HP Envy: Stängs av när strömsladden dras ut.

Permalänk

HP Envy: Stängs av när strömsladden dras ut.

Hej,
Jag har googlat runt en del rörande den här frågan utan att finna någon lösning på mitt problem, så gör ett försök här.

Jag har en laptop från HP av produktserien "Envy" sedan 4,5 år tillbaka (ja, jag vet att den är gammal). I går så upptäckte jag att datorn inte går att starta utan att strömsladden sitter i. Jag kopplade givetvis in strömsladden för att starta datorn, för att sedan upptäcka att batteriet ej laddas. Det står stadigt på 81%, batterinivån varken ökar eller tappar i styrka.

Vad som dock är mest irriterande är att datorn stänger av sig så fort som strömsladden dras ur. Denna sitter inte helt fast, då det är en tredjepartstillverkad sladd och således inte passar helt perfekt till datorn. Detta medför att man riskerar att datorn stänger av sig så fort som man flyttar den några enstaka centimeter, vilket är otroligt irriterande.

Jag förmodar att batteriet är trasigt, men ville bara höra om det är någon här som känner till den här typen av problem innan jag ställer min lekmannadiagnos. Om det skulle vara så att batteriet är trasigt så antar jag att det helt enkelt är bättre att köpa en ny dator än att köpa ett nytt batteri till en snart fem år gammal dator?

Med vänlig hälsning.

Permalänk
Vila i frid

Det är inte helt omöjligt att även ladd-delen i datorn är trasig så ett nytt batteri är en chansning.

Jag köpte en http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-dat... till min mor för 3k5. i3-6100U, 8 GB och 256 GB SSD. Finns två kvar i Kiruna och Bollnäs. Väldigt mycket dator för pengarna. Ersättaren man erbjuder för samma pris har inte alls samma cpu-kraft.

Permalänk
Testpilot

Tror på trasigt batteri eller trasig kontakt mellan dator och batteri.

Du kan alltid testa med nytt batteri, men skulle inte hoppas på för mycket.

Visa signatur

R < ROG G17 | R9 5900HX | 32GB 3200 MHz | RTX 3070 >

G < R9 5900X | 32GB 2666MHz | ROG RTX 3090 Ti >

B < RK96 | Leobog Hi75 | Deathadder V2 Pro >