Permalänk

Det här är nog bästa verktyget för att mäta hur exakt en mus är idag: http://www.overclock.net/t/1590569/mousetester-software-reloa...

Visa signatur

Jag är inte blek, jag är Nerdchic.

Permalänk
Medlem

Hade också velat se rekommendationer till vilka typ av spel musen lämpar sig bäst till. Exempelvis om musen lämpar sig bäst till FPS-spel där snabba rörelser och snabb respons är viktigt, eller till exempelvis strategispel där kanske en mer ergonomisk fattning är bättre.

Visa signatur

Intel E8400 - Radeon 4870 512mb - Corsair XMS2 (2x2gb) Asus P5Q - Antec300

Permalänk
Medlem

Har inte punktläst hela tråden men har ett förslag. Att kolla livslängd på skatesen på något finurligt sätt, t.ex. en macrobild på när musen är spretans ny kontra efter någon månads användning. Kör gärna på hård musmatta under testtiden

Min G502(gen 1) hade extrema problem med detta, efter en månad på hård musmatta var den helt obrukbar på tyg eftersom skatesen slitits ner så mycket att upphöjningen där de sitter var högre än själva skatesen..

Permalänk
Medlem

Låt en person med mycket handsvett testa mössen också så vet jag vad jag ska köpa sen.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Fisken1986:

Utförs väl i fabriken? Därav garantitiden de sätter på ''garanterad hållbarhet''

Ändå värt att kolla saker som hur många gånger man kan klicka på varje knappen utan att den ger upp. Har haft ett par möss där knapparna har börjat glappa lite väl snabbt.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

5900X | 6700XT

Permalänk
Medlem
Skrivet av Paddanx:

Det jag märker som mest nackdel med trådlösa är precis detta... latens och tyngden pga batterierna, så helt klart något som bör testas.

Även trådbundna möss har ju enorma DPI skalor, men de klarar sällan använda dem, så test på lite olika ytor som svart plast till vitt bord, tom glas mm, så man ser hur bra sensorerna faktiskt fungerar utanför sin optimala hemma nivå.

Ett tips: sett de som använder / egentillverkar adaptrar för att köra AAA istället för AA batterier, i vissa fall även fixar bara kör med ett istället för två batterier (i möss som kör dem parallellt). Går att vinna mycket vikt.
http://www.makeuseof.com/tag/emergency-battery-hack-make-an-a...
Finns bättre guider men denna var den bästa jag hittade

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Stationär: 7600XT - Radeon 6800 XT
Bärbar: HP Omen 15 - Ryzen 4800H, RTX 2060
Server: Define R3 - Phenom II X6 - WD 3TB Red x3, Seagate Ironwolf 3TB x3

Permalänk
Quizmaster Malmö 22
Skrivet av THB:

Skulle gärna se hur olika stora händer fungerar med olika möss.
För mig med stora norrländska skogshuggarnävar (st 12) så är nästan alla möss för små för att jag skall kunna använda dem bekvämt.

Så om ni har folk på redaktionen med både lite större och lite mindre händer, låt dem få testa musen lite samt gärna ett foto så man får en bättre bild av hur musen skulle kunna fungera för en själv.

Precis! Mer ergonomi! All teknisk data betyder inte ett endaste dugg om den inte är tillräckligt stor o bekväm. Jag kör handflategrepp och är högerhänt så det är det jag vill se mer av.

Jag tar dina norrländska skogshuggarnävar o synar med mina enorma skånska labbar

ps. Nordic Hardware har ju sin musguide

Visa signatur

[Gigabyte EP35-DS4][Intel Core 2 Duo E8400 3.0 Ghz][2x2GB Corsair XMS 2][Gainward GTX 570][Sandisk Extreme II 480GB][Corsair HX 620W][Fractal Design Define XL R4][Acer GD245HQBID]

Permalänk
Medlem
Skrivet av IKEA Billy Bokhylla:

Det hade varit väldigt bra om ni kunde testa hur de presterar på olika typer av underlag/musmattor. Plast, tyg, aluminum och så vidare. Vet t.ex. att jag har problem med min Mionix Naos 7000 på plast.

Jag har samma mus på en func surface 1030XL, gick jättebra till en början men sen började den tappa kontakt med musmattan, riktigt irriterande när man tex behövde svänga runt för att träffa något. Jag höjde liftoff-distance i naos software och det löste problemet för mig.

Visa signatur

|> MB: MSI Z370 Tomahawk |> CPU: i5 8600K |> Kylning: Be Quiet! Pure Rock
|> RAM: KFA2/Galax HOF Extreme DDR-4000 2x8GB
|> GPU: ASUS GTX 1070 Strix Gaming OC |> PSU: Corsair RM750X
|> SSD: Crucial MX500 |> Chassi: Meshify C |

Permalänk
Medlem

Det jag finner mest intressant är livslängd. Efter det precision. Byter mus nästan en gång om året, det är ofta scrollhjulet och slitage på sladden i musen som verkar ge med sig.

Visa signatur

"Tråden får vara öppen så länge diskussionen hålls saklig och civiliserad. "
"... och där låser vi tråden. Tramspellar.
*Låst* "
Andreas D. ^^,
Citera för svar. =3

Permalänk
Vägledare

Knappljud

Permalänk
Medlem

Testa input latency: http://cdn.overclock.net/c/cd/cd43a575_button_latency_testing...

Bl.a. Zowie-mössen har historiskt haft problem med detta.

Permalänk
Medlem

Hur bra olika möss behåller sin acceleration och jämnhet vid snabba drag. Det är i grunden ett test av sensorkvalitén. Konsistens är oerhört viktigt. Vissa möss tappar precision vid snabba rörelser om de är längre än en viss distans(inviduellt hur lång denna distans är, men en standard kan vara 25-30 cm).

Permalänk

Jag är intresserad av tysta möss. Dvs möss som har extremt lite klickljud, eftersom vissa som sover retar sig på frenetiskt klickande

Permalänk
Medlem

En grej som alla(?) verkar ha missat är att Corsairs M65 PRO RGB är att när man lyfter musen till vänster tre-fyra mm för att flytta den utan att det registreras så är det en kant som tar i musmattan vilket sabbade min mjuka tjocka musmatta på 1½ dag (sliten samt djupa spår) . Men det kanske bara är jag i världen som tiltar musen lite när jag ska flytta den.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kenneth:

Svara gärna med vad ni vill se i testerna, och gärna hur ni skulle vilja se det testat.

Hygien, material och design.

Alldeles för många möss har en suspekt gummibeläggning som blir äcklig om man inte rengör den konstant, dessutom har många möss en usel design med massor av öppna klyftor på ovansidan där smuts och damm ackumuleras över tid. Det vore underbart att få veta vilka möss som uppfyller ett så basalt krav som hygien.

Permalänk
Medlem

En hel del bra förslag här i tråden.

Mustestande handlar ju om både subjektiva åsikter och teknisk funktion/prestanda.

Jag skulle gärna se någon slags referens vilka andra möss den testade musen känns som.

Som andra också sagt vore bra att veta är hur pass tunga knapparna är att trycka. T ex mittenknappen varierar en hel del, vissa kan man knappt trycka på utan att samtidigt råka skrolla då de är för tungtryckta.

Även gott om bilder för att själv göra en bedömning, gärna med andra möss i samma bild som jämförelse.

För att verkligen få en bra uppfattning om hur mössen är att använda bör de nyttjas dagligen över en tid, gärna både på arbetet och hemma för varierade scenarion. En mus kan kännas bra vid ett snabbtest men efter några dagar ge smärta el obehag.
Om möjligt skulle två olika personer med olika preferenser testa samma mus och ge sin bild.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Hur ska man läsa det där diagrammet? Negativ input-lag?!!!

Visa signatur

CPU: I7 4770K Grafik: Poseidon Platinum GeForce GTX 980Ti Moderkort: Asus Maximus VI Hero Z87 RAM: 16Gb Corsair Dominator Platinum CL9 Nätagg: Corsair HX1050 Gold SSD: Corsair Force GT 240Gb SSHD: Seagate Desktop 4TB Låda: Corsair Graphite 600T

Permalänk
Medlem
Skrivet av Gurk:

Hur ska man läsa det där diagrammet? Negativ input-lag?!!!

Tänkte det samma... måste vara kanon i CS:GO, den trycker 1ms före jag ens tryckt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Gurk:

Hur ska man läsa det där diagrammet? Negativ input-lag?!!!

Jag skulle gissa på att det är normaliserade värden utifrån G300 och inte absolut latens.

Permalänk
Medlem

En grej som kanske hade varit intressant att "testa" hade varit hur svårt det är att plocka isär musen för att städa. Med åren så samlas damm vid scrollhjulet osv som kan vara svårt att göra rent, något jag själv inte klarade av med endast tryckluft, så jag plockade isär och städade istället. Kanske kan ge poäng för reparerbarhet som ifixit?

Visa signatur

Processor: Intel Core i5 2500k Sandy Bridge
Moderkort: ASUS P8Z68-V Pro Minne: 8GB Corsair Vengance 1600MHz
Grafikkort: Gigabyte GeForce GTX 770 OC Hårddisk: OCZ Vertex 2 60GB SSD (System), 3TB Lagring
Nätaggregat: Corsair HX 520 W Chassi: Antec P182

Permalänk
Medlem

@Gurk och @Paddanx: G300 var normvärde/utgångsvärde i just den bilden, precis som @ylledjur redan skrivit

Permalänk
Medlem

Funktionalitet, ja e int intresserad av tung mjukvara utan en enkel lättviktare med en mus som har minst 7st knappar. Det jag alltid retat mig på är musen´s låga å smala höjd, kan ju knappast vara den enda med lite större händer där 2 fingrar går å släpar på sidan om musen.
Även tröghet å distans innan "push down" där jag alltid har brytit om plasten för att få en kort slaglängd med låg input force, denna detalj vore suveränt om man som tillverkare började leverera olika inläggs gummin å själva knappen är ledad för att skapa en mer variabel sens.
Jag har svag belysning runtom så en mus får mer än gärna ha detsamma, men för i h-vete inte uppåt vad ska de vara bra för?
Trilskande sladdar, visst är de på mode med sleeves men detta gör kablarna oftast onödigt otympliga å man "bockar" å ställer nå tungt för att få en svag s-kurva ledandes som flexibelt är med på alla rörelser.
Gummiklädda ytor? Ne fan heller, dessa slutar alltid med å gå sönder över tid å man river bort all sketen sliskig gummi för att ha renodlad plastbit å krama på.
Service, det finns en del mös som är tämligen enkla att demontera å sen finns det mögel-ingenjören göran.

Lycka till, det lär ni behöva för att reda ut denna sketna skrot djungel av amöbor.

Visa signatur

Det du inte hinner idag hinner du inte imorgon med.

Permalänk
Rekordmedlem

Hur servicevänliga mössen är borde testas, vilka reservdelar finns och hur smidigt är det att byta dem, om det är lätt att demontera musen för att kunna rengöra den tex när man fått skräp i läsgafflarna för scrollhjulet.
Om det följer med nått hjälpprogram typ Logitech Setpoint så borde det kommenteras huruvida man kan få tag på en linuxversion eller (om möjligt) på annat sätt få samma funktioner i linux.
Är musen trådlös vore det intressant att veta om den måste användas med nån speciell mottagare eller om den går att använda tex via standard blåtand eller wifi och även om det skiljer nått beroende på operativsystem.
Det vore trevligt om det gick att 3D fotografera musen och på nått sätt kunna vrida och jämföra 3D bilder mellan olika modeller.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.