Permalänk
Medlem

Blåst på VPN?

Hej!
Jag installerade ett VPN från Bahnhof ett halvår sedan och allt var OK. Jag kände av att det tog på hastigheten och det stod "ansluten" och fick ett grönt ljus. på https://integrity.st/ stod det att jag hade ett VPN aktivt.
Hastigheten påverkade mitt online spel men en kort period efter installationen så kände jag inte av det längre. Jag kände mig trygg med mitt VPN så jag kunde vara lugn. Men bara för skojs skull ville jag titta på https://integrity.st/ och se om allt var OK.
Mitt VPN var aktiv, grönt ljus och tilldelad ett IP. Men på hemsidan står det med ett rött varningstecken
"Du ansluter INTE via Integrity VPN!"
och IP numret på hemsidan stämmer inte överens med den jag blivit "tilldelad".
Så i ett halvår har jag trott att jag har VPN men det hade jag visst inte och det förklarar hastigheten. Omedelbart har jag skickat en avanmälan och frågat om en kompensation. Får avvakta vad de säger och jag känner mig bedragen.
Om ni har VPN, kolla upp den, speciellt om den är från bahnhof. Får se om jag ens ska vara kvar som kund.

Permalänk
Medlem

Men vad var din tilldelade adress från VPN? Var det en intern IP eller fick du en publik IP direkt via bahnhof?

Visa signatur

| CPU: AMD Ryzen 5600x | RAM: G.Skill 16GB 3200 MHz Ripjaws V | GPU: Powercolor RX 6800 | Mobo:ASUS ROG STRIX B550-F Gaming | SSD: Kingston SSD V300 240GB | Nätagg: Fractal Design Ion+ Platinum 660W | Kylare: Arctic Liquid Freezer II 120mm | Chassi: Cooltek W2 | OS: Windows 10

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bmannu:

Men vad var din tilldelade adress från VPN? Var det en intern IP eller fick du en publik IP direkt via bahnhof?

Är inte så säker på det, har det med Open vpn.
https://integrity.st/
https://www.bahnhof.se/integrity

Permalänk
Inaktiv

@Bream:
Titta inte så mycket på vad "det röda varningstecknet" säger. Jämför istället IP-nummret som visas där med det som du har i 'WAN-anslutningen' (i din Router/"Modemet"). Edit: Är det olika nummer är det ok, är det samma så är det inte OK.

https://integrity.st/ detekterar/visar bara rätt "text-flagga" med 5e juli-stiftelsens LEX-varianter iirc.

t.ex. visas min OpenVPN-anslutning som om att jag inte är ansluten via VPN på https://integrity.st/ men det detekterade IP-numret är VPN-IPt och inte mitt WAN-IP (dvs, och som det borde vara, sajten ser inte om du använder VPN eller inte).