Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011

WSR 1.5

Tjena,

Jag köpte en WSR 1.5 router som sådan (länk) när jag flyttade in i min studentlägenhet. Stod ju att den ska palla upp till 300 mbit/s. Hade inte behov av det då jag körde 100/100 vilket var ungefär det jag fick ner. Men nu när bredbandsbolaget tvingat mig gå upp till 250 mbit/s så märker jag att jag inte får ut mer än 80-100 mbit/s.

Med kabel får jag ut ca 250-266 mbit/s. Så min fråga är, är routern trasig, eller har jag missat något i inställningarna? Har ni några tips/råd som skulle kunna vara till hjälp?

All hjälp uppskattas!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kebabens huvudstad
Registrerad
Feb 2005

Upp till. Under rätt förutsättningar.

Vad använder vi egentligen för prefix? 300Mb/s är deras uttalande men egentliga skiljer sig alltid. Stödjer den 802.11n? Aktiverat?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011

WSR 1.5

Skrivet av tcntad:

Upp till. Under rätt förutsättningar.

Vad använder vi egentligen för prefix? 300Mb/s är deras uttalande men egentliga skiljer sig alltid. Stödjer den 802.11n? Aktiverat?

Står att den stödjer 802.11a/b/g/n och den verkar vara aktiverad. Vet inte om det är fel på routern eller om den bara inte klarar av hastigheten... Oavsett så är det ju något som inte stämmer.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2014

Jag skulle tro att det är en kombination av skruttig router och 2.4Ghz.

| Define S | Asus Z97i-PLUS | 4690K | 212 EVO | HyperX Fury 16GB | MSI GTX 1070 Gaming X | Integra M 550W | ASUS PB278Q |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Svenstavik
Registrerad
Jan 2010
Skrivet av Wargear101:

Står att den stödjer 802.11a/b/g/n och den verkar vara aktiverad. Vet inte om det är fel på routern eller om den bara inte klarar av hastigheten... Oavsett så är det ju något som inte stämmer.

Tror inte det är några fel på routern, och tycker snarare 80-100mbit/s är ändå ett ganska bra resultat med tanke på produkten.

FD R5|ASUS p8z77-V LX| Intel core i7 2700k @ 4.3Ghz|Corsair H115i|Corsair XMS3 DDR3 24GB |MSI 980 Ti Gaming 6G|Samsung 840 EVO 500GB + 17TB lagrning |EVGA superNOVA g2 750w |Asus VG248QE + BenQ GL2450 x2

Trädvy Permalänk
Inaktiv
Registrerad
Mar 2010
Skrivet av Wargear101:

Står att den stödjer 802.11a/b/g/n och den verkar vara aktiverad. Vet inte om det är fel på routern eller om den bara inte klarar av hastigheten... Oavsett så är det ju något som inte stämmer.

Och din dator klarar också 802.11n? Du är uppkopplad med 5Ghz på datorn? Har du valt det bandet? Kan du stänga av 2.4?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av studiox_swe:

Och din dator klarar också 802.11n? Du är uppkopplad med 5Ghz på datorn? Har du valt det bandet? Kan du stänga av 2.4?

Datorn är ny, så den bör nog göra det protokoll 802.11n står det, sitter på 2.4ghz bandet också. Vet inte riktigt hur man stänger av 2.4ghz bandet, men till vilken nytta om jag får fråga? Routern stödjer bara 2.4ghz

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Feb 2015

80-100 Mbps är rimligt för en 802.11n-router på 2.4GHz-bandet.