Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Piteå
Registrerad
Okt 2004

IIS Reverse proxy dödar login

Jag blev sugen att prova sysPass så jag drog in det på min ena linuxburk och allting fungerar som det ska. nästan.

Jag satte upp en sub domän, vi kan kalla den sub.domän.se och gjorde en reverse proxy såhär: länk vilket jag har gjort många gånger förr utan problem.

surfar jag till sub.domän.se så kommer jag till rätt sida men då jag loggar in så blir jag bara re-directat till startsidan igen. surfar jag till sub.domän.se:port fungerar det som det ska, samma om jag surfar till domän.se:port

såhär ser apache virtualhost filen ut:

<VirtualHost *:port> ServerName sub.domän.se ServerAlias www.sub.domän.se ServerAdmin jag DocumentRoot /var/www/html/syspass/ ErrorLog ${APACHE_LOG_DIR}/error.log CustomLog ${APACHE_LOG_DIR}/access.log combined <Directory "/var/www/html/syspass"> Options Includes FollowSymLinks MultiViews AllowOverride None Order allow,deny Allow from all </Directory> </VirtualHost>

vad missar jag?

CPU: AMD Ryzen 1700x @ 3.8GHz || Mem: 16GB Corsair LPX 3000mhz || Mobo: Asus x370 Prime || GPU: EVGA Geforce GTX1070 SC || SSD: WD black 500GB m2 || OS: Linux Mint/Win 10 || Monitor: Dell 43" 4K P4317Q

Citera om du vill ha svar :)

Trädvy Permalänk
Forumledare
Registrerad
Jan 2005

*Tråd flyttad*
/moderator

Synpunkter gällande modereringen? Då kan du kontakta mig, moderatorerna, Sweclockers
Ursäkta min stavning, jag är dansk

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
QuakeNet
Registrerad
Jul 2001

Är helt novis på IIS, men går trafiken verkligen igenom IIS:en och därmed reverse proxyn?

Är det inte enklare att sätta upp reverse proxyn på din router istället?

SWECLOCKERS.COM :: If Quake was done today :: Serverrum
WS: Asus P9X79 :: Core i7 3820 :: 32 GB RAM :: Samsung 830 256 GB :: 2x Intel 910 400 GB PCIE :: PNY Geforce GTX 970 XLR8 :: Gigabyte Odin GT 800W :: 2x Samsung Syncmaster S27A950D
NAS: SuperMicro X10-SLM-F :: Core i3 4130T :: 24 GB Kingston ECC :: Ri-Vier RVS2-06A 12Bay 2U :: IBM M1015 (IT) :: Mellanox Connect2X SFP+ :: Intel XL710-QDA1 QSFP+ ::

Trädvy Permalänk
Inaktiv
Registrerad
Mar 2010

Det låter mer som du gjort fel i din IIS eller att du måste göra en content rewrite i apache.
Hur ser din loginsida ut om du tittar på HTML koden när du kollar på den via din proxy?
Mest troligt att du har ett FORM POST element som är hårdkodat till din interna server?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Piteå
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av studiox_swe:

Det låter mer som du gjort fel i din IIS eller att du måste göra en content rewrite i apache.
Hur ser din loginsida ut om du tittar på HTML koden när du kollar på den via din proxy?
Mest troligt att du har ett FORM POST element som är hårdkodat till din interna server?

när man klickar på login knappen så ropar den efter /syspass/ajax/ajax_doLogin.php, antar att det är där problemet uppstår, har haft liknande med andra sidor jag gjort samma med t.ex librenms. då har det bara räckt med att ändra url/{R:0} till url/{R:1} eller tvärtom...

Jag har inte hunnit rodda mer i detta men vette tusan vart jag ska börja

CPU: AMD Ryzen 1700x @ 3.8GHz || Mem: 16GB Corsair LPX 3000mhz || Mobo: Asus x370 Prime || GPU: EVGA Geforce GTX1070 SC || SSD: WD black 500GB m2 || OS: Linux Mint/Win 10 || Monitor: Dell 43" 4K P4317Q

Citera om du vill ha svar :)

Trädvy Permalänk
Inaktiv
Registrerad
Mar 2010
Skrivet av Pelle:

när man klickar på login knappen så ropar den efter /syspass/ajax/ajax_doLogin.php, antar att det är där problemet uppstår, har haft liknande med andra sidor jag gjort samma med t.ex librenms. då har det bara räckt med att ändra url/{R:0} till url/{R:1} eller tvärtom...

Jag har inte hunnit rodda mer i detta men vette tusan vart jag ska börja

Tror inte det är problemet, kör också ARR och har inga som helst problem, har väldigt många siter jag publicerar via ARR. Du ska dock inte välja Rewrite utan Route to Server Farm.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Piteå
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av studiox_swe:

Tror inte det är problemet, kör också ARR och har inga som helst problem, har väldigt många siter jag publicerar via ARR. Du ska dock inte välja Rewrite utan Route to Server Farm.

Okej, jag har däremot inget sådant val :/

CPU: AMD Ryzen 1700x @ 3.8GHz || Mem: 16GB Corsair LPX 3000mhz || Mobo: Asus x370 Prime || GPU: EVGA Geforce GTX1070 SC || SSD: WD black 500GB m2 || OS: Linux Mint/Win 10 || Monitor: Dell 43" 4K P4317Q

Citera om du vill ha svar :)

Trädvy Permalänk
Inaktiv
Registrerad
Mar 2010

@Pelle: Har du gjort en server farm då? Vad har du i dropdown? kan du skicka en skärmdump?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Piteå
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av studiox_swe:

@Pelle: Har du gjort en server farm då? Vad har du i dropdown? kan du skicka en skärmdump?

Dety har jag nog faktiskt inte gjort.. Får ta och kika på det

CPU: AMD Ryzen 1700x @ 3.8GHz || Mem: 16GB Corsair LPX 3000mhz || Mobo: Asus x370 Prime || GPU: EVGA Geforce GTX1070 SC || SSD: WD black 500GB m2 || OS: Linux Mint/Win 10 || Monitor: Dell 43" 4K P4317Q

Citera om du vill ha svar :)