Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2016

Internetproblem

Hejsan allihopa,
jag har ett problem där det ser ut som jag har internet, det visas alltså symbolen för internet både på mobil och data, även om jag inte kan gå ut på internet. Det hela började med att jag reseta routern från de inställningar montören ställt in då jag inte kunde ändra namn eller lösenordet på det trådlösa nätverket samt att min chromecast inte fungerade. Jag vet inte vilka inställningar montören ställt in men är det någon som haft ett liknande problem och vet hur man löser detta?

Routern jag har är:
RB941-2nD-TC MikroTik

Tack för svar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Värmland
Registrerad
Feb 2005

@Sluck
Kommer du ut på nätet om du kopplar datorn direkt i modemet?
Låter som att du måste koppla kabel för kunna komma åt routerns inställningar.

Desktop|Intel I7 6700k|Asus Z170-e|Nvidia GTX 660|Corsair DDR4 2x8GB|520GB SSD|1,5TB
Mouse|Steelseries Sensei|Keyboard|Qpad MK50|Monitor|Benq XL2420t|Benq G2010WA
Laptop|HP ProBook 4320s I3|128GB SSD|4GB DDR3|NAS|Synology 411j 13TB
Tab|Nexus 7 2gen 16GB|Phone|Iphone SE 64GB|HTPC|Raspberry Pi B+/3

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2016
Skrivet av bärplockaren:

@Sluck
Kommer du ut på nätet om du kopplar datorn direkt i modemet?
Låter som att du måste koppla kabel för kunna komma åt routerns inställningar.

Tack för svar, ja jag har provat detta och jag kommer inte ut på nätet. Jag har däremot kommit åt routerns inställningar men jag vet inte vad jag kan göra därifrån för att få internet.

Skickades från m.sweclockers.com