Problem med nya routern "ZyXEL P8702N"

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2016

Problem med nya routern "ZyXEL P8702N"

Hej!

Det är så att jag har gått över till fiber och fått en ny router.
Innan jag använde den nya routern hade jag inga problem att casta diverse filmer/serier.

När jag klickar på cast så finner den inte något att casta till, som att det inte finns.

Jag läste på google chromcast på hjälp det här:

"Ibland kan problemen orsakas av inställningarna för routern eller nätverket
Det kan hända att Chrome upptäcker en enhet på nätverket, men att det inte går att ansluta till den. Dessa fel orsakas oftast av inställningarna för routern eller nätverket. Kontrollera att AP-isolering har inaktiverats på routern samt att inga brandväggsfunktioner på routern som blockerar inkommande anslutningar till Google Cast-högtalarna är aktiverade."

Så jag är ganska säker på att det har något med den nya routern att göra som heter ZyXEL P8702N.

Jag vet dock inte hur jag skall gå till väga för att lösa problemet, jag vet inte vad AP-isolering är.
Vad jag har gjort är att testa stänga av windows brandmur men det hjälpte inte.

Någon som kanske kan hjälpa mig? Vore mycket tacksam

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2016

Beklagar om jag dubbelpostar. Men är det ingen som har haft samma problem att datorn inte finner en cast enhet?

När jag går in på routerns inställningar så kan man välja standard router settings eller AP.

Den var på standard men prövar att ändra till AP, men då laddar det och laddar bara.
Skall erkänna att jag inte riktigt vet vad AP connections är.

Chromecast fungerade fint innan den nya routern kom in huset.. Att byta över till den gamla känns inte kul alls.

Edit: Det fungerar till bärbara datorn då kan det väl inte vara routern som strular till det?