Permalänk

Lagg vid full CPU belastning

Hej,

har lite problem med att vid processor utnyttjandet går över 85% börjar systemet balla ur, musen börjar lagga som fan. Skapade tidigare en tråd om detta men ingen lösning kom fram. Nu när jag betatestade Wildlands i helgen användes CPUn rejält och som vanligt började musen hacka så det blev ospelbart.

Det jag testade var att sätta Affinity på 3 cores för Wildlands och då släppte allt, problemen försvann direkt. Jag testade och köra igenom Intels CPU tester och inga fel påträffades.

Så min fråga blir egentligen, kan det vara fel på CPUn eftersom det löstes med att stänga av en core. Kan jag på något sätt testa vidare detta och kanske skicka tillbaka CPUn?

Det gäller min i5 6600K, ej överklockad.

Permalänk

Är inte så insatt i sånt här, men att det laggar när processorn används fullt ut är väl inte så konstigt? Sen att muslagget försvinner när du ställer in att spelet ska lämna en core fri så att annat (t.ex. musen) kan använda den coren är väl inte heller så konstigt?

Permalänk
Medlem

Jag tycker det är jävligt konstigt att musen laggar vid maxad CPU-användning.
Kör just nu Prime95 som belastar min CPU till ganska exakt 100% konstant utan att dippa och
surfar på nätet utan varken muslagg eller problem.
Något är definitivt inte som det ska vara.

Kan du testa att belasta processorn med något program exempelvis Prime95 och se hur det blir
utan att grafikkortet används? Länk

Laggar det inte då så kan det ju vara grafikkortet som ställer till det.

Permalänk
Medlem

Kollat temperaturerna när du spelar? Går processorn för varmt klockar den automatiskt ner sig för att inte överhetta, vilket gör att datorn känns långsam