Com Hem netgear CG3700 WAN ip inte samma som extern?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2001

Com Hem netgear CG3700 WAN ip inte samma som extern?

Jag sitter på följande uppsättning:

Netgear CG3700 som fungerar som router.
Den är direkt kopplad med ethernet kabel till en ASUS nt66u som fungerar som AP.
Denna är i sin tur kopplad till en raspberry pi 3 som jag vill komma åt externt.

I netgear inställningarna under "internet Port" så har jag en IP adress på 100.64.xxx.xxx
Men om jag går in på tex https://www.whatismyip.com/ så har jag en ip på 85.193.x.xxx
Borde inte netgear visa denna ip?

Problemet jag har är att jag ska göra en portforward på port 8123 men får det inte att fungera.

I7 920 | Corsair H50 | ASUS P6T WS PROFESSIONAL |12GB (6x2048MB) 1600MHz XMS3 | PowerColor PCS+ HD6970 | 80gb intel 25x SSD| Antec Three Hundred

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2017

@kim:
What is my ip borde ha rätt 100% av tiden så det är möjligt att routerns mjukvara är lite konstig. Skulle inte tro detta har något att göra med port forward problemet dock.

Kan vi få lite mer nätverk information. Screenshot på portforward inställningarna? RPIens interna IP adress?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Timrå
Registrerad
Feb 2002

Carrier-grade NAT? ComHem har det påslaget på en viss mängd kunder vad jag hört.
Ring kundtjänst och kolla, kan slås av utan kostnad.

[Arrogance]-[2500k+1080]-[Win10]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2001

@WhiteAutumn:
Såhär ser portforwardingen ut:

Raspberryns ip är 192.168.0.23.
Jag kommer åt den om jag går in på 192.168.0.23:8123 i browsern
men om jag skriver in min ip från whatsmyip "85.193.x.xxx:8123" i browsern så kommer jag inte in.
Däremot om jag skriver in ip adressen som är listad i netgear routern: 100.64.xxx.xxx:8123
i browsern så kommer jag in på raspberryn..

I7 920 | Corsair H50 | ASUS P6T WS PROFESSIONAL |12GB (6x2048MB) 1600MHz XMS3 | PowerColor PCS+ HD6970 | 80gb intel 25x SSD| Antec Three Hundred

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2001

@sYph: Tack, jag ringer och kollar!

I7 920 | Corsair H50 | ASUS P6T WS PROFESSIONAL |12GB (6x2048MB) 1600MHz XMS3 | PowerColor PCS+ HD6970 | 80gb intel 25x SSD| Antec Three Hundred

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2017
Skrivet av kim:

@WhiteAutumn:
Såhär ser portforwardingen ut:
http://i194.photobucket.com/albums/z72/poorpramuk/netgear_2.jpg

Raspberryns ip är 192.168.0.23.
Jag kommer åt den om jag går in på 192.168.0.23:8123 i browsern
men om jag skriver in min ip från whatsmyip "85.193.x.xxx:8123" i browsern så kommer jag inte in.
Däremot om jag skriver in ip adressen som är listad i netgear routern: 100.64.xxx.xxx:8123
i browsern så kommer jag in på raspberryn..

Konstigt. Aldrig varit med om att what is my ip har haft fel. Hursomhelst, vad hindrar dig från att bara nöjda dig med IPn som routern gav dig.? På den verkade ju din port forward fungera.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Timrå
Registrerad
Feb 2002
Skrivet av WhiteAutumn:

Konstigt. Aldrig varit med om att what is my ip har haft fel. Hursomhelst, vad hindrar dig från att bara nöjda dig med IPn som routern gav dig.? På den verkade ju din port forward fungera.

Inte alls konstigt om hans ISP kör med CGN, och då har inte whatismyip per definition fel, det är bara så det fungerar.
Det blir fler och fler ISP'er som kör med den typen av lösning.

[Arrogance]-[2500k+1080]-[Win10]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Maj 2013

Det är väl just 100.64.0.0/10 som används för CGN också.

https://en.wikipedia.org/wiki/Carrier-grade_NAT

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2001

Det var mycket riktigt CGN påslaget. Dom har tagit bort det nu så förhoppningsvis funkar allt som det ska!

I7 920 | Corsair H50 | ASUS P6T WS PROFESSIONAL |12GB (6x2048MB) 1600MHz XMS3 | PowerColor PCS+ HD6970 | 80gb intel 25x SSD| Antec Three Hundred