Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingfors
Registrerad
Jun 2004

Kombinera internetuppkopplingar

Nu är det så illa att jag, som storkonsument av data, bara kan få internet upp till 25M/10M i min nya lägenhet. Men som tur är (?) så är det väldigt billigt och jag kan få flera (säg, fyra st) sådana uppkopplingar samtidigt. Jag antar att det inte är så enkelt att bara kombinera dessa, för servern på andra sidan kommer att se fyra olika IP-adresser som försöker kommunicera med den.

Föräldrarna har 100M/100M fiber, och kommer snart att uppgradera till 1G/1G. Jag har full access till deras router (Asus RT-N66U med TomatoUSB) samt en dator (Windows) som står på dygnet runt. Finns det någon mjukvara, antingen för routern eller datorn, som kan agera som en kombinerande VPN? Jag har redan en PPTP-server på routern, men jag vet inte om det hjälper på något sätt. Och hur gör jag här hemma för att splitta internet-trafiken på fyra olika linor?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
-
Registrerad
Jul 2002

Du får skaffa någon form av lastbalanserare. Brukar finnas i de lite mer avancerade brandväggarna / hemma routrarna.

pfSense kan säkert detta (om du bygger med egen hårdvara kan du plutta in så många LAN-portar du vill).
eller
Unfi EdgeMax Router: https://www.ubnt.com/edgemax/edgerouter-poe/

.:Wks: Cooler Master Silencio 650|Core i5 3570 3.4 GHz|Asus P8Z77-V|8 GB| GT 465|1xDell U2311H, 2xAlienware AW2210 2xEizo 19|OCZ Revo 3 Drive 120 + Raptor 150:.
.:Server: Har ett gäng :) :.
-Learn the system, Play the system, Break the system-

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Apr 2009

Denna video kan vara relevant, beskriver hur man kan kombinera uppkopplingar med en lastbalanserare: https://www.youtube.com/watch?v=tqbnjgbtDl0