Slimmat, "bärbart" chassi till grafikmaskin för TV

Permalänk

Slimmat, "bärbart" chassi till grafikmaskin för TV

Halloj!

Behöver er expertis att hitta ett ersättningschassi till den dator vi använder för att lägga livegrafik inom TV.

Det chassi vi använder i dagsläget är ett "Cooler Master MasterCase 5" - vilket både är för stort och otympligt samt har väldigt hög tyngdpunkt så det har vält en eller två gånger... Inte speciellt bra mao.

Det jag är ute efter är ett chassi som är förhållandevis lättransporterat (helst med handtag) och inte har massa fönster och dylikt. Har varit inne på ett Cooler Master HAF XB EVO, men det har ganska stort "footprint" och kan därför vara svårt att placera.

Ytterst tacksam för hjälp! Maskinen har följande specs:

* ASUS Sabertooth Z170 Mark 1
* Intel i7 6700K Skylake @4GHz
* Corsair H105 240mm
* 64gb Corsair Vengeance LPX DDR4 @2400MHz
* Nvidia GeForce GTX980Ti 6gb
* 2x Stripe SATA 6G SSDs för system
* 1x Kingston HyperX Savage SSD för projekt
* BlackMagic Decklink 4K Extreme (2he)
* EVGA Supernova 750 G2 PSU

Permalänk
Hedersmedlem

Eftersom du har ett fullstort ATX-moderkort så blir det nog svårt att få ner storleken på lådan. Så räkna med att det fortsätter vara stort och otympligt.

Edit: Kan ge dig några intressanta idéer. Tittar på att bygga en kompakt speldator med handtag till min son. Lutar åt att det blir följande chassi: Men då är det ett mITX moderkort som gäller.
http://www.silverstonetek.com/product.php?pid=607&area=en

Över huvud taget så har Silverstone kanske en del intressanta chassin. Men det blir som sagt svårt att få det mindre och bärbart om du tänker hänga fast vid moderkortet du redan har. Att byta ner sig till mATX kan öppna lite dörrar.

Visa signatur

Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!

Permalänk
Medlem

Om du byter moderkortet för att mATX, då kan du ta detta

Permalänk

Jag skulle rekommendera detta om det skall stå i vardagsrummet (ganska "clean" look). Är dessutom väldigt portabel

http://www.fractal-design.com/home/product/cases/node-series/...

Permalänk
Medlem

@>|cj_bauer|<:

alternativ kan kanske vara Silverstone Grandia GD096 är iallafall mindre än chassit du har och betydligt lättare samt borde rymma sakerna du har nu eller är du ute efter ett stående chassi?

edit: verkar finnas handtagatt köpa till

Visa signatur

CPU: i7 14700K MOBO: ASUS ROG Strix Z790-A Gaming WIFI II
GPU: 1080TI Aero RAM: 64GB Corsair Dominator platinum 5600MHz
SSD: Samsung 990 PRO M.2 1TB + WD Black SN850X 4TB
Chassi: Lian Li PC-O11 Dynamic PSU: Seasonic Prime GX 1300W
Kylning: Custom loop, 3x360 rads

Permalänk
Medlem

Är du beredd att modda för att klämma in radiatorn skulle jag kollat på Cooler Master Elite 361. Mindre och smidigare än så blir det nog inte om man ska köra full-ATX-moderkort. Chassit har förvisso inte bärhandtag, och monteringen av ett sådant kanske blir lite trasslig om du måste köra med vattenkylning i och med att det kommer krocka med montering av radiatorn i toppen av chassit, som är enda lämpliga stället. Kan du köra luftkylt är det i närmaste bagatellartat att ordna, köp något lämpligt lådhandtag och skruva dit. Ikea har massor att välja på, annars lär de ha på närmaste byggmarknad.

De mest uppenbara fördelarna med 361 är väl annars som följande;

* Extremt smalt, bara 16 cm (ganska exakt som en optisk läsares bredd som jämförelse), vilket gör det väldigt lämpligt att bära. Man behöver inte jobba utåt från kroppen med armen särskilt mycket för att hålla det fritt från benen. Kanske det absolut viktigaste argumentet för detta chassi.

* Det är billigt, vilket i förlängningen innebär att det inte är så tungt i sig självt som många premiumchassin. Det låga priset gör väl dessutom att det tar emot lite mindre när man ska borra och montera bärhandtag/radiator, och i stort slita och slänga runt med den som man ju gör med en "mobil" dator. Byggkvalitén är helt okej i förhållande till priset.

* Slukar långa grafikkort, i vilken kategori 980-kort tenderar att hamna. Den lite udda placeringen av nätagget gör lådan rymlig invändigt, trots dess små dimensioner.

Annars är nog det enda du egentligen behöver kolla upp är att 1) att nätagget inte är för långt, och 2) att CPU-kylaren inte är för hög. Kan bli knepigt med monsterstora tornkylare i och med att lådan är så smal.

Edit: en enkel lösning på radiator + bärhandtagsproblemet är att man sätter ett längsgående lådhandtag modell längre i toppen. Så länge handtagets monteringspunkter har c/c större än radiatorns längd + lite marginal är man ju hemma.

Visa signatur

Nu lurade jag dig att slösa bort ett par värdefulla sekunder av ditt liv på att läsa denna fullständigt poänglösa signatur!