Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falun
Registrerad
Jul 2012

i76700k Kör i turbo boost i idle?

Tjenare!

jag hade bara en fundering om detta är normalt eftersom jag alldrig har haft en intel cpu förut.
Min I7 6700K Ligger å jobbar på 4200MHz konstant, även i Idle. min förra AMD FX 8350 gjorde inte detta.

Om den inte ska ligga på 4.2 hur fixar jag detta? temperaturen är normal, ligger runt 20-25 idle.

Trädvy Permalänk
Frilansskribent
Patrik Jonsson
Plats
Dalarna
Registrerad
Okt 2009

Kontrollera energialternativen i Windows, samt samtliga C-stater och Speedstep i BIOS/UEFI.

PC: Intel 2600K 4400 MHz - Maximus V Gene - Corsair 2x4GB - GTX 680 - Intel 730 240GB - AX760 Platinum
Kringutrustning: Dell U2515H - Mionix Castor - Sennheiser HD558 - Ducky One MX Brown
Telefon: iPhone 6 16GB Whitetail 10.1

- Feedback - Kontakt - Regler -

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ängelholm
Registrerad
Jan 2005
Skrivet av martin921210:

Tjenare!

jag hade bara en fundering om detta är normalt eftersom jag alldrig har haft en intel cpu förut.
Min I7 6700K Ligger å jobbar på 4200MHz konstant, även i Idle. min förra AMD FX 8350 gjorde inte detta.

Om den inte ska ligga på 4.2 hur fixar jag detta? temperaturen är normal, ligger runt 20-25 idle.

Ta det som en fördel, vissa av oss har haft problem med att CPUN throttlar när CPUn hoppar i mhz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falun
Registrerad
Jul 2012

det står här io power options "Minimum processor state, Setting: 100%" ska de vara så?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av martin921210:

det står här io power options "Minimum processor state, Setting: 100%" ska de vara så?

Den ska normalt vara på 0. Annars går processorn i full rulle för minsta lilla, vilket jag personligen gillar och föredrar. System cooling policy ska för i övrigt vara active, så att datorn inte dör av överhettning.

A small magnet overpowers the entire mass of the earth.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
örebro
Registrerad
Maj 2011
Skrivet av martin921210:

det står här io power options "Minimum processor state, Setting: 100%" ska de vara så?

Hade det problemet förut. Skriv istället 1%. Det ska inte vara 100% då kommer processorn alltid att köra i 100% hastighet.

Chassi: Phanteks Enthoo Primo Moderkort: ASUS X99-S.
Processor: Intel Core i7 5820K@ 4.4GHz RAM: 16GB DDR4 2400 MHZ
Nätaggregat: Evga Supernova G2 1300W Grafikkort: GTX980Ti Ln2 HOF GoC Edition.
SSD: Samsung 850 PRO 256GB + Samsung 840 EVO 120GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falun
Registrerad
Jul 2012

@WHProductions: så den kan inte bli skadad om jag sätter den på 1%?

Edit: Märkte att den låg på high performance mode. tog den på balanced (recommended) så blev de bättre Tack och ursäkta för allt besvär hehe