Nu är man officiellt Linuxanvändare!

Permalänk
Inaktiv

Så här lite drygt en vecka efter hoppet över till Linux värld kan jag väl bara ge en snabb återkoppling och sammanfattning om hur det har varit.

Jag har fortfarande kvar mitt hår och inte behövt slita av det utan allt fungerar ypperligt.

Dock har jag haft vid 2 tillfällen att systemet hängt/fryst sig så att jag fått starta om enheten, men det var innan jag hade uppskattat gränserna för hur mycket man kan belasta systemet.

Systemet har legat stabilt på 50-56 grader och med det här enkla kommandot kan jag lätt kolla temperaturerna för GPU och CPU:

cpu=$(</sys/class/thermal/thermal_zone0/temp) echo "$(date) @ $(hostname)" echo "-------------------------------------------" echo "GPU => $(/opt/vc/bin/vcgencmd measure_temp)" echo "CPU => $((cpu/1000))'C"

Har inte så mycket annat att tillägga mer än att jag kanske ska kolla på en lite bättre kyllösning för att få ner temperaturen lite till.

Tl;dr
Supernöjd!

Permalänk

Annars finns ju "sensors" med tillhörande "sensors-detect" också. Själv använder jag "Thermal Monitor" (https://github.com/kotelnik/plasma-applet-thermal-monitor) för att se temperaturer på KDE skrivbordet.

Skrivet av anon183825:

Jag har fortfarande kvar mitt hår och inte behövt slita av det utan allt fungerar ypperligt.

Men du kanske börjar bli lite skäggig?

Edit: bläddrade bakåt och ser att du kör på pi. Mina tips kanske inte är aktuella då, men du _ÄR_ skäggig.

Permalänk
Medlem

Raspberry pi behöver ingen kylning.. Efter 85grader går den ner i frekvens men tickar på ändå. Jag har ett gäng som alla är 65+. Dom är ju testade upp mot 130grader liksom så ignorera och gå vidare.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Ryzen 5800x @ 32gb 3200mhz @ 7tb ssd @ 3060ti Fractal r5 @ Arch
i5 4670k @ 24gb 1600mhz @ Fractal r3 @ 12tb ZFS @ Truenas Scale
Thinkpad T450 @ i5 5300u @ 16gb @ 512gb ssd @ 24+48wh batteri @ Debian

Permalänk
Medlem

Har helt tappat förtroendet för Microsoft och Windows dels på Microsofts produkter och deras fanboys ageranden men också på 3:e parts antivirus och säkerhetsprogram som känns som större malware än det de säger de ska skydda mot.

Använder bara Windows för att spela spel på.
Bankaffärer (betala räkningar) görs under Linux. De fåtal brevskrivningar/kalkylprograms användning som görs per år görs på Libre Office som redan är installerat och redo på Mint OS.
Fram till Linux Mint 18.1 behövdes även Windows för skrivar- och skanner jobb. I 18.1 sköts skrivaren enklare än i Windows.

Av 4 datorer kör 1 med Linux, 2 st dualbootar Linux/Win7 och speldatorn kör Win7 som enda OS.
Av de två dualbootande datorerna är en skrivbordsdator och en är en pensionerad bärbar.

Det enda som stör mig är att bara Linux Mint är den enda Distron som överlevt till installation, måste finnas exklusiva och exotiska distron "där ute" som kanske kan intressera.

Visa signatur

Huvuddator: i5-6600K, GTX 970, 8GB DDR4 2660MHz, Maximus VIII Gene MK, 120GB SSD+250GB SSD+240GB SDD, Linux Mint 18.2/Win7

Mest använda datorn Acer E3-112: Linux Mint 18.1, helt fläktlös, N2830 500GB 750EVO. För surf+film+musik vid "nanna kudde dax.

Permalänk
Inaktiv

Allt det går ju även att göra out of the box med en liten "låda" som kallas smartphone.