epson skrivare :/ Måste alla Patroner bytas?..

Permalänk
Medlem

epson skrivare :/ Måste alla Patroner bytas?..

Blir tokig på min Epson XP-235 skrivare. Klagar på att det inte finns toner.. Köpte precis ny svart färg och bytte denna.

Men den vill att jag ska fylla på alla! Men vill bara skriva ut svart text inte bilder.. några idéer?

Kan jag lura den att det finns färg?

Permalänk
Medlem

Är du säker på att du valt svartvit-utskrift?

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Blofeld:

Är du säker på att du valt svartvit-utskrift?

Skickades från m.sweclockers.com

inne i Word valde jag Svartvit, men klagar på att färgen är slut ändå

Permalänk
Medlem

har exakt samma problem med min Epson Stylus SX600FW,
det måste finnas någon lösning, firmware?

Permalänk
Medlem

Jag råkade ut för samma sak med min Epson-skrivare. Kontaktade Epsons support och de svarade att alla patroner måste ha bläck i sig för att kunna skriva ut med svart färg. Helt idiotiskt! Aldrig mer Epson för min del!

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Inaktiv

Har för mig att fler märken kräver att alla patroner ska ha bläck i sig om det ska gå att skriva ut. Enligt tillverkarna beror detta på mängden serviceärenden som beror på att kund helt enkelt inte bytt bläck och sedan klagar på att det inte kommer ut något på pappret. Väldigt vanligt tyvärr.

Sedan så gör de självklart detta för att få sälja mer patroner också. Köp en monolaser, de är såpass billiga idag och med WiFi gömmer du dem i skrubben så du slipper se åbäket.

Permalänk
Rekordmedlem

Det är där de tjänar pengar, bläckstråleskrivare är dyra i drift för att närmast kunna skänkas bort när de införskaffas.
Skaffa en laserskrivare om du skriver ut text eller sällan, de torkar inte ihop eller förbrukar allt bläck på rengöring för att inte torka ihop.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem

Kanske billigare att köpa en ny(are) laser än bläck till din skrivare... Jag har en okej svartvit laser Hp om du är intresserad... pma.

Permalänk
Medlem

Skrivaren spärra sig om det saknas en enda färg - i TS fall måste både magenta och Cyan bytas/fyllas innan skrivaren går igång igen.

Detta gäller i stort sett alla konsumentskrivare just för att tvinga folk att köpa förbrukningsmaterial (bläck/toner) hela tiden.

När det gällde att hålla färgförbrukningen hög så vet jag att med hp30C bläckspruta på sin tid så skrev man med färg även när man bara skrev ut ren S/V text, gömd i den svarta pigmentbläcket, det var ett tillfälle där pigmentbläcket tog slut i förtid och texten blev något mer mörkbrunt (det var alltså mycket färg som sprutades ut) utan att jag tänket på det och skrev vidare - det var först när texten blev grön för att magentan tog slut som jag insåg vad de höll på med och den här delen satt i windows drivrutiner för skrivaren - inte i skrivaren i sig då det skrev korrekt när man skrev ut i linux-miljö. - och att skrivaren spärrar när en färg saknas kan också vara för att det inte skall synas att den spritsar med färgerna i det svarta texten även när man skriver ut rent S/V-texktdokument. Att man passar på att motionerar färg-kanalerna vid en skrivstart kan jag köpa - men inte att de skrev med färgerna och så mycket hela tiden i en ren S/V-utskrift sida efter sida...

Detta är på närmast bedrägerinivå i mina ögon, allt för att tvinga folk att köpa patroner titt som tätt..

I företagslaserskrivare (med patroner över 7000 sidor ) kan man ofta i djupt begravda menyer slå av sådan utskrifts-spärrar i mer eller mindre hemliga service-menyer - men icke i konsumentskrivare.

Permalänk
Medlem

Därför jag köpte en HP, där räcker det med att ha svart färg i.

Permalänk
Medlem

Det kanske går, det finns två spärrar på bläck kassetterna för det mesta (som jag varit med om iaf).
Första är att det finns ett litet "fönster" på dem som du kan tejpa för så att de läses som fulla även om de är tomma.
Det andra är värre, om chipet på kassetten är skrivet som tomt, då behövs en nollställning av utskriftsräknaren på kassetten, eller ett nytt chip.

Personligen gav jag upp med alla begränsningar och strul på bläckfärgskrivare, räknade på det och det är mindre strul att bara köpa allt från ett kopieringshus. Var dock ett par år sen jag räknade på det, så det kan ju förändrats.

Visa signatur

| Intel i2500k | 16g Ram | ASUS ROG STRIX RX460 |

Permalänk
Inaktiv

Som sagt skaffa dig en laserskrivare, sedan fanns det återställningsgrejer för kassetter för i tiden, men det är mycket pengar för något vars resultat ändå blir dåligt. Jag syftar alltså på färgåterställningskit för din skrivare, söker du på det så hittar du det du behöver.

En multifunktion laserskrivare som kan skriva ut på båda sidor (duplex) är något som bör finnas i varje hem, sedan färg är ej fel men det kostar därefter. Men en sådan skrivare jag nämnde förändrar ens vardag rejält, glöm dock ej duplexfunktionen.

Jag tror att det är väldigt få idag som har behov av att skriva ut i färg, ts verkar vara i samma sits då hen inte har behov av att köpa de andra färgerna.

Jag tycker utvecklingen inom färgskrivare har varit intressant, när de första kom så hade man två stycken kassetter en för färg och en för svartvit som man manuellt fick byta, ville man skriva ut en sida med lite färg så var man tvungen att använda färgkassetten för hela tiden där den gjorde svart från 3 färger. Sedan blev det dubbla kassetter, och därefter 4st, sedan 6,7 osv.
Och idag inser de att de ej får in tillräckligt med pengar om de ej tvingar alla användare att fylla på alla.

Inom kommersiell användning så hyr man ofta skrivare och där har de också börjat maximera ut vinsten. T.ex. skriver man ut en sida där enbart en logga är i färg resten av sidan är i svartvit så får man betala för en färgutskrift, detta veta alla på platser som hyr såna skrivare om, men många anställda har psykologiska problem med att se loggan i svartvit, så de tvingas ändå att välja en färgutskrift.

Permalänk
Medlem

Vissa skrivare behöver ställas in i utskriftsinställningarna utöver det som ställs in i programmet man skriver ut ifrån som word, alltså antingen via kontrollpanelen eller genväg via programmet.

Ibland behöver man gå in för varje gång, varje session man startar programmet och välja manuellt svart-vit utskrift via programmet.

För en av våra skrivare så måste man även ställa in i skrivarens egna inställningar fysisk i skrivarens meny! =D så det är 3 ställen för oss, annars så tar den en färgblandning för att skapa svart....