Tyskland vill reglera strömmar via Twitch

Permalänk
Skrivet av Orber:

Har man 24h sändning och studio material så verkar det vara tillräckligt. Vad exakt innebär det att ha en sån licens?

Men, om man vänder på steken då, finns ju youTube kanaler som har 24h content arbete och studio material. Det samma gäller de som gör film. Nej jag tycker det här är skumt. TV ska inte komma och klampa in på internet domän och hur de sköter sig.

Visa signatur

PC #1 CPU: R5 1600 @3.8 Motherboard: B350-A PRIME GPU: EVGA 1080 Ti
PC #2 CPU: i7 3770K @4.2 Motherboard: P8P67 GPU: AMD R9 290X

Permalänk
Medlem
Skrivet av Wh1spY:

Jo det låter mycket konstigt. Så du menar att jag ska registrera min twitch-ström hos Svenska Radio/tv-tjänst, om jag nu hade någon?

Radiotjänst och TV-pejlarna bryr sig inte det minsta. Det är en helt annan myndighet, med andra arbetsuppgifter än den aktuella.

Lagarna har gällt hela tiden och gäller även om du inte registrerar dig. Om det registreras har du garanterat grundlagsskydd, och den ansvariga utgivare som är juridisk ansvarig för innehållet kan vara annan än den som producerar innehållet.

Permalänk
Medlem

@Hugligan: Huh, vad hände med tonen?

Jag har inte koll på vad som ingår i ett sändningstillstånd, men om denna twitch-kanal sänder på precis samma premisser som vilken TV-kanal som helst så är det väl inte orimligt att det är på lika villkor?

Var gränsen går för vad som "uppfyller alla krav för att räknas som en vanlig kanal" går är väl som sagt det som det kan finnas risker med.

Permalänk
Medlem
Skrivet av BlackBird:

Fast om du driver ett företag så vill du kanske inte att ditt företags reklam ska visas i samband med konstiga klipp. Ditt reklamklipp ger pengar till reklamskaparen. Om du är normalt funtad så vill du nog inte finansiera vilka idioter som helst. Sen är väl grejen medn Pewdiepie mest det att hans produktionsbolag ägs av Disney, och de vill inte ha något antisemitislt innehåll alls, varken på skämt eller allvar. Det är de som ger han pengar - deras beslut. Lär inte gå nån nöd på honom hur som

Sen tycker jag nog inte det är så konstigt. Handlar inte så mycket on frkevenser som om att man faktiskt är ett mediabolag som sänder precis som en tv-kanal. Eftersom det mesta idag är digitalt så borde alltså bara de markbundna betala? Eller? Cencur är det knappast frågan om heller. Om de inte sänder nåt som inte får sändas dvs. Vilket knappast lär hända. Att ha tex en ansvarig utgivare är välsigt viktigt i ett rättssamhälle.

Om staten kan beskatta något så kommer den försöka göra det. Politikerna skyfflar in skattepengar i stora masugnar på idiotiska beslut och därför måste skatterna ökas. Bara att följa Slöseriombudsmannen för att få en inblick i slöseriet.

Jag förstår ur företagens synpunkt men det är en form av rädsla att dom vill ta avstånd. Rädsla är det bästa verktyget för att styra befolkning. Med denna rädsla så indirekt tvingas företag att ta distans från människor som fått stämplar som antisemit, rasist, klimatförnekare. Min reaktion är tanken att vad är det etablissemanget inte gillar här och så blir jag intresserad. Flesta av dom som drabbas av Youtubes begränsade läge är sådana med åsikter etablissemanget inte gillar och därför ser jag det som censur. Det kan inte kallas för censur för att i ett "demokratiskt" (demokratur) så får inte ord som censur användas utan stället används titlar som falska nyheter.

Vilhelm Mobergs beskrivning av en demokratur är Sverige i ett nötskal.
”I en demokratur råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedia domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps. Dock skall tilläggas att det i definitionen för demokratur finns med det faktum att majoriteten av människorna i detta samhällstillstånd själva inte uppfattar att de lever i en demokratur."
Källa till citat: Mycket pålitliga Wikipedia

Permalänk
Hedersmedlem

*** inlägg raderade ***

Jag har raderat några tveksamma inlägg, vilka mest av allt tycks ha brutit mot § 1.5.

/KimTjik

Permalänk
Medlem
Skrivet av Petterk:

Radiotjänst och TV-pejlarna bryr sig inte det minsta. Det är en helt annan myndighet, med andra arbetsuppgifter än den aktuella.

Lagarna har gällt hela tiden och gäller även om du inte registrerar dig. Om det registreras har du garanterat grundlagsskydd, och den ansvariga utgivare som är juridisk ansvarig för innehållet kan vara annan än den som producerar innehållet.

Okey, det hade jag inte en aning om faktiskt. Finns många lagbrytare där ute då, med andra ord.

Visa signatur

Chassi: Fractal Meshify, Skärm: LG C2 oled, GPU: AMD 6950XT, CPU: Ryzen 5800X3D, M2: 1TB , SSD: 480GB, M2 1TB, PSU: Dark Power Pro 1500W, Mobo: ASUS TUF GAMING X570-PLUS, RAM: 32GB Ripjaws @ 3600MT, Mus: Logitech G502X Matta: Steelseries QcK Heavy, Tbord: Logitech MX Mech Mini, Hörlurar: BD DT1990 Pro, DT770 PRO, Superlux HD-668B, Sennheiser HD599 OS: Win11. AI: Tascam US-20x20, Monitorer: Yamaha HS7 x2.
Citera när ni svarar! :)

Permalänk
Medlem

Vem ska hålla koll på tyskar som streamar live då? Twitch är ju inte direkt ensam om att erbjuda en live streaming tjänst.

Visa signatur

< :: Intel i9 9900ks@5.0Ghz | 32Gb DDR4@3400Mhz | Geforce RTX 4070 :: >

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Frankoz:

Propaganda och falska nyheter med hjärntvätt.

I och för sig så görs samma sak även utan statens inverkan på "Media".

Visa signatur

||NZXT H440 Black/Red||Intel i5 2500k @ 4,2GHz ||Noctua NH-D14 ||GA-Z77X-UD3H ||8 gb Corsair Vengeance 1600mhz DDR3 ||MSI GeForce GTX 970 ||OCZ Agility 3 120GB SSD ||Samsung Spinpoint F3 1TB ||Corsair HX750W||
Software is like sex, it's better when it's free. - Linus Torvalds

Permalänk

Twitch får en proteststorm och ordnar så att en valfri utländsk person står som utgivare och ger redaktionsmedlemmar superadmin så att de kan ha kvar utgivaren som icke-admin. Ett par dars webbutveckling.

Det är ju ungefär så storbolagen gör för att slippa undan diverse regelverk.

Internet kommer alltid att kunna ha fler fiffiga lösningar än stater kan ha regler.

Visa signatur

[4790k@4.6]+[RTX 3070 OC]+[16GB]+[4x SSD]+[NZXT+700W Gold]+[Win7]+[2x Samsung SA27950D <3]+[Topre TKL]+[G403 Hero wired]+[HyperX Cloud Alpha S]+[KingKong 2 Pro]. ZBook 17 G5, Quadro P3200, Win11.

Permalänk
Medlem

@HolyFather, har en person/grupp verksamhet i Tyskland så är det tyska lagar de ska följa oavsett om de har sändningstillstånd eller inte. Det är inte heller fråga om att tyska myndigheter ska sitta och granska, det gör allmänheten precis som vanligt och myndigheter tittar bara på det när det kommer in anmälan i princip.