Bygga spelkontroll - kretsar, spänningar, lådor, m m

Permalänk
Medlem

Bygga spelkontroll - kretsar, spänningar, lådor, m m

Hej,

Nu har jag fått för mig att eventuellt bygga en liten låda med diverse knappar på som komplement till joystick, och jag vet inte var jag ska börja.

Jag vill inte gärna spendera mycket mer än 300 kr, och vill minimera hantverkandet. Kan nog tänka mig att borra i färdiga plastlådor, men vill inte hålla på att såga och limma.

Hittade den här kretsen, vilken verkade väldigt smidig, men jag kom på att jag vill nog ha fler knappar. Knappt 20 st kanske. Några "strömbrytarknappar", ingen joystick. Har spenderat några timmar på att försöka hitta namnet på en krets som jag minns jag har läst om tidigare. Kan ha varit Xin Mo. Sett att en del använder Arduino också. Kan grundläggande elektronik och kan hantera eventuell lödning. Kan även tänka mig att programmera lite om det är nödvändigt. (vill inte återuppfinna några hjul bara) Även om det kan bli ett roligt projekt så vill jag fortfarande ha en praktisk produkt i slutändan. Om det blir en jättestor ful låda eller jag behöver köra massa konstiga program för att få det att fungera så kollar jag hellre på en färdig produkt.

Sedan är jag osäker på hur det fungerar med USB-spänning. Vill gärna ha några fina lysande knappar, men de jag har sett vill ha 12 V. Kan man få ut det på USB? Jag kan använda en strömsatt USB-hub om det är nödvändigt, men helst ingen extern strömförsörjning till kontrollern. Vet inte hur man strömsätter dessa på lämpligt vis heller. Det kanske man inte vill göra via joystick-kretsen?
https://www.amazon.com/Arcade-Push-Button-Switch-Momentary/dp...
https://www.amazon.com/SODIAL-Round-Rocker-Indicator-Switch/d...

Visa signatur

AMD Ryzen 7 5800X | 32 GB Corsair Vengeance 3200 MHz | ASUS TUF Geforce RTX 3080

Permalänk
Medlem

måste tippsa om denna även om det e lite utanför din budget, (fins utan connectors också för mindre) kvalitetsgrejjer. http://www.leobodnar.com/shop/index.php?main_page=product_inf...

usb är ju 5V, fins färdiga grejjer på ebay om du vågar som gör om till 12V, sen får du ju kolla hur mycket ström du behöver för alla dom där lamporna, huruvida dom e dioder eller vanlig glödtråd...

och tänk på att "strömbrytarknapparna" behöver vara återfjädrande, annars måste elektroniken stödja pulsning (om jag mins rätt) för det är ju typ inga spel som stödjer att man håller ner en knapp konstant.

Permalänk
Medlem

ett gäng mikroströmbrytare och ett gammal usb-tangentbord kommer man långt med.

300kr är hur eller hur i det snålaste laget för 20 knappar om du vill ha arkadknappar med mikrobrytare, speciellt om det ska vara belysta knappar.

Jag slaktade två joysticks i retro tac-2 design samt ett tangentbord när jag hafsade ihop ett arkad-kabinett, funkade bra den korta period jag använda den.

Visa signatur

// Pierre Broberg
http://www.pierrejavel.com