Permalänk
Medlem
Skrivet av Thex:

Inte för att peka finger eller liknande, men jag personligen skulle lyssnat mest på vad Laxpudding skriver. Till skillnad från del flesta på nätet är det hans jobb att testa skärmar/TV/projektorer... Kan själv säga att curved inte är nåt att ha, så 7-serien är säkerligen ett bättre val.

Jag säger inte att Laxpudding har fel, jag talar om ur min egna erfarenhet med tv'n. Sen får man ju se det ur pengafrågan, TS hade en budget runt 10 000 och jag säger bara att bättre tv än 9 serien får han inte för de pengar om han är OK med en "Curved" tv tycker jag iaf. Men som jag sa, bästa är att åka till Elgiganten, ta hem tv'n och prova (Öppet köp 30 dagar), är man inte nöjd, ja då är det bara att åka tillbaka med den och köpa något annat

Permalänk
Bildexpert 📺

KS-seriens alla varianter är mellan tumme och pekfinger väldigt lika. Det är nästan sak samma sak med tre sorters hallonsmak. KS9005 är långt ifrån en dålig TV, ifall någon nu skulle tolka det så.

Alla Samsungs böjda modeller jag har varit i kontakt med i 2015-J*- och 2016-K*-serien har varit konsekvent steget sämre i hur de presterar bildmässigt. Samt även hur stabila de har varit konstruktionsmässigt jämfört med de "enklare" platta modellerna.

Permalänk

@Laxpudding: Ok, vi kollade igår på elgiganten och vi instämmer med att man bör verkligen sitta mitt framifrån.
Finns det någon tidpunkt man ska köpa TV, när det är som billigast? Eller är det bara att hålla koll och vänta på ett nytt bra erbjudande?
Vad föreslår ni?

Permalänk
Bildexpert 📺

@RandomMaister: Nu ska du köpa. För snart säljer 2016 slut och priserna ligger 50-100% högre fram till Black Friday-rean för motsvarande eller något bättre prestanda på 2017-modellerna.

Permalänk

@Laxpudding: Ok! Då gissar jag att du rekomenderar samsungs 7-serie? Du får jättegärna komma med andra förslag i samma prisklass!
Jag hittade även https://www.elgiganten.se/product/ljud-bild/tv/OLED55B6V/lg-5...
Visserligen lååångt över min prisklass, men kan det vara värt att vänta och se om denna kommer i bättre pris någon gång? Oled verkar överlägset!

Permalänk
Medlem

@RandomMaister: Håller med Laxpudding, ska du köpa så ska du göra det nu. Vad gäller OLED B6 som du länkade till så har jag likadan (som jag bytte till från 9 serien Samsung) och är jätte nöjd med den. Om du har råd så kan jag rekommendera Om man ser tillbaka på hur föregångare av OLED sett ut prismässigt tror jag inte det blir så mycket billigare än vad den ligger på nu. Möjligen att det blir lite bättre priser på Black Friday i Nov men det är ju några månader dit.

Permalänk
Permalänk
Medlem

Av de där två hade jag valt KS8005.

Om du hänger på låset till NetOnNet i Stockholm på fredag morgon kan du få KS8005 för 9990:-.

Permalänk

@Rolle2000: Vilken anledning?

Ojj, aa tyvärr är det samma dag som jag flyttar så det har jag inte tid med :/

Permalänk
Bildexpert 📺

@RandomMaister: LG:s vanliga LCD-apparater, likt UH950V är ganska medelmåttiga. Inte dåliga men heller inte anmärkningsvärda. IPS-4K-panelerna LG använder är ganska begränsade i fråga om kontrastomfång, runt 700:1. Inte i närheten samma som Samsungs VA-paneler som håller sig runt 3 000:1 och uppåt. Än mer med aktiva bakgrundsbelsyningen igång.

Du får ungefär samma LG-prestanda i de lägre modellklasserna i UH8 eller UH7-serien. Det är väl egentligen först nu när UH950 kostar hälften så mycket som den börjar bli intressant för den som behöver en IPS-panel med bättre bettraktningsvinklar och inte lägger för stor vikt vid HDR.

Permalänk

@Laxpudding: Jag förstår självklart att du skulle se skillnad på dessa TV-apparater, men skulle jag det? Jag kommer kolla lite film, kolla fotboll och möjligtvis lite FIFA på ps4, skulle jag märka någon stor skillnad någonstans? Lite abstrakt fråga men jag hoppas du kan förstå.
Jag gillar nämligen LG's gränsnitt och fjärrkontroll.
Sen har även LG'n 3D funktion. Vad innebär det?

Permalänk
Bildexpert 📺

@RandomMaister: Det får du bara svar på genom att åka ut och jämföra.

3D är det gamla vanliga utdöende 3D med glasögon.