Gjorde "fel" på jobbet - får ingen lön?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Icte:

Fick ett samtal från chefen under morgonen där han förklarade att han hade pratat med sina kollegor och kommit fram till att jag kommer få lön för passet fastän de inte får betalt av kunden för det! Fick en ursäkt för det som sades tidigare (d.v.s. att jag inte kommer få lön) men blev även tillsagd att vara väldigt noggrann med att kolla upp arbetsdagens uppgift i framtiden!

Slutet gott, allting gott - behövde ej blanda in facket utan det räckte med att poängtera i ett vänligt och tydligt skrivet e-mail att jag är timanställd och inte får betalt för utfört arbete utan för arbetad tid enligt kontraktet! Har fortfarande en helt OK/bra relation med chefen och de är fortfarande nöjda med mig (enligt honom själv).

Tusen tack allihop, era kommentarer har varit guld värda och jag har lärt mig väldigt mycket om vad man ska göra vid eventuella framtida liknande situationer!

Jag är glad att det löste sig så smidigt och tycker dessutom att du har skött det på ett lugnt och bra sätt.

Skrivet av thunderwolf:

Så nu har chefen gjort rätt för sig (och företaget) och dessutom bett om ursäkt samtidigt som du förstås är glad över att situationen löst sig. Jag hoppas dock att du också bett om ursäkt och lärt dig något av detta.
Och innan någon börjar gråta över min förhoppning om en genuin ursäkt från TS till arbetsgivaren för sin del i det som varit vill jag poängtera detta:
Folk har här talat om att fel är naturligt och, närmast utvecklande. Detta må förvisso stämma om felen beror på okunskap eller otydliga instruktioner. Här berodde det däremot inte.på detta utan på att TS var trött efter plugg. Det är vi förvisso många som varit men det ger ju därför inget frikort till att lalla runt hursomhelst när man är på sitt arbete. Det tycks mig dessutom som om TS inte anser sig gjort något speciellt fel egentligen då det hela tiden skrivs "fel" istället för det mer korrekta fel - korrekt om man faktiskt inser, och anser, att man gjort fel. TS verkar mest tycka att det är en petitess medan såväl kund som arbetsgivare bevisligen är av en annan åsikt.
Därför vore det klädsamt som en god gest att själv be om ursäkt för att man slarvat och försöka ta med sig i bakhuvudet att ett lönearbete inte är något man kan gå till och bara lalla runt på efter plugget utan att behöva ta ansvar för vad man gör - eller inte gör.
Denna gång var det "bara" ett test - nästa gång kan det handla om en läkemedelsdos som blir "fel" pga trötthet - och någon dör som en konsekvens av "felet". Ansvaret för både rätt och fel utfört arbete - samt dess konsekvenser - är först och främst ens eget så länge man själv åtagit sig att utföra det och inte anser sig behöva hjälp/utbildning /etc.

Lagar och avtal skall naturligtvis följas av såväl arbetsgivare som arbetstagare, men ibland skadar det inte att se sin egen del i situationer som uppstår. Hade jag varit chef i motsvarande situation skulle jag nog tyckt att den brist på insikt om att man faktiskt klantat sig rejält som jag tycker uppvisas i detta fall - man har inte missat en liten petitess i ett annars perfekt utfört arbete - vore ett större problem än "felet" i sig...Just detta "fel" kanske man kan glömma - men utan självinsikt ökar ju risken för fler "fel" - vilket förr eller senare kommer leda till problem för mig som arbetsgivare.

Självklart är det bra att se sin egen del och ta eget ansvar. Men om man läser TS tidigare inlägg så har de haft en ödmjuk ton och jag har inte fått intryck av någon som vägrat se sin del av problemet. TS säger själv att hen har gjort fel redan i sitt första inlägg. Så vad menar med med "...den brist på insikt om att man faktiskt klantat sig rejält som jag tycker uppvisas i detta fall..."? Vad tycker du TS skulle har gjort?