Söker laptop för videoredigering (Maxbudget är 10000 kr)

Permalänk
Medlem

Söker laptop för videoredigering (Maxbudget är 10000 kr)

Hej!

Jag är helt novis när det gäller datorer överlag så jag hoppas ni har lite överseende med detta. Jag letar iallafall efter en prisvärd laptop som är för en förening. Vi gör främst youtubefilmer i HD-kvalité (inte högre) som ofta ligger på ca 10 min, men ibland uppemot halvtimmen.

-Syfte: Är endast att denna datorn ska användas till videoredigering. Program som jag vill använda är Adobe Premiere Pro eller liknande.

-Budget: Någonstans mellan 7-10000 är nog rimligt för föreningen att lägga, dock inte mer för en dator.

-Krav: Är egentligen inget mer än att det ska fungera ordentligt med videoredigeringen i ovan program och inte ha problem med att det hackar osv. Jag förstår att det inte går att få något jättebra för dessa pengarna, men alltså ändå något som fungerar väl för redigeringen. Behöver inte mycket lagringsutrymme då vi använder externa hårddiskar.

-Var och kollade i affären och fick dessa tre förslag:
*HP Spectre (kostade 10k i affär): http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/ipad-surfp...
*LENOVO Ideapad: http://www.mediamarkt.se/sv/product/_lenovo-ideapad-700-15isk...
*Lenovo Yoga 710: http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/ipad-surfp...

Är någon av dessa att rekommendera för mitt syfte eller finns det möjligtvis andra förslag på bra datorer som hamnar inom budgetens ramar? Tacksam för all hjälp jag kan få!

// Sebastian

Permalänk
Hedersmedlem

Du vill ha bra CPU för redigering, av de du listat är Ideapaden den enda jag skulle rekommendera eftersom den har fyrkärnig processor. Jag vet inte om videoredigering generellt kan ha nytta av grafikkort.

Här är ett tips, 2000kr rabatt just nu: http://store.hp.com/SwedenStore/Merch/Product.aspx?id=X9Z44EA...
Fyrkärnig i5, 16GB minne, SSD + HDD och 960M istället för 950M. Bättre på alla punkter än Lenovon du hittade på Media Markt, GPU spelar väl mindre roll om datorn inte ska spelas på.

Här är en annan som också är på rabatt just nu: http://cdon.se/hemelektronik/acer-nitro-vn7-592g-74gk-barbar-...
Där har du i7 istället så processorn är fyrkärnig med hypertrådning. Det hjälper en del beroende på vilket program ni använder. Däremot endast 8GB minne så det är den kompromissen.

Jag håller inte på med redigering själv så jag vet inte om mer minne eller fler trådar är det man vill satsa på. Vill du ha båda verkar priset gå upp till runt 11000kr.

Permalänk
Medlem

@Andreaz1: Grymt tack för hjälpen! Ska kolla mer på dessa. Verkar hur som helst att man blir rejält lurad om man går på de föreslagen jag fick i butik.

Permalänk
Medlem

Om jag får be om att fråga om en sak till så undrar jag bara om dessa två du rekommendera klarar det adobe premiere behöver (se nedan). Antar att så är fallet, men tänkte vara på den säkra sidan. Har minst sagt begränsade kunskaper så har svårigheter att se detta själv.

"Adobe Premiere Pro CC 2017 system requirements and language versions

Windows
Multicore processor with 64-bit support
Microsoft Windows 7 with Service Pack 1 (64 bit) or Windows 8 (64 bit), or Windows 10 (64 bit).
8GB of RAM (16GB recommended)
8GB of available hard-disk space for installation; additional free space required during installation (cannot install on removable flash storage devices)
1280x800 display
Sound card compatible with ASIO protocol or Microsoft Windows Driver Model
Optional: Adobe-recommended GPU card for GPU-accelerated performance
Internet connection and registration are necessary for required software activation, validation of subscriptions, and access to online services.*"