Permalänk
Medlem

FPS reducering vid spelade

Jag köpte mig denna dator i september/oktober och har haft lite förvirrande problem. Jag minns inte om det pågått hela tiden men när jag spelar så funkar allt till 100%. Sen helt random, antingen kort tid emellan men också en gång väldigt sällan under spelande, så går min FPS ner till 5-15 under några sekunder sedan upp till normalt. Jag har en monitor på 144hz och spelen ligger i stort sett över dessa siffror normalt sett.

Jag har sökt ihjäl mig på svar och hittat miljoner anledningar men inget har hjälpt hittills. Kan tillägga att min processor är överclockad till 4.6 på 1.150V och max temp 71C. Mitt grafikkort försökte jag överklocka till vad nån annan fått men det funkade inte, drivrutinerna återställdes som dom gör när det failat. Efter det har jag bara i Gigabytes Xtreme Gaming-program, maxat GPU Volt, Power Limit samt Temp limit. GPU Clock och Memory Clock är default (+0). Grader ligger på samma som Processor kanske 1-5C mindre men max 70C.

Moderkort: ASUS Z170 PRO GAMING
Grafikkort: Gigabyte GeForce GTX 1070 XTREME Gaming, 8Gb, max temp 71C
Processor: Intel Core i5 6600K 3.5 GHz 6MB, klockad till 4.6GHz, 1.150V, max temp 71C
RAM: Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3000Mhz CL15 Vengeance, använder 2666Mhz (vissa påstår att 3000Mhz inte funkar korrekt, andra säger att max är 2800Mhz. Jag har ingen aning så kör på säkert kort.)
Nät: EVGA Supernova G2 750W
Chassi: NZXT H440W

Vad jag senast kunde se när jag körde Intels monitor samtidigt som MSI Afterburner var att när lagget kom, så fick det interna kortet typ 250mhz i användning som normalt sett är 0. MSI och IETU (Intels Extreme Tuning Utility) visade tidigare att grafikkortet går till 0 i användning medans processorn över till 100% som annars pendlar mellan 70-80% i snitt. Jag har provat att ändra BIOS till default och sen XMP och även klockat utan XMP samt i Intels egna program. Ingen skillnad vad jag kan minnas just nu.

Kan det vara så att datorn får för sig att hoppa mellan Intels grafikkort en snabbis, isåfall hur ändrar man det? Jag har 2 skärmar varav min "surfskärm" är en gammal fyrkantig "plattskärm" inkopplat i moderkortet för att kunna se BIOS, den andra i mitt 1070 som beter sig felfritt i 144hz.

Har mycket väl missat nåt så hojta bara. Försökt ge så bra feed på problemet som det går, om jag inte kommer på nåt mer.

Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

Ladda ner detta programmet

http://openhardwaremonitor.org

Kör spelet i windowed mode och ha programmet brevid. När din FPS droppar kolla vad det är som höjs. Höjs processorn plötsligt till 100% under lagget så är det nog problemet samma med GPU etc.

Vilken CPU kylare har du föressten?

Skickades från m.sweclockers.com