Vit linje efter Windowslogga [Se bild]

Permalänk
Medlem

Vit linje efter Windowslogga [Se bild]

https://imgur.com/FTJQSoZ

Hej!

Min kompis hade igång min dator, städade bredvid och råkade komma lite i kontakt med den med dammsugaren. Datorn var igång, bildskärmarna blev svarta efter det. Han startade om datorn och får upp en vit linje, se bilden ovan.

Startade om datorn med annan hårddisk med Windows 10. Den startade automatiskt upp med reparation, vilket dock misslyckades då den inte kunde fixa till felet.

Han läste i loggen, alla tester slutfördes utan problem vad han kunde se. Försökte starta datorn i säkert läge, inget verkade ske. Han testade att koppla ur grafikkortet och då bootar datorn igång som den ska med Windows och allting. Gjort en inspektion av kortet och ingen krets eller pigg verkar ha brutits av, kan heller inte se något som är trasigt med blotta ögat. Kretsen som åker in i moderkortet verkar det inte vara problem med heller. Har även använt tryckluft för att få bort eventuell skit och väntat en stund.

Det verkar fungera i reparationsläget, men osäkert om datorn använde sig utav GPUn alls i det läget.

Vad kan han göra utan att köpa ett nytt kort (GTX970 är det som han har.)? Om nytt kort måste införskaffas, vilket 1080 är bäst lämpat?

Permalänk
Medlem

Har han fortfarande kvar garantin på sitt GTX 970? Isåfall kan han ju skicka in den till återförsäljaren så att de kan titta på den.