Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2017

Port forwarding Hjälp!!

Jag har nyligen fått in fiber i huset och köpt en ny router. Routern är av modell Netgear R7800. Jag kan själv en del om datorer osv och har aldrig haft några problem med diverse saker. Hur som helst, jag har tänkt starta en ts3 server som jag och polarna kan ha när vi lirar. Jag har gjort en server och öppnat portarna osv. Jag kan själv joina servern som "localhost". men mina kompisar kommer ej in med min ip. Så jag började fundera på om det var ngt krångel med portarna. Det står att de är öppna men när jag testar med t.ex. http://canyouseeme.org/ så står det att dom är stängda. All hjälp uppskattas, tack på förhand!

Trädvy Permalänk
Inaktiv
Registrerad
Mar 2010

Vad har du för ISP??????
Det kan vara så att du inte har en publik adress!!

(Utropstecken och frågetecken bjuder jag på)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2017

@studiox_swe: Har ownIT om du menar internet service provider.
Haha dom godtar jag!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kristinehamn
Registrerad
Jul 2011

Kan du ta en print på vad du har gjort i routern och i brandväggen på datorn?

CPU 6800k Moderkort MSI X99 SLI PLUS RAM HyperX 32GB GPU Asus 1080Ti STRIX SSD 950PRO 512GB Nätaggregat Corsair AX860i Chassi Corsair 760TSkärm Samsung SA750D

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2017
Trädvy Permalänk
Moderator
Registrerad
Aug 2007

Kolla så att det IPnr du ser på http://www.whatsmyip.org/ stämmer överens med det IPnr din router har.

Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2017

@giplet: Det gör den

Trädvy Permalänk
Moderator
Registrerad
Aug 2007

Startat om routern?

Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2017

@giplet: Ja, har t.o.m fabriksåterställt den

Trädvy Permalänk
Moderator
Registrerad
Aug 2007
Skrivet av danielsundstrom708:

@giplet: Ja, har t.o.m fabriksåterställt den

Med min router behöver man göra sina PF, sedan starta om routern. Sedan funkar det. Har du gjort så?

Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2017

@giplet: Japp

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2012

IP adressen

På översta bilden är det ingen IP adress angiven till den server Du vill öppna portar till. Servern bör ha en fast IP adress och sedan Portforward till den.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kristinehamn
Registrerad
Jul 2011

@danielsundstrom708: Eftersom jag inte kan se att de är "forwardade" till rätt adress förutsätter jag att du gjort det. Kan bara se vilka portar som är forwardade.

CPU 6800k Moderkort MSI X99 SLI PLUS RAM HyperX 32GB GPU Asus 1080Ti STRIX SSD 950PRO 512GB Nätaggregat Corsair AX860i Chassi Corsair 760TSkärm Samsung SA750D

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2017

@stigw: ip adressen ligger där blev bara utanför bild

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2017

@Superolle: Helt rätt

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kristinehamn
Registrerad
Jul 2011

@danielsundstrom708: Är du hundra på att du har en publik adress? Kolla i routern vilken adress du har och kolla sedan på What's my IP. Är det samma adress?

Edit: Såg att du redan gjort detta.

CPU 6800k Moderkort MSI X99 SLI PLUS RAM HyperX 32GB GPU Asus 1080Ti STRIX SSD 950PRO 512GB Nätaggregat Corsair AX860i Chassi Corsair 760TSkärm Samsung SA750D

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2008

Förutsätter att du forwardat rätt protokoll från routern?

Citera! Gaming: Chassi: FD R4| CPU: 7700K | Kylare: Noctua NH-D14 | MB: MSI Z270 GAMING PRO CARBON | Grafikkort: GTX1080 | RAM: Corsair LPX 16GB 3333MHz CL16 | OS:Disk: Intel 600p 512GB | PSU: EVGA Supernova 850 G2 |
Laptop: MSi GX660 + Crucial C300 64 GB
Servrar DL380 G7 2x X5660 - 240GB RAM (VM Pfsense + annat)
Desktop i7 2600K - 8GB + HP DL360 G7 2xE5620 (ej i drift just)

Trädvy Permalänk
Inaktiv
Registrerad
Mar 2010

@qhrizz: Synd på bilden i FW att det både är TCP och UDP så jag utgår också från att samma DNAT regler är gjorda.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2008
Skrivet av studiox_swe:

@qhrizz: Synd på bilden i FW att det både är TCP och UDP så jag utgår också från att samma DNAT regler är gjorda.

assumption is the... Såg det också men iom att vi inte ser hela bilden från routern så är det väl lika bra att fråga

Citera! Gaming: Chassi: FD R4| CPU: 7700K | Kylare: Noctua NH-D14 | MB: MSI Z270 GAMING PRO CARBON | Grafikkort: GTX1080 | RAM: Corsair LPX 16GB 3333MHz CL16 | OS:Disk: Intel 600p 512GB | PSU: EVGA Supernova 850 G2 |
Laptop: MSi GX660 + Crucial C300 64 GB
Servrar DL380 G7 2x X5660 - 240GB RAM (VM Pfsense + annat)
Desktop i7 2600K - 8GB + HP DL360 G7 2xE5620 (ej i drift just)