Vad ska jag göra med en retro laptop m. docka?

Permalänk
Medlem

Vad ska jag göra med en retro laptop m. docka?

Har en fullt fungerande (vit) Compaq Armada 7770DMT med dockningsstation. Har kört en gammal DSL-CD (litet/lätt linux) på den några gånger. Jag tror att winows på hårddisken är raderat. Vad ska jag göra av denna sälja/skrota/server?

Jag har även ett par windows 95 licenser, kanske OEM:s har inte tittat på länge. Vad göra med dessa?

Visa signatur

MSI 845 Ultra (MS-6398) - P4 2GHz

Permalänk
Medlem

Vet inte om man kan göra så mycket roligt... jag skulle installera typ win95 eller 98 på den och lägga undan den några år för att sedan ta fram den och beundra den

Permalänk
Medlem

Googlade rätt på specs. Förutsatt att jag hittat rätt dator, så kan det där vara en kanonburk för DOS och väldigt tidiga DX-spel. Det finns dock ett par frågetecken:

- Är skärmen av TFT-typ, och håller acceptabel bildkvalitet/responstid? Tror den där datorn är från brytpunkten där passiv matris började försvinna. Passiv matris ger kort sagt usel bild, och responstiderna på gamla paneler för kontorsbruk kan vara väldigt lång. Det är inget konstigt med eftersläpningar av sådan magnitud att snabbare spel (läs: Doom, etc) nästan bli ospelbara. Du kan ju dock ha dragit en vinstlott, sådana finns

- Ljudchippet anges som kompatibelt med det du kan tänkas vara intresserad av (SB, SB Pro, Adlib). Frågan är förstås hur bra den kompatibiliteten är.

Jag hade klappat på W98SE på den och testat loss. Höll skärm och ljudchip måttet hade jag skaffat ett PCMCIA-nätverkskort till den. W98SE är lätt att få in på ett vanligt SMB/CIFS-nätverk, vilket gör att du slipper klabba med floppies eller CD för att få in de spel du vill spela. DOS-läget är i alla relevanta hänseenden 100% kompatibelt med DOS 6.22.

Är du inte intresserad av att spela gamla DOS-spel är det nog tyvärr inte mycket du kan ha datorn till.

Visa signatur

Nu lurade jag dig att slösa bort ett par värdefulla sekunder av ditt liv på att läsa denna fullständigt poänglösa signatur!