Logga ut från NAS/dator under windows nätverk

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2015

Logga ut från NAS/dator under windows nätverk

Hej

Jag har en NAS (freenas) där jag har två användare. Användare nummer ett har tillgång till CIFS-share XX och användare nummer två har tillgång till CIFS-share XX och YY.

För att få tillgång till YY går jag till "den här datorn" -> "nätverk" -> FREENAS (namnet på NAS:en) och loggar sedan in med användare och lösenord.

Det är inga problem, men hur gör jag för att logga ut (eller vad man nu ska kalla det)? Mappen YY innehåller som ni förstår saker som användare nummer ett inte ska få tillgång till.

Det här är som ni märker ytterligare en sak jag är väldigt vilsen i, kan skylla på att jag nyss bytt till windows efter att ha haft OSX som huvudsakligt OS i 7-8 år.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2011

Det är bara att logga ut från windows? bara den användaren du är inne på när du loggar in på nätverksdelningen blir autentiserad.

CPU: I7 4770k Noctua DH-14 MOBO: Maximus VI Hero GPU: Nvidia 980 RAM: 16 GB Corsair RAM 1600 MHz SSD: Corsair force GT 120 GB, OC Agility 3 120 GB HDD: WD 2TB Chassi: R4 PSU: Corsair AX860 Ljud: Asus Xonar D2X Hörlurar: AKG K 240 MK II Microfon: Modmic 4 Mus: Logitech G500s Matta: Steelseries QcK Mini Skärmar: en BenQ 22' och en Samsung 19'. V.v. citera mig för att få svar.