WD Green 10x2TB | WD Green 2x3TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2005

Crypteringsprogramet du kör kan inte spela in?
Jag hade gjort en ren install och installerat endast det du behöver. Sen ett efter ett och se var det skiter sig.

"I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones."
Albert Einstein (1879 - 1955)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2014
Skrivet av Subzero299:

Crypteringsprogramet du kör kan inte spela in?
Jag hade gjort en ren install och installerat endast det du behöver. Sen ett efter ett och se var det skiter sig.

Köra utan krypteringsprogram är inget alternativ, ja kör VeraCrypt då TrueCrypt inte är tillförlitligt.

Detta är en ren install sedan 4-5 dagar och de som är installerat nu är minimum för ja ska kunna leva. Väldigt nära åtminstonde.

Intel Core i7 3930K @ 4.2GHz | Corsair 16GB Vengeance 1600MHz | EVGA GeForce GTX 660Ti 2GB | Samsung 840 EVO 250GB | WD Blue 2x500GB RAID0 | 3x24'' BenQ XL2411Z
Intel Core i5 760 @ 2.8GHz | Corsair 4GB XMS3 1333MHz | WD Green 10x2TB | WD Green 2x3TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2014

Provat köra datorn utan krypteringsprogrammet utan resultat. Någon som kan få fram något från printarna ovan?

Intel Core i7 3930K @ 4.2GHz | Corsair 16GB Vengeance 1600MHz | EVGA GeForce GTX 660Ti 2GB | Samsung 840 EVO 250GB | WD Blue 2x500GB RAID0 | 3x24'' BenQ XL2411Z
Intel Core i5 760 @ 2.8GHz | Corsair 4GB XMS3 1333MHz | WD Green 10x2TB | WD Green 2x3TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2007

Om du provar att köra tills du gjort slut på allt minnet och sedan stänger av den största förbrukaren (firefox). Vad händer? Får du tillbaka minnet?

Det ser ut som att du har hög minnesanvändning ganska jämnt över hela linjen. Det är både bra och dåligt. Bra för att det ser ut som att du ska få tillbaka minnet genom att avsluta programmen. Windows har inte tappat bort det. Dåligt eftersom det är en hel massa program att starta om för att rätta till det.

Det du kan göra är att gå igenom alla drivrutiner på din dator och se till att senaste versionen är installerad. Se även till att alla Windowsuppdateringar är installerade.

Edit:
Jag hade provat att avinstallera alla program du kan avvara från din dator. Bland annat Teamviewer, mjukvaran till dina Sennheiser lurar(?) och Asus AI Suite II skulle jag plockat bort.

Lägger till lite fler, Razer's GameScannerService kan du ju försöka bli av med också.

Förvänta dig inte mer hjälp om du inte svarat på alla mina frågor och provat alla mina förslag!
Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!