Uppdaterat ASUS AC68U till 3.0.0.4.380.7266, problem med tappat WAN

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hyperterminal
Registrerad
Sep 2008

Uppdaterat ASUS AC68U till 3.0.0.4.380.7266, problem med tappat WAN

Hej, uppdaterade min Asus AC68U till 3.0.0.4.380.7266 häromdagen, den firmware som släpptes senast (14/2).

Sedan uppdateringen tappar jag WAN 1 gång per dygn, runt 20:20 varje kväll (det var då jag uppgraderade firmware).

Har läst runt på smallnetbuilder forum och sett att många andra har lika problem, men vissa ännu värre att det droppar betydligt oftare. Någon här som uppdaterat och upplever detta?

Blir väl till att vänta på en ny firmware, eller nedgradera.. jag har ADSL så det räcker med att jag bootar om modemet för att länken ska komma igång igen.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Okt 2003

Prova Merlin firmware istället. Betydligt bättre än original.

https://asuswrt.lostrealm.ca

Dator: FD Node 304 + GA-H97N-WIFI + i5 4590 + 8GB + AMD 280X + 256GB SSD + 1TB HDD.
27" Philipsskärm 2560x1440
Laptop: Macbook Pro 15" (2016)
Ljud: Lyngdorf TDAI 2170 + PMC Twenty 26 + Thorens TD-190 II + Suprakablar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hyperterminal
Registrerad
Sep 2008

Har aldrig direkt tittat på custom firmware förut, men jäklar vad Merlin verkar intressant gentemot originalet, får nog bli att prova det!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2001
Skrivet av 56KV90:

Har aldrig direkt tittat på custom firmware förut, men jäklar vad Merlin verkar intressant gentemot originalet, får nog bli att prova det!

Inget krångel, bara samma och bättre!

OT: Passande nick och avatar

#1: Xeon E5450 @ 3,6GHz | GTX 460 | ASUS P5B Deluxe WIFI | 8GB DDR2 | Samsung 850 EVO | Antec Sonata III | CM 620M
Filserver: Synology DS1812+ | 4 + 1 x 3TB Seagate Barracuda :( RAID 1+0 | 4GB DDR3 SODIMM
Vardagsrum: Onkyo TX-NR616 | ASUS EB1021 + WIN10 & Kodi | Sony PS3 Slim | Epson TW3200 | minhembio.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Mar 2011

Asus verkar inte ha någon vidare kvalitetsavdelning. Nya firmware har ofta buggar.

Så även om man inte har tänkt använda någon av Merlins extra grejor så är de bättre eftersom de baseras på de releaser av Asus som har visat sig stabila.

Klient: Intel I7 3820 | ASUS P9X79 Pro | 64GB 1600MHz | Corsair HX 850W | Gigabyte 980 | HAF 922 | Corsair Force 120G | Seagate XT 2TB
Server: Intel XEON E5620 x 2| ASUS Z8PE-D18 | 96GB 1333MHz | Corsair AX 1200W | HAF 932 | WD Black 2TB
HTPC: Intel I7 4770T | 16 GB 1600 | FC8 EVO | Gigabyte GA-H87N-WIFI | Samsung 840 250GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2003

Har du resetat routern och startat om?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2017

Hej,

Jag har samma problem efter att jag fick upp på den senaste firmware (3.0.0.4.380.7266).
Tappat WAN minst två gånger per dag, omstart löser problemet.

Funderar på att nedgradera till releasen innan.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Okt 2003

Det ni kan prova göra är en 30-30-30 reset och sedan konfa om routern från grunden. Här är en länk som beskriver hur ni gör. Det är oftast rekommenderat att reseta routern efter uppgradering av firmware.

https://www.lifewire.com/hard-reset-rule-for-routers-3971318

Dator: FD Node 304 + GA-H97N-WIFI + i5 4590 + 8GB + AMD 280X + 256GB SSD + 1TB HDD.
27" Philipsskärm 2560x1440
Laptop: Macbook Pro 15" (2016)
Ljud: Lyngdorf TDAI 2170 + PMC Twenty 26 + Thorens TD-190 II + Suprakablar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hyperterminal
Registrerad
Sep 2008

Jag provade även reset men det blev inget bättre. Dock kör jag nu med Merlin som någon rekommenderade och har inte haft några problem sedan jag bytte till det.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2016

Samma problem här, uppdaterade till senaste firmware och fabriksåterställning efter det.
Normalt sett funkar Asus firmware klockrent men inte denna gång.
Klipper internet 1 ggr per timme. Kommer att testa Merlin.