Permalänk
Medlem

Konstig grafikbugg i filmer

Okej det är något väldigt märkligt som har börjat hända med datorn. Jag minns inte att jag gjort någon inställning eller uppdaterat något utan det bara uppstod. Har två exempel. Det första gäller Facebook flödet. I facebook kan man då scrolla runt och kolla på diverse videos som finns i flödet, dessa spelas upp automatiskt när man scrollar till dem, det som händer är att videon inte laddar ordentligt så man ser en stor mängd svarta pixlar en liten stund innan det försvinner. När jag säger stor, ja då menar jag stor, halva bilden täcks av osymmetriska svarta områden, se bild:

Sedan så finns det en glitch med Netflix också, detta funkade dock inte att ta en printscreen på, det visade bara svart. När jag spelar upp videon på netflix så går filmen automatiskt till helskärm, tänk er då att istället för att visa filmen så blir det myrornas krig, ni vet så som det kunde bli på TV:n fast inte bara svart och vitt utan även blått, grönt, rött osv och dessa små rutor är mycket mindre. Ingenting hjälper ifall jag klickar tex CTRL + ALT + Del för jag ser ingenting, dock så finns det kvar ca 1 millimeter av hemsidan högst upp på kanten av skärmen så rutans kryss syns fortfarande, så detta kan jag klicka på så filmen stängs ner och jag ser skärmen igen.

Notera dock att detta händer inte vid YouTube, Spel, VLC-mediaplayer eller liknande, Än så länge endast i facebook flödet och Netflix. Netflix är klart värst då jag verkligen inte ser någonting alls och det försvinner aldrig.

Vad har hänt?? O.o

Permalänk
Medlem

gå in på chrome://flags/ i sökfältet och avaktivera Maskinvaruaccelererad videoavkodning

Visa signatur

CPU: Intel Core i7-11700K | CPU Kylning: Noctua NH-D15 | GPU: MSI GTX 1070 Armor | RAM: Corsair Vengeance LPX 2400Mhz 4x4GB | Lagring: HyperX Fury 250GB + Kingston M.2 1TB | Mobo: ASUS Z590P | Nätagg: Seasonic+ 750W | Chassi: Fractal Design S

Permalänk
Medlem
Skrivet av Subiray:

gå in på chrome://flags/ i sökfältet och avaktivera Maskinvaruaccelererad videoavkodning

Tack! Det hjälpte för Facebook flödet, dock så är buggen kvar i Netflix. Någon aning vad det kan bero på? Funkar tyvärr inte att ta printscreen men jag kan ta en bild.

EDIT: Tog bild med mobilen. Efter att jag klickar på Play på Netflix så laddar filmen och så fort man ska börja se själva filmen så blir det såhär. Notera att högst upp i kanten ser man fortfarande en bit av webbläsaren och i högra hörnet ser man delen av kryssrutan som man kan klicka på, inget annat hjälper dock, ESC knappen gör inget, Windows knappen gör inget.. ingenting händer men man kan klicka och använda musen.

Permalänk
Medlem

Har fortfarande kvar denna bugg angående mitt senaste inlägg här. Fick lust att se en serie på Netflix och kom då på detta bekymret så tänkte ifall jag kunde väcka liv på tråden igen för att se ifall någon kunnig vet varför detta händer när jag tittar på Netflix.