ESXI 5.1 byte management ip adressen kommer inte åt den....

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2016

ESXI 5.1 byte management ip adressen kommer inte åt den....

Tjo,

Har byte management ip adressen på ESXI 5.1 men kommer inte åt den. Jag hann inte byte DNS på den så nu kommer jag inte åt den dock så verka Pfsense kunna pinga den utan någon problem.

Hur fixar jag detta utan att vara vid dator?

Man är inte dum för att man har stavproblem.
Läs mer om min synfel Visual Snow
Om mig ----> #16970666

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011

Ändrade du gateway eller något mer också? Du ska ju rimligtvis kunna ansluta mot IP:n.
DNS brukar bara ha ihjäl vcenter stuff om du har ett center med massa esxer i beroende på om du lade till dem med namn eller ip...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalmar
Registrerad
Aug 2011

Har du kört "restart network" eller vad den heter? Har för mig att man måste göra det efter efter ändringarna?

.:[Main System - Chassi: Fractal Design Define R2 XL - Moderkort: Gigabyte GA-970A-UD3 - CPU: AMD FX-8350 - RAM: Corsair XMS3 1333MHz 4GB x4 - GFX: Gigabyte Radeon R9 290X - Systemdisk: ADATA SP900 SSD]:.
Citera för svar!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2016
Skrivet av Spiffman:

Ändrade du gateway eller något mer också? Du ska ju rimligtvis kunna ansluta mot IP:n.
DNS brukar bara ha ihjäl vcenter stuff om du har ett center med massa esxer i beroende på om du lade till dem med namn eller ip...

Jag ändrat i vsphere i vmkernel nätverket.

Skrivet av xamber:

Har du kört "restart network" eller vad den heter? Har för mig att man måste göra det efter efter ändringarna?

Då Pfsense kan pinga den och inte min dator så tror jag inte att det är det som är problemet?

Man är inte dum för att man har stavproblem.
Läs mer om min synfel Visual Snow
Om mig ----> #16970666

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2003

Har du möjlighet att koppla in skärm? Om ja så är det enklast att sätta ip i konsolen.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2016
Skrivet av dahlgren:

Har du möjlighet att koppla in skärm? Om ja så är det enklast att sätta ip i konsolen.

Ja det har jag dock så är jag inte hemma.

Man är inte dum för att man har stavproblem.
Läs mer om min synfel Visual Snow
Om mig ----> #16970666

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Jun 2013

Klen tröst nu men... Nästa gång sätter du upp en ny vmkernel, sätter den nya ip:n och testar så att den är nåbar. Efter det kan du ta bort den gamla kerneln/management ip:n

__________________
Chassi: Fractal Design Define S Black, Mobo: ASUS Strix Z270F, CPU: Intel i7 7700K @ 5Ghz, kylning Noctua NH-D15, RAM: 32 GB Corsair Vengeance 3200 mhz, GPU: Nvidia MSI 1080 Gaming X, PSU: EVGA Supernova G2 750W, OS: Win10
Bärbar: Macbook Pro 15" 2016 QC i7, 16GB RAM, Akitio Node TB3 + GTX970 eGpu
Server: Esxi 6.5 | i5 4690K | 32GB DDR3 | 1TB SSD + iSCSI SATA [/B]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2016
Skrivet av AxF:

Klen tröst nu men... Nästa gång sätter du upp en ny vmkernel, sätter den nya ip:n och testar så att den är nåbar. Efter det kan du ta bort den gamla kerneln/management ip:n

Bra ide ska komma ihåg det till nästa gång.

Man är inte dum för att man har stavproblem.
Läs mer om min synfel Visual Snow
Om mig ----> #16970666

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2016

Pfsense komma åt den har gjort en port check från den.

Vad kan felet vara då?

Man är inte dum för att man har stavproblem.
Läs mer om min synfel Visual Snow
Om mig ----> #16970666

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2012

Gateway?

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2016
Skrivet av dabman:

Gateway?

Skickades från m.sweclockers.com

Har valt 10.2.0.1 som Gateway.

Man är inte dum för att man har stavproblem.
Läs mer om min synfel Visual Snow
Om mig ----> #16970666

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2012

Ligger på fel nät om du inte har en route
Borde vara 10.2.1.1
Eller så skall hosten ligga på 10.2.0.12

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2016
Skrivet av dabman:

Ligger på fel nät om du inte har en route
Borde vara 10.2.1.1
Eller så skall hosten ligga på 10.2.0.12

Skickades från m.sweclockers.com

Jag kommer åt en annan ESXI server som ligger på 10.2.0.1

Och den är route mellan olika vlan är den annans hade jag inte kommit åt den andra ESXI server.

Man är inte dum för att man har stavproblem.
Läs mer om min synfel Visual Snow
Om mig ----> #16970666

Trädvy Permalänk
Inaktiv
Registrerad
Mar 2010
Skrivet av superegg:

Jag kommer åt en annan ESXI server som ligger på 10.2.0.1

Och den är route mellan olika vlan är den annans hade jag inte kommit åt den andra ESXI server.

Det spelar ju ingen roll om du har routing mellan dina vlan om din server har fel gateway, precis som flera andra sagt. Enda sättet du kan eventuellt kan lösa detta är att SSHa från någon annan burk som sitter på 10.2.1.0/x som sitter på samma IP-range. Men då måste du ha enablat SSH access till din ESX. Du skulle också kunna surfa in på den om du har någon maskin med webbläsare på 10.2.1.0/x

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2016
Skrivet av studiox_swe:

Det spelar ju ingen roll om du har routing mellan dina vlan om din server har fel gateway, precis som flera andra sagt. Enda sättet du kan eventuellt kan lösa detta är att SSHa från någon annan burk som sitter på 10.2.1.0/x som sitter på samma IP-range. Men då måste du ha enablat SSH access till din ESX. Du skulle också kunna surfa in på den om du har någon maskin med webbläsare på 10.2.1.0/x

Jag skriv i något inlägg att jag kommer åt min andra ESXI som ligger på samma gateway som är 10.2.0.1.

Man är inte dum för att man har stavproblem.
Läs mer om min synfel Visual Snow
Om mig ----> #16970666

Trädvy Permalänk
Inaktiv
Registrerad
Mar 2010

@superegg: Fast den har ju inte samma IP nät som din första? Eller har jag fattat allt fel?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2016
Skrivet av studiox_swe:

@superegg: Fast den har ju inte samma IP nät som din första? Eller har jag fattat allt fel?

Den låg på först 10.0.0.1 sen så ändra jag till 10.2.0.1.

Eller så kanske jag har skrivit fel får kolla upp det när jag är hemma.

Man är inte dum för att man har stavproblem.
Läs mer om min synfel Visual Snow
Om mig ----> #16970666