Corsair lanserar Vengeance RGB – minnen med mjukvarustyrd belysning

Permalänk
Medlem
Skrivet av clappen:

Kan förstå om nördar som runkar till sin dator vill ha dessa. Men jag fattar ändock inte. Det är inte som om att man ska glo på sina minnen som sitter innanför chassit ändå..

Snacka om att tillverka onödiga teknikprylar.

Håller med. Ett helt klart osunt förhållande till teknik.

Dessutom var det ju så enormt fult (om man nu skall ägna sig åt det estetiska inuti en dator)!

Påminner om kids som "hottar" upp sina riskokare på vägarna med LEDs under bilen. Ungefär lika smakfullt.

Visa signatur

macOS: MacBook Air 13" [M1/16/256GB], MacBook Pro 16" [M2/32/512GB], iOS: iPad Mini [128GB/LTE], iPad Pro 12,9" [M1/512GB/LTE], iPhone SE3 [128GB], Apple Watch Series 6 44mm [LTE], W10: Surface Book 3 15" [Core i7/GTX1660Ti/32/512GB], LG 77" OLED C2 [OLED77C25LB]
The purpose of morality is to teach you, not to suffer and die, but to enjoy yourself and live. --Ayn Rand
Skriv under ett upprop för en grönare energipolitik: https://energiupproret.se/

Permalänk
Medlem
Skrivet av jonasies:

Exakt. Varenda jävla pryl ska ha någon efterbliven rgb led slinga.

Mitt senaste moderkort hade nån fånig skit som jag stängde av direkt. Vem fan vill ha ett pulserande led-ljus som lyser när dator är avstängd?!

I övrigt hade moderkortet alla funktioner som jag ville ha. Retsamt.

Att klistra på LED på en produkt och skapa en "nyhet" känns rätt utslitet.

Och fult (oftast) om man inte är P11.

Visa signatur

macOS: MacBook Air 13" [M1/16/256GB], MacBook Pro 16" [M2/32/512GB], iOS: iPad Mini [128GB/LTE], iPad Pro 12,9" [M1/512GB/LTE], iPhone SE3 [128GB], Apple Watch Series 6 44mm [LTE], W10: Surface Book 3 15" [Core i7/GTX1660Ti/32/512GB], LG 77" OLED C2 [OLED77C25LB]
The purpose of morality is to teach you, not to suffer and die, but to enjoy yourself and live. --Ayn Rand
Skriv under ett upprop för en grönare energipolitik: https://energiupproret.se/

Permalänk
Skrivet av rewoX:

Sitter faktiskt och velar mellan G.skill RGB och Corsair LED Vit, just pga att corsair är billigare och ser bra ut!

Helt ärligt, köp Corsair, vill du ha LED; fixa en LED strip.

Visa signatur

PC #1 CPU: R5 1600 @3.8 Motherboard: B350-A PRIME GPU: EVGA 1080 Ti
PC #2 CPU: i7 3770K @4.2 Motherboard: P8P67 GPU: AMD R9 290X

Permalänk
Medlem
Skrivet av Yatagarasu:

Tror du har missförstått det här, då RGB knappt är en trend utan något som är här för att stanna en överskådlig tid framöver; RGB säljer, punkt!

Kolla på reklamskyltar, bordeller (där det är lagligt), pubbar, barer, discotek mm.
Det är helt mänskligt att dras till ljus, precis som för många andra djur. Så när det säljs datordelar med belysning så är det inget annat än en modernisering i form av både försäljningsteknik och att ge individen möjlighet att uttrycka sig genom sitt datorbygge.

Det är faktiskt så att jag är förvånad att det tagit PC-industrin så länge att snappa upp på vad reklam-gossarna lyckades knäcka redan på 1960-talet.
Allt handlar om hemmet - Både hur vi själva ser det, men tyvärr även ytligt hur andra ser det.
Jag lovar att 99% här har dömt en person efter deras hem någon gång, kan vara något så litet som att du uppmärksammat att en tavla är sne eller något så stort som att personen har mixat färger så man kan tro att det har varit dagisbarn på målarbesök.
Samma sak kan appliceras på datorn. Många teknikentusiaster idag har sin teknik och 'setup' som en möbel/del av inredningen, vare sig det är datorn, hemmabion eller dylikt. Då anser jag att det är helt naturligt att man vill kunna sätta stämning och ljussättning som man själv behagar också.

Med allt detta sagt så tycker jag det verkar mest som griniga gubbar/tanter som sitter och muttrar "det var bättre förr minsann.." i varenda tråd när det gäller en produkt med RGB-möjligheter.
Om du inte vill ha det, köp det inte! Finns tusen och en motsvarande produkt utan det

Edit: Vill tillägga till den som orkar ta sig igenom texten att jag själv inte har en enda RGB-Slinga/modul i varken dator eller annat område än vid skrivbordet där jag har datorn står. Bara för att klargöra att jag inte är någon som förespråkar RBG, utan jag är någon som förespråkar valmöjligheten!

Jag kan absolut se att det finns ett jippo-värde i RGB. Jämförelsen med neonskyltar á la 50-tal är jag mer tveksam till. Dagens reklamskyltar känns betydligt mer sofistikerade, frånsett möjligtvis centrala Tokyo där allting skall blinka överallt precis hela tiden. RGB används väl annars mest som juldekorationer av människor med den smakpreferensen, typ amerikaner. Andra spontanta associationer är Nevadas casinon och Amsterdams red light district.

Jag kan med glädje vara tantgubbe till dess att trenden har blåst förbi. I dessa komponenter är det skitsamma, men det är ett jävla meck med att hitta sofistikerade tangentbord med mekaniska brytare som inte ser ut som en Disney-trailer. Där är det faktiskt ett problem.

Permalänk

Undrar hur de löste det ? Man kan ju tycka att alla IO redan användes.

Permalänk
Medlem

Förstår mig inte på folk som klagar på det här. Vill ni inte ha skiten, låt bli att köpa det. Det finns väldigt många alternativ.
Men det här är ju internet idag, folk måste ha något att klaga på.

Permalänk
Medlem

Jag gör ett förtydligande för din skull. Jag förstår inte meningen med BELYSTA komponenter. Det spelar ingen roll om det är LED eller om du silvertejpat en halogenlampa från en Volvo till din CPU. Jag kan inte bli tydligare än så, eventuella följdfrågor så får du använda en livlina eller ringa en kompis.

Skrivet av Granter:

De är väl onödigt att ha annat än en gammal hederlig 60W hängandes i taket, lampskärm är också onödigt dyrt eller hur? LMAO

Låter som om att ni är aningen fantasilösa. Så ni kan verkligen inte tänka er hur man kan dra nytta av LED belysning på något vis? Sitter ni fast i att faller det inte inom kategorin "lagom" så är de fel i eran värld. Inget fel på lagom men bara för att något rör sig utanför dem ramarna så behöver man inte klaga som småungar. Så ni kan verkligen inte tänka er hur man kan dra nytta av LED belysning på något vis?

Själv har jag inga taklampor förutom i hallen. Överallt annat så har jag LED, under soffan, bakom tavlor, runt tv'n, i köket. Ser modernt ut och jag fullkomligt hatar äcklig statisk takbelysning. Med LED kan man manipulera exakt allt, vill man stänga av skiten? bara göra de, jag har de inte på jämt. Vill man inte att rummet ska lysa grönt? bara ändra till blått/vitt, vad man nu känner för. Ljus har extrem påverkan på hur vi mår och känner och att ändra ljuskälla kan ändra hur ett rum känns drastiskt.

Helt ärligt låter ni som en hög med gamla gubbar som inte kan acceptera att LEDS är påväg att komma till exakt allt överallt. Alla här i tråden vet att man betalar enbart för att få belysningen, de är inget någon behöver påpeka om och om igen. De är enbart kosmetiskt BLING och inget annat, inge extra prestanda, de vet vi alla redan. De är liksom i varje tråd man läser "oh den kostar 200kr mer för att de är RBG :((" jaha men köp inte skiten då, vad är felet. Vill du att din omgivnads belysning ska bestå av en ikea lampa så för all del. Ha det så men de är bara sjukt tråkigt.

Sluta klaga i varje tråd ni ser om RGB; Har inte ni råd att köpa de så behöver ni inte kommentera i VARJE tråd över hur hemskt de är med LEDS. Dra en gräns

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Paddanx:

@Granter måste fråga... har du verkligen RGB LED i hela huset? Eller menar du vanliga lampor som är "LED" (dvs blå-vita med gul fosfor för varmvitt ljus)?

Har RBG under soffan, 2tavlor, sängen, tangentbordet, köket längs listerna, elementet, tvbänken.

http://www.ebay.com/itm/WS2812B-5050-RGB-LED-Strip-30-60-144-...

+ nå annat skit jag hitta här i sverige som jag inte hittar online. Ett vanligt LED nät som täcker en stor del av taket.

Sedan är väl de mesta annat också LED fast ej RGB. köksbelysningen vid diskbänken samt spisen ej RBG. Hade jag kunnat haft allt i RBG hade jag det. Är inte direkt som om att jag använder de här på vardagarna men ibland på helgerna eller om de är fest. De är som att kliva in i ett tidlöst rum som jag aldrig tidigare har sett någon annan haft så blir en unik känsla. Folk brukar iaf tycka att de är behagligt då de finns ljuspunkter överallt så det blir bra känsla i rummet, om inte är de bara att ändra på belysningen så att den passar stunden.
Som grafisk designer får man lära sig att ljus är i princip ett av de viktigaste grejerna för att få en scene att bli nice. Du skulle kunna få en soptip att se hemtrevlig ut om nu ljuset är riktigt behagligt. Något som många här på forumet verkar ha svårt att förstå när dem beter sig som om att man skulle ha mördat någon om man köper något med RBG.

Skrivet av nukethenick:

Jag gör ett förtydligande för din skull. Jag förstår inte meningen med BELYSTA komponenter. Det spelar ingen roll om det är LED eller om du silvertejpat en halogenlampa från en Volvo till din CPU. Jag kan inte bli tydligare än så, eventuella följdfrågor så får du använda en livlina eller ringa en kompis.

Skickades från m.sweclockers.com

Klart att du inte förstår meningen med belysta komponenter ^^. Kanske en dag så kan du få huvudet runt konceptet.

Det spelar egentligen ingen roll om de är komponenter, din soffa, din toa, din ytterdörr eller din sopkorg. De handlar bara om att skaffa sig belysning som kan verka behaglig för rummet. Vad tror du folk skaffar minnena gör med datorerna? De ställer upp dem snyggt och prydligt så att dem syns.
Personligen köper jag inte dessa komponenter själv då jag tycker dem är för dyra, kör ett gammalt p280 chassi också då jag föredrar datorn tyst.

Men varje tråd jag läser om RGB så har man dessa extremt bittra individer som måste kommentera varje gång de är en RGB datordel som presenteras. Lustig svensson mentalitet som jag hört flera utlandsstudenter kommentera på. Just de här att man får aldrig prata om sig själv och säga att de går bra. De tycker inte svensken om! Svensken tycker inte heller om när man står ut för mycket eller är flashig, du ska vara basic och inte mer eller mindre. Du kan stå ut men bara lagom mycket, är de för mycket så är de inte bra!

En svensson hade aldrig överlevt i USA där hela det moraliska konceptet är att man ska vara störst och bäst på allt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av m4gnify:

Förstår mig inte på folk som klagar på det här. Vill ni inte ha skiten, låt bli att köpa det. Det finns väldigt många alternativ.
Men det här är ju internet idag, folk måste ha något att klaga på.

Så du tycker aldrig till om produkter du anser som fula som stryk, eller prylar som du anser har helt onödiga finesser?

Tror jag inte ett endaste dugg på!

Bor vi i ett land, eller forum, där det är självcensur och man bara får uttrycka sig positivt om allt, eller inte alls?

Sorry, köper inte det menlösa argumentet att man bara får prata om saker man gillar till 100%.

Visa signatur

macOS: MacBook Air 13" [M1/16/256GB], MacBook Pro 16" [M2/32/512GB], iOS: iPad Mini [128GB/LTE], iPad Pro 12,9" [M1/512GB/LTE], iPhone SE3 [128GB], Apple Watch Series 6 44mm [LTE], W10: Surface Book 3 15" [Core i7/GTX1660Ti/32/512GB], LG 77" OLED C2 [OLED77C25LB]
The purpose of morality is to teach you, not to suffer and die, but to enjoy yourself and live. --Ayn Rand
Skriv under ett upprop för en grönare energipolitik: https://energiupproret.se/

Permalänk
Medlem
Skrivet av Granter:

En svensson hade aldrig överlevt i USA där hela det moraliska konceptet är att man ska vara störst och bäst på allt.

Har inget problem med USA i sig (även om jag inte gillar allt). Däremot så tillhör jag de som hellre går på en cool och exklusiv bar, restaurang eller klubb i New York, än spenderar hela min semester i Las Vegas med en massa billiga neonljus och blinkande slotmaskiner.

Vi är alla olika, med olika preferenser och smak (eller brist på det) - och det gäller även amerikaner (alla är inte lika där heller).

Visa signatur

macOS: MacBook Air 13" [M1/16/256GB], MacBook Pro 16" [M2/32/512GB], iOS: iPad Mini [128GB/LTE], iPad Pro 12,9" [M1/512GB/LTE], iPhone SE3 [128GB], Apple Watch Series 6 44mm [LTE], W10: Surface Book 3 15" [Core i7/GTX1660Ti/32/512GB], LG 77" OLED C2 [OLED77C25LB]
The purpose of morality is to teach you, not to suffer and die, but to enjoy yourself and live. --Ayn Rand
Skriv under ett upprop för en grönare energipolitik: https://energiupproret.se/

Permalänk
Medlem
Skrivet av martinot:

Så du tycker aldrig till om produkter du anser som fula som stryk, eller prylar som du anser har helt onödiga finesser?

Tror jag inte ett endaste dugg på!

Bor vi i ett land, eller forum, där det är självcensur och man bara får uttrycka sig positivt om allt, eller inte alls?

Sorry, köper inte det menlösa argumentet att man bara får prata om saker man gillar till 100%.

Jag klagar ibland, jo.

Men angående RGB på datordelar, varför hatar så många det? Så många som klagar på "ööh vem vill betala massa extra för lampor på RAM", det förstår jag inte.

Permalänk
Medlem
Skrivet av m4gnify:

Jag klagar ibland, jo.

Ok!

Där ser man. Intressant.

Men vi andra får inte göra så?

Djefla hycklare!

Skrivet av m4gnify:

Men angående RGB på datordelar, varför hatar så många det? Så många som klagar på "ööh vem vill betala massa extra för lampor på RAM", det förstår jag inte.

Hatar inte. Bara oftast (finns undantag) extremt onödigt, fult, barnsligt, dålig smak och oprisvärt.

Visa signatur

macOS: MacBook Air 13" [M1/16/256GB], MacBook Pro 16" [M2/32/512GB], iOS: iPad Mini [128GB/LTE], iPad Pro 12,9" [M1/512GB/LTE], iPhone SE3 [128GB], Apple Watch Series 6 44mm [LTE], W10: Surface Book 3 15" [Core i7/GTX1660Ti/32/512GB], LG 77" OLED C2 [OLED77C25LB]
The purpose of morality is to teach you, not to suffer and die, but to enjoy yourself and live. --Ayn Rand
Skriv under ett upprop för en grönare energipolitik: https://energiupproret.se/

Permalänk
Medlem
Skrivet av Granter:

Har RBG under soffan, 2tavlor, sängen, tangentbordet, köket längs listerna, elementet, tvbänken.

http://www.ebay.com/itm/WS2812B-5050-RGB-LED-Strip-30-60-144-...

+ nå annat skit jag hitta här i sverige som jag inte hittar online. Ett vanligt LED nät som täcker en stor del av taket.

Sedan är väl de mesta annat också LED fast ej RGB. köksbelysningen vid diskbänken samt spisen ej RBG. Hade jag kunnat haft allt i RBG hade jag det. Är inte direkt som om att jag använder de här på vardagarna men ibland på helgerna eller om de är fest. De är som att kliva in i ett tidlöst rum som jag aldrig tidigare har sett någon annan haft så blir en unik känsla. Folk brukar iaf tycka att de är behagligt då de finns ljuspunkter överallt så det blir bra känsla i rummet, om inte är de bara att ändra på belysningen så att den passar stunden.
Som grafisk designer får man lära sig att ljus är i princip ett av de viktigaste grejerna för att få en scene att bli nice. Du skulle kunna få en soptip att se hemtrevlig ut om nu ljuset är riktigt behagligt. Något som många här på forumet verkar ha svårt att förstå när dem beter sig som om att man skulle ha mördat någon om man köper något med RBG.

Tror min haka slog i skrivbordet.

Men du har gjort det efter en tanke, och har ett syfte med det, så jag kan förstå det. Jag tror dock inte jag skulle vilja ha det så själv, men vi är lite olika. Och som jag sagt ovan... vill du ha RGB överallt så ha det (jag kan fullt respektera din åsikt, och det är ditt fria val så klart).

Poängen dock är, du vill få det att verka bättre än det egentligen är, med ljus. Det är kanonbra knep, men jag som sagt ser igenom det. Med det sagt så kan det självklart göras snyggt, och jag blir säkert imponerad första gången jag ser det. Men dagen efter.... meeh.

Personligen vill bara sitta i soffan med lagom med ljus och koppla av, eller framför datorn med ljus bakom skärmen så jag inte skadar ögonen. Praktisk nytta är prio #1, #2 och #3 för mig... allt annat är mode som ändras från år till år, eller generation till generation och onödig.

Tänk på det... hur länge kommer du behålla det så innan du slänger 10kkr på nytt för du trivdes inte längre? Det är skillnaden. Praktiskt nytta åldras inte, det ersätts först om något mer effektivt finns.

Har dock börjat skifta till LED i de flesta ställen hemma, allt från arv-kristalkronan (pga 200W->32W med LED), till div andra ställen. Jag har en del LE lampor kvar dock, som får användas upp om det går. Men RGB... nej. Avstår tack.

Skrivet av Granter:

En svensson hade aldrig överlevt i USA där hela det moraliska konceptet är att man ska vara störst och bäst på allt.

Nja... en Amerikan vill att allt ska verka störst, bäst och vackrast... Men en svensk ser igenom all bull-shit rätt snabbt och ser skiten bakom.

Permalänk
Medlem
Skrivet av martinot:

Ok!

Där ser man. Intressant.

Men vi andra får inte göra så?

Djefla hycklare!

Hatar inte. Bara oftast (finns undantag) extremt onödigt, fult, barnsligt, dålig smak och oprisvärt.

Det är just det här med RGB jag inte hänger med på. Varför klagar inte folk på samma sätt om andra saker som blir dyrare pga onödiga saker? Typ dyra bilar, det räcker väl med en Dacia Duster för 99k eller vad dom går för. (Råkade sitta vid TV:n förra veckan )

Permalänk
Medlem
Skrivet av m4gnify:

Det är just det här med RGB jag inte hänger med på. Varför klagar inte folk på samma sätt om andra saker som blir dyrare pga onödiga saker? Typ dyra bilar, det räcker väl med en Dacia Duster för 99k eller vad dom går för. (Råkade sitta vid TV:n förra veckan )

Absolut inte. Hatar Dacia, Kia, Daewoo och Skoda!

Riktiga skitbilar om du frågar mig.

Kör Merca och Volvo just nu, och kommer nog att köpa in en Jaguar inom kort. På sikt så är jag även sugen på en Aston DB eller en röd liten 458 (men kräver lite mer sparande då vi precis slantat upp för en hyfsat dyr fastighet).

Och; NEJ; du gör inte en dålig bli till en bra bil genom att klistra på RGB-leds! Det är fortfarande en skitbil - bara att du visar vilken dålig smak du har!

(På samma sätt blir varken en dator eller minnen snabbare eller bättre med RGB-leds heller; bara fulare och töntigare.)

Visa signatur

macOS: MacBook Air 13" [M1/16/256GB], MacBook Pro 16" [M2/32/512GB], iOS: iPad Mini [128GB/LTE], iPad Pro 12,9" [M1/512GB/LTE], iPhone SE3 [128GB], Apple Watch Series 6 44mm [LTE], W10: Surface Book 3 15" [Core i7/GTX1660Ti/32/512GB], LG 77" OLED C2 [OLED77C25LB]
The purpose of morality is to teach you, not to suffer and die, but to enjoy yourself and live. --Ayn Rand
Skriv under ett upprop för en grönare energipolitik: https://energiupproret.se/

Permalänk
Medlem
Skrivet av martinot:

Och; NEJ; du gör inte en dålig bli till en bra bil genom att klistra på RGB-leds!

Hah! Tack för idén!

Permalänk
Medlem
Skrivet av m4gnify:

Hah! Tack för idén!

Bjuder på den!

Trevlig helg!

Visa signatur

macOS: MacBook Air 13" [M1/16/256GB], MacBook Pro 16" [M2/32/512GB], iOS: iPad Mini [128GB/LTE], iPad Pro 12,9" [M1/512GB/LTE], iPhone SE3 [128GB], Apple Watch Series 6 44mm [LTE], W10: Surface Book 3 15" [Core i7/GTX1660Ti/32/512GB], LG 77" OLED C2 [OLED77C25LB]
The purpose of morality is to teach you, not to suffer and die, but to enjoy yourself and live. --Ayn Rand
Skriv under ett upprop för en grönare energipolitik: https://energiupproret.se/