Kan inte gå in på startmeny m.m och återställa min dator

Permalänk
Medlem

Kan inte gå in på startmeny m.m och återställa min dator

Tjena gott folk.

Detta gäller Win 10

Skulle av en tillfällighet ändra vilken av mina 2 skärmar som skulle vara primär. Högerklickar på skrivbordet för att gå in på bildskärmsinställnings. Men får upp ett felmedelande som lyder-"Den här filen är inte kopplat något program för att utföra åtgärden. Installera ett program eller skapa en association i kontrollpanelsobjektet standardprogram om det redan finns ett program installerat".

Skulle gå in på startmenyn, men inget händer när jag klickar på den. Om jag inte högerklickar på den så får jag upp en liten meny.

Provade att göra en visurscan med AVG Free. Den hittade inget.

Skulle tabba, men då började den att toktabba mellan de olika objekten jag hade igång. Kunde inte heller trycka på fortsätt eller avbryt när medelelanden kom upp. Starta om datorn så försvann det.

Kände att jag orkade inte med detta så jag tänkte ta den lätta vägen att göra en återställning, men inte det heller vill fungera. kommer ca 28% sen så avslutar den återställningen. Detta var när jag valde att ha kvar mina personliga filer. Valde jag att den skulle ta bort allt så hände inget alls istället.

Var skall jag börja?

Permalänk
Medlem

@Zeco: Du kan ju alltid ladda ner en ny W10 iso och lägga på USB minne med deras tool.
https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10

Boota sen från USB minnet och kör en ren installation, du kommer visserligen förlora allt så gör backup på filer du spara först.
Har du mer än 1 HDD/SSD i datorn så koppla bort alla utom den du skall installera på.