Internethastigheten sjunker var 20e minut

Permalänk
Medlem

Internethastigheten sjunker var 20e minut

Hej!

De senaste 2 dagarna har jag haft ett väldigt störande problem. Det är så att min internethastighet går upp och ner ca var 20e minut. Detta håller på i kanske 2-3 minuter innan den blir stabil igen. Detta är väldigt störande då jag inte kan kolla på streams eller youtube utan att det laggar. När det är som värst kommer jag knappt in på hemsidor. Det känns som att jag har ett gammalt uppringningsmodem.

Jag kör trådlöst med hjälp av en asus adapter som kostade ca 700 spänn. I asus egna program brukar det alltid stå 144 mbit/s, men när den sjunker står det allt från 5-50mbit/s. Borde dock kunna se på streams trots den "låga" hastigheten tycker jag, men det fungerar inte.

Jag är ansluten till 2,4G, även fast 5G finns eftersom att 5G fuckade ur totalt och kopplade från mig 24/7. Även fast jag får snabbare internet med 5G så valde jag att strunta i problemet när jag installerade den för ca 2 månader sedan. Det, eftersom att jag inte behöver få ut mer än det jag får via 2,4G eftersom att jag aldrig laddar ner längre.

Hur som helst, någon som kan veta förklaringen på varför det har blivit så här? Det är sjukt störande. Jag har gjort en felsökning via telia, men enligt dem så har de inga störningar så vitt de kan se.

Är väldigt tacksam för all hjälp jag kan få. Ifall någon vet angående varför 5G kopplar ifrån hela tiden får man gärna svara på det också. Min hastighet är 100/100.

Mvh

Permalänk
Inaktiv

Samma problem om du kör med kabel?
Annars lutar det åt att det trådlösa kortet spökar med drivrutiner eller är defekt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon200632:

Samma problem om du kör med kabel?
Annars lutar det åt att det trådlösa kortet spökar med drivrutiner eller är defekt.

Har inte testat det. Ska hämta en kabel och testa imorgon och se ifall problemet kvarstår. Problemet är bara att jag inte har möjlighet att köra med kabel här hemma...