Midikeyboard - latency

Permalänk
Medlem

Midikeyboard - latency

Ok, ledsen för att posta en sådan fråga för jag är medveten om att den dyker upp hela tiden.
Men, jag verkar inte riktigt få rätt på det. Mitt problem är latency, fördröjning då jag trycker ner tangenten tills jag hör ljudet.

Mitt keyboard är M-Audio 49es och mitt externa ljudkort, focusrite 2i2. Jag befarar att det inte fungerar särskilt bra eftersom klaviaturen endast har usb anslutning som jag har anslutit till datorn. Borde inte det vara anslutet direkt till focusrite via midi-sladd?

Permalänk
Medlem

Hade du anslutit via midi till ditt 2i2 hade ändå signalen först gått in till datorn som sedan skickat ljud till ditt 2i2 för att spelas.
Vilken bufferstorlek har du inställt för ditt 2i2 och har du valt att använda ASIO i programmet som spelar upp ljudet?
Ställ in bufferstorleken till så liten som möjligt som din dator klarar av utan att ljudet börjar hacka osv.

Permalänk
Medlem

@dumbo: Tack. Tycker att jag har testat allt. Ang. ASIO vet jag inte om mitt ljudkort stöder det(1st gen. 2i2). Fanns liksom inget att välja för nedladdning. Enda drivrutinen som fanns för min 2i2 var denna: https://global.focusrite.com/downloads?product=Scarlett+2i2+f...

För 2:a generationens 2i2 fanns just ASIO. Vet inte om jag borde ladda ner ASIO4ALL istället, men för mig att jag också testat det tidigare utan någon större framgång.

Permalänk
Medlem

Verkar konstigt om ett kort riktat till musiker inte skulle stödja ASIO. Mitt 2i4 gör det. Tror det är 1st gen.
Du borde kunna välja det i din DAW?

Permalänk
Medlem
Skrivet av dumbo:

Verkar konstigt om ett kort riktat till musiker inte skulle stödja ASIO. Mitt 2i4 gör det. Tror det är 1st gen.
Du borde kunna välja det i din DAW?

Tack. Det kan vara så enkelt att det bara inte finns stöd för det i Synthesia. Jag tänkte använda mig det för att lära mig spela eftersom jag ännu inte kan. Så jag har väl inte mycket nytta av FL studio, Ableton, etc. i nuläget.

Permalänk
Medlem

Ahhh!

Nu kan jag iofs vara ute och cykla, men kanske att jag kommit på vad som är problemet.

Du använder Synthesia och spelar upp ljudet via MS Wavetable synt, dvs den som är inbyggd i windows? Då beror det nog på det.
Det du behöver göra är att skicka ut ljudet till en annan ut-enhet från Synthesia. Det finns tex en som heter LoopBe1 som är en virtuell midienhet som sedan låter dig skicka vidare midi-datan till vilket program som helst, och då förslagsvis ett annat än MS egen midisynt, som har stöd för att skicka ljudet via ASIO.