koppla samman två installationskablar i patchpanel

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2017

koppla samman två installationskablar i patchpanel

Hej
Har sökt efter svar på min fråga men inte hittat något svar, antagligen för att jag inte vet hur jag ska formulera mig.

Fråga:
Går det att använda en patchpanel för att koppla samman två installationskablar eller ska jag använda mig av ett skarvdon (https://goo.gl/I6IPu4) ? Jag har inkommande tv (cat6) på installationskabel och vill koppla vidare till en cat6 installationskabel (som sedan avslutas i ett uttag vid tv'n).

Längre förklaring:
Jag får under 2017 (antagligen slutet av) indraget fiber i min fastighet. Eftersom jag helst inte vill ha fiberboxen i hallen har jag förberett för installation i ett annat hus källare (15 m från bostadshuset) genom att lägga ner ett 50mm rör. Min tanke är att dra 5 st kablar i detta rör (4 st in till huset (internet, tv1,tv2,extra) och 1 tillbaka för att ansluta VP och lite annat i källaren) in till huset.

För att bibehålla möjligheten att använda kablarna till annat (t.ex. tv2 till något annat fränt som kanske kommer i framtiden) vill jag helst inte dra en installationskabel från fiberboxen i källaren direkt till tvn (~50 meter genom en jävla massa olika rör + vind) utan avsluta inkommande från fiberboxen i en patchpanel som jag sedan kan "patcha" vidare. Ett skarvdon hade ju givetvis fungerat bra (kan antagligen gömma denna i patchpanelen) men något som man enklare kan byta hade ju varit att föredra.
Jag har skaffat mig en keystone uttagsbox (12 "portars").

Mvh Johan

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2017

@vaeritas: Fan vad dum jag är. Jag kontakterar ju bara båda installationskablarna i vart sitt "uttag" och drar en patchkabel mellan. Lite hela tanken med en patchpanel