Ljudproblem med nyinköpt MSI GS63VR 7RF Stealth Pro

Permalänk

Ljudproblem med nyinköpt MSI GS63VR 7RF Stealth Pro

Hej vänner!
Har nyligen införskaffat mig en MSI GS63VR 7RF Stealth Pro via Komplett.se och det har hittils bara varit problem för min del.
Ljudet är så in i helvette förbannat högt, sprängde nog mina ordinarie högtalare när jag pluggade in dem och testade spela upp ljud första gången. Jag har testat att ominstallera drivrutinerna i enlighet med deras support 2 ggr (https://www.msi.com/faq/notebook-2422) men ännu är ljudet helt otroligt jävla högt och det går inte att spela upp ljud på 100% volym utan att det gör ont i själ och huvud. Det laggar även ibland, liksom hackar av ytterst lite belastning. (https://vid.me/0qr6)

Någon som har erfarenhet med detta och kan erbjuda lite hjälp? Börjar bli tokig. Tack på förhand!!!

Permalänk
Medlem
Skrivet av babagustos:

men ännu är ljudet helt otroligt jävla högt och det går inte att spela upp ljud på 100% volym utan att det gör ont i själ och huvud.

Men du kan spela upp ljud som låter OK om du inte har 100% volym?

Permalänk

@Sveklockarn: Ja visserligen OK, men jag måste ha ett neutralt sound eftersom jag ämnar att använda datorn till musikproduktion och även lite videoredigering och inte till att spela spel..

Permalänk
Medlem

@babagustos: Ja då kan du nog direkt glömma att köra med integrerat ljudkort i en bärbar dator. Tyvärr tycks kvalificerade tjing-tjong-grejer vara standard även i laptops ur premiumsegmentet, så den bästa lösningen är nog att skaffa ett externt ljudkort. Jag köpte en toppmodell av ASUS ROG med 980M (kostade ca 26k) och upptäckte snabbt att det integrerade ljudet inte bara var lika ruttet som en gammal kassett-freestyle med dåliga batterier, utan även höll på och klickade i samband med att de integrerade strömsparfunktionerna kopplade in och ur förstärkardelen för att spara ström.

Jag löste det genom att köra med USB-ljudkortet som följde med till mina Sennheiser PC-363D, som är oändligt mycket bättre än det inbyggda skräpljudet jag fick med i datorn.