Permalänk
Medlem
Skrivet av johanandersson:

Lättast är säkert att kolla deklarationen om du har den tillgänglig.

Skrivet av Iskra:

Om du loggar in på Skatteverket med ditt bank-id så kan du klicka på "Skatter och deklarationer" och sedan "Beslutade skatteuppgifter" så kan du generera en pdf där det står exakt vad du betalat. Om du är medlem i kyrkan så har du betalat kyrkoskatt och då står det under rubriken "Såhär blev din slutliga skatt" där även inkomstskatt, begravningsavgift och Public-service-avgift står listade.

Gjorde det. Hittade bara inkomstskatt, begravningsavgift ich public service på den listan så verkar vara rätt.
Kunde dock bara se det på 2020. På tidigare deklarationer fick jag inte upp dom sidorna, bara "försättsbladen" så får väl kolla hemma i papprena.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av orginallinus:

Jag tror att om du skulle fråga någon som är prästvigd, skulle de svara att regnvatten och vigvatten inte är samma sak, Så det är ju det som är själva poängen, inte att jämföra äpplen med päron. Föräldrar kan också välja att inte döpa sina barn, de kan välja att vänta tills dess barnet själv kan förstå och fatta egna beslut. Det är heller inte så svårt?

Lika lite svårt som det vore för Svenska Kyrkan att låta bli att låta alla som blir döpta som barn automatiskt betala skatt, eller åtminstone informera när personen blir myndig och låta hen göra ett aktivt val, istället för att snika åt sig pengar av dem som av någon anledning missat just detta?

Jo det är väl inte själva dopakten som är problemet? Tror man inte på kristendomens mumbo-jumbo så är det ju lite vatten och högtravande snack liksom. Problemet är ju att man ofrivilligt blir medlem i en organisation.

Permalänk
Medlem
Skrivet av orginallinus:

Svenska Kyrkan att låta bli att låta alla som blir döpta som barn automatiskt betala skatt, eller åtminstone informera när personen blir myndig och låta hen göra ett aktivt val, istället för att snika åt sig pengar av dem som av någon anledning missat just detta?

Detta håller jag med om iaf. Kanske kan man i samband med den frivilliga konfirmationen få erbjudandet att gå med i Svenska Kyrkan.

Visa signatur

Ryzen 9 5950X, 32GB 3600MHz CL16, SN850 500GB SN750 2TB, B550 ROG, 3090 24 GB
Har haft dessa GPUer: Tseng ET6000, Matrox M3D, 3DFX Voodoo 1-3, nVidia Riva 128, TNT, TNT2, Geforce 256 SDR+DDR, Geforce 2mx, 3, GT 8600m, GTX460 SLI, GTX580, GTX670 SLI, 1080 ti, 2080 ti, 3090 AMD Radeon 9200, 4850 CF, 6950@70, 6870 CF, 7850 CF, R9 390, R9 Nano, Vega 64, RX 6800 XT
Lista beg. priser GPUer ESD for dummies

Permalänk
Moderator
Brons i quiz

*Tråd låst*

Eftersom tråden gick från att handla om hur man går ut ur svenska kyrkan till huruvida kristendom/dop/kyrkan/konfirmation/prästers lön är bra eller dåligt och därmed förlorat sitt syfte så har tråden blivit låst.

Jag har infogat ett inlägg hur man går ut ur svenska kyrkan för den som vill lämna:

Skrivet av Iskra:

Skriv in ditt personnummer på https://www.offentligt.se/lamna-kyrkan

Om din lokala präst är besvärlig så kan det hända att de kräver att du ska underteckna ett papper men oftast orkar de inte krångla utan låter dig gå ur direkt.

/Vzano, Moderator

Fixade stavning
Visa signatur

Citera om du vill ha svar!
Tycker du om sidospår? :D Besök The Wiki Game
Har du fråga angående modereringen? PM till Moderatorerna eller Kontaktformulär