Windows could not automatically detect this network's proxy settings

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2013

Windows could not automatically detect this network's proxy settings

Hej, för ett tag sen började mitt internet att bli segt så jag felsökte och fick upp följande meddelande "Windows could not automatically detect this network's proxy settings". Jag började söka runt lite på google och fick fram att man skulle kolla så att lan setingst var inställd på "automatically detect settings" vilket dom va. Hitade ett par andra lösningar men att gå in i cmd och skriva "netsh winsock reset"
"netsh int ipv4 reset" vilket inte heller hjälpte så då om instalerade jag drivrutinerna för nätverkskortet. När inte det häller funkade så omformatera jag datorn... 3 gånger vilket inte häller har hjälpt. Så nu frågar jag här om det är någon som har nån lösning?

Tack på förhand

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Sverige
Registrerad
Dec 2005

Börja med att berätta om nätverket och datorn du ansluter med, annars blir det bara gissningar.

Synpunkter på min moderering? Hör av dig via PM eller mail.

W7, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Huawei P10 Plus
* Stolt paragrafryttare *

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2013

W10, Intel 2700k, MSI B75MA-P45, Crucial DDR3 1333MHz 8GB, 660Ti EVGA 2Gb, Samsung SSD 840 EVO 250Gb, Silver Power SP-SS500 500W PSU, TP-LINK TL-WDN4800, Asus RT-AC51U

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Aug 2004

Drar upp tråden, har detta problem på flera datorer i nätverket (minst två, varav den ena har installerats om).
Windows 10 på datorerna. Ansluts med kabel till en billig Asus-router (RT-N12D1 eller nåt sånt).
Har uppgraderat firmware på routern utan skillnad.
Fiberanslutning, Bahnhof 100/100.

Så inget fel med hastigheten.

I samband med att problemet uppkom så slutade Homegroups att fungera.

Senast redigerad av Loxus, 2004-08-02 klockan 13:13

Trädvy Permalänk
Inaktiv
Registrerad
Mar 2010

Vad har det med proxyinställningar att göra?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
I ett mörksatt rum.
Registrerad
Nov 2004

https://www.youtube.com/watch?v=u4zwMAO_jVo

Det fungerade för mig när jag hade problemet.

Skumt att det inte verkar ha fungerat för OP.

Man får göra det lite då och då om det kommer tillbaka problemet.

Dator: Asus Z97-A / EVGA 1070GTX / 4790k med Noctua NH-U14S / 16 GB Corsair V. Pro 2400 Mhz CL11 / Sound Blaster Z / Fractal Design Define R5 Titan / Corsair AX860 / Corsair Vengeance K90 / Sennheiser HD600 / Logitech G700S / LG 40UF675V / Samsung 840 EVO 250 GB / Seagate Barracuda 3 TB / Windows 10 Pro Laptop: HP Compaq CQ-57 401EO /

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Aug 2004
Skrivet av Anti1oop:

https://www.youtube.com/watch?v=u4zwMAO_jVo

Det fungerade för mig när jag hade problemet.

Skumt att det inte verkar ha fungerat för OP.

Man får göra det lite då och då om det kommer tillbaka problemet.

Fungerar inte för mig :/

Senast redigerad av Loxus, 2004-08-02 klockan 13:13